Krantenkoppen

Hij voerde campagne met een kettingzaag: wie is Javier Milei, de nieuwe president van Argentinië

Hij liet zijn huisdier klonen, voerde campagne met een kettingzaag en wordt de ‘Trump van de Pampa’ genoemd. De extreemrechtse en populistische Javier Milei wil als nieuwe president van Argentinië werk maken van de heropbouw van het land. Met een kettingzaag, dus.

Meer krantenkoppen in België

Kopecky mikt in Parijs op wegrit en omnium
De Standaard
De Standaard

Kopecky mikt in Parijs op wegrit en omnium

Wereldkampioene op de weg en tweevoudig wereldkampioene op de piste: geen renster trekt in 2024 met meer medaillekansen naar de Olympische Spelen dan Lotte Kopecky. Onze landgenote kan in Parijs op papier in vier nummers aantreden, maar zal selectief zijn. ‘Het zou ideaal zijn indien ik twee heel goede proeven rijd.’

Lees meer »
Eindejaarsactie gaat opnieuw van start
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Eindejaarsactie gaat opnieuw van start

Ondernemingsorganisaties Unizo en Markant organiseren samen met het lokaal bestuur opnieuw een eindejaarsactie, die loopt van 1 december tot 7 januari 2024. Wie in deze periode zijn inkopen doet bij de deelnemende Meulebeekse handelaars, marktkramers of horeca, maakt kans op een mooie prijs uit een totale prijzenpot van 12.500 euro. Bij aankoop in een van
The post Eindejaarsactie gaat opnieuw

Lees meer »
Meer dan 500 sportievelingen overwinnen Tiegemberg in achtertuin van trailfenomeen Karel Sabbe
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Meer dan 500 sportievelingen overwinnen Tiegemberg in achtertuin van trailfenomeen Karel Sabbe

Het schilderachtige Tiegem met haar uitdagende Tiegemberg is zaterdag 2 december ‘The place to be’ voor ruim 500 lopers en wandelaars. De vrieskou hield hen niet tegen. Twee jaar na de allereerste editie kunnen sportievelingen zich opnieuw uitleven tijdens de trailloop ‘Koning(in) van de Tiegemberg’. Ze kunnen daarbij kiezen uit de twee afstanden: 10 en 19 kilometer. “We zijn verheugd

Lees meer »
Maakt fusiegemeente Zwijndrecht, Beveren en Kruibeke straks deel uit van Antwerpen en niet van Oost-Vlaanderen? “Hier zit een andere agenda achter”
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Maakt fusiegemeente Zwijndrecht, Beveren en Kruibeke straks deel uit van Antwerpen en niet van Oost-Vlaanderen? “Hier zit een andere agenda achter”

Wordt fusiegemeente Beveren-Kruibeke-Zwijndrecht straks toegevoegd aan Antwerpen en niet aan Oost-Vlaanderen? Dat is alvast de uitdrukkelijke wens van het Antwerpse provinciebestuur, dat denkt “in het belang van de haven”. Het Vlaams Parlement zal de knoop moeten doorhakken, maar de gemeente Beveren reageert verbaasd.

Lees meer »
Waarom we toch kijken naar beelden die we eigenlijk niet willen zien, en we ons daar niet voor moeten schamen
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Waarom we toch kijken naar beelden die we eigenlijk niet willen zien, en we ons daar niet voor moeten schamen

Opgelet: het volgende artikel bevat lugubere details. Getriggerd om verder te lezen? Dan ben je wellicht een van die mensen die het niet kunnen laten om te kijken naar dingen die ze eigenlijk liever niet zien, zoals een zwaar verkeersongeval, schokkende journaalbeelden of de ijzingwekkende blessure van AA-Gent-doelman Paul Nardi. Waarom doen zovelen dat? En wat zegt dat over hen?

Lees meer »