Krantenkoppen

Hoe maken we Vlaanderen waterveilig? ‘Herstel het natuurlijke watersysteem’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Al sinds haar 11de confronteert ze Israëlische soldaten: opgepakte Ahed Tamimi staat nu op lijst voor vrijlating
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Al sinds haar 11de confronteert ze Israëlische soldaten: opgepakte Ahed Tamimi staat nu op lijst voor vrijlating

De Palestijnse activiste Ahed Tamimi (22), die begin november op de Westelijke Jordaanoever werd opgepakt door het Israëlische leger, staat volgens Israëlische media op de lijst van Palestijnse gevangenen die dinsdag vrijgelaten zullen worden in ruil voor Israëlische gijzelaars. Tamimi duikt al sinds haar 11de op in protestvideo’s en groeide uit tot een icoon van het Palestijnse verzet.

Lees meer »
Bastien (14): “Met de dieren bezig zijn, is echte kermis”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Bastien (14): “Met de dieren bezig zijn, is echte kermis”

Pas 14 jaar, maar toch weet Bastien Monbaliu al heel veel over het boerenleven. Hij heeft vooral een grote interesse in koeien en is in zijn sas op het landbouwbedrijf van een van zijn opa’s. “De interesse voor dieren zit in mijn genen. Ik ben tussen de koeien opgegroeid en werk dus graag buiten en met mijn handen.”
The post

Lees meer »
Digitalisering examen voor chauffeurs die gevaarlijke goederen vervoeren
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Digitalisering examen voor chauffeurs die gevaarlijke goederen vervoeren

Vanaf 1 januari 2024 ondergaat het examen voor chauffeurs van gevaarlijke goederen een volledige digitalisering. In plaats van maandelijkse sessies op één vaste locatie, worden de schriftelijke examens volgend jaar gedurende de week georganiseerd op een zelfgekozen tijdstip, verspreid over de zestien erkende examencentra. Dit werd aangekondigd door GOCA Vlaanderen, de sectorfederatie voor autokeuring en rijbewijsexamens.

Lees meer »
Elke week krijgen 11 Belgen een hiv-diagnose: stijging met 14 procent 
VRT NWS
VRT NWS

Elke week krijgen 11 Belgen een hiv-diagnose: stijging met 14 procent 

In 2022 kregen 597 personen een nieuwe hiv-diagnose in België. Dat is een stijging van 14 procent ten opzichte van 2021. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van Sciensano. Die stijging zou met de nodige voorzichtigheid moeten worden geïnterpreteerd want sinds de coronapandemie schommelen de cijfers meer. Als we kijken naar de cijfers van de afgelopen 10 jaar, dalen het aantal

Lees meer »
Kampioenenhulde bij De Lustige Lijnvissers
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Kampioenenhulde bij De Lustige Lijnvissers

Bij De Lustige Lijnvissers werden de kampioenen van het afgelopen seizoen gehuldigd. Angelino Debruyne mag zich kampioen noemen. Hij wist maar liefst 54,985 kg vis naar boven te halen.
The post Kampioenenhulde bij De Lustige Lijnvissers appeared first on KW.be.

Lees meer »
LIVE ISRAËL. Nederlander na 54 dagen vrijgelaten door Hamas – Israël bij VN: “Geen permanent wapenbestand”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

LIVE ISRAËL. Nederlander na 54 dagen vrijgelaten door Hamas – Israël bij VN: “Geen permanent wapenbestand”

De tijdelijke gevechtspauze tussen terreurbeweging Hamas en Israël loopt donderdagochtend om 6 uur Belgische tijd af, maar de strijdende partijen voeren intensieve onderhandeling voor een nieuwe verlenging. Woensdag werd de Nederlandse Israëliër Ofir Engel (18) na 54 dagen vrijgelaten. Engel maakte deel uit van een groep van tien Israëlische en vier Thaise gijzelaars die Hamas liet gaan. Volg alle ontwikkelingen

Lees meer »
De Vlaamse ’tranenprof’ weet Alzheimer en andere ziektes op te sporen in traanvocht: “Tranen kunnen zelfs voorspellen hoelang mensen nog zullen leven”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

De Vlaamse ’tranenprof’ weet Alzheimer en andere ziektes op te sporen in traanvocht: “Tranen kunnen zelfs voorspellen hoelang mensen nog zullen leven”

Om Alzheimer vast te stellen, is niet langer een ruggenmergprik nodig. De ziekte kan ook in traanvocht worden gedetecteerd: dat geldt ook voor de neurologische aandoening Huntington en binnenkort wellicht ook Parkinson. De Vlaamse ‘tranenprof’ Marlies Gijs (37) is de vrouw die dat baanbrekend onderzoek leidt, aan de universiteit van Maastricht. Ze vertelt dat tranen meer kunnen voorspellen dat u

Lees meer »
Wegen weer toegankelijk na kuis- en herstelwerk: “Drie weken tientallen kilometers omrijden, dat begint te tellen”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Wegen weer toegankelijk na kuis- en herstelwerk: “Drie weken tientallen kilometers omrijden, dat begint te tellen”

Medewerkers van de gemeente Houthulst kuisten donderdag de omgeving van de Driegrachtenbrug en een stuk verbindingsweg met Lo-Reninge, die al drie weken afgesloten is door de overstromingen. Bestuurders wagen zich nu weer rond de signalisatie. “Maar dat is nog niet zonder risico.”
The post Wegen weer toegankelijk na kuis- en herstelwerk: “Drie weken tientallen kilometers omrijden, dat begint te tellen”

Lees meer »
Hij veranderde het Cola Light-blikje en er werden granaten naar zijn restaurant gegooid: de bekende chef naar wie een fraudeonderzoek loopt
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Hij veranderde het Cola Light-blikje en er werden granaten naar zijn restaurant gegooid: de bekende chef naar wie een fraudeonderzoek loopt

Chef Wim Van der Borght (53) heeft een onderzoek naar mogelijke subsidie- en faillissementsfraude aan zijn broek. Hij is een van de bekendste horeca-uitbaters en festivalorganisatoren in Antwerpen, maar kwam eerder al om andere redenen in het nieuws. Zo veranderde hij het blikje van Coca Cola Light, werden er granaten naar zijn café gegooid en kroop hij bij een auto-ongeluk

Lees meer »