Krantenkoppen

Honderden niet-begeleide minderjarigen krijgen uitzicht op voogd

Driehonderd tot vierhonderd niet-begeleide minderjarigen (NBMV) hebben uitzicht op een voogd. Dat is een gevolg van de aanwerving van vijftien werknemer-voogden, waarvan tien door verschillende Vlaamse Centra voor Algemeen Welzijnswerk (CAW), meldt minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open VLD).

Meer krantenkoppen in België

Dames van House Of Talents Kortrijk Spurs ontvangen landskampioen: “We moeten defensief meer gefocust blijven”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Dames van House Of Talents Kortrijk Spurs ontvangen landskampioen: “We moeten defensief meer gefocust blijven”

De dames van House Of Talents Kortrijk Spurs verloren vorig weekend de belangrijke wedstrijd van Sparta Laarne met 67-76. Zondag wacht er al opnieuw een aartsmoeilijke opdracht tegen landskampioen Koengoeroes Mechelen. “Tegen Laarne waren we de volledige wedstrijd defensief niet goed bij de les”, zucht de 22-jarige Sarah Bell, in het tussenseizoen overgekomen van Phantoms
The post Dames van House

Lees meer »
Reizigers betaalden honderdduizenden dollars voor waanzinnige cruise, maar krijgen nu slecht nieuws: vertrek gaat op laatste nippertje niet door
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Reizigers betaalden honderdduizenden dollars voor waanzinnige cruise, maar krijgen nu slecht nieuws: vertrek gaat op laatste nippertje niet door

Drie jaar op een cruiseschip wonen en de wereld rondreizen: het klinkt voor velen waarschijnlijk als muziek in de oren. Zo ook voor enkele honderden mensen die een ticket hadden gekocht voor de drie jaar durende reis van Life at Sea Cruises. Maar slechts twee weken voor vertrek werd de trip van hun leven geannuleerd. Het bedrijf beschikte namelijk niet

Lees meer »
Pas de ajuinmethode toe en kleed je vooral niet té warm: expert geeft 5 tips om de koude dagen comfortabel door te komen
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Pas de ajuinmethode toe en kleed je vooral niet té warm: expert geeft 5 tips om de koude dagen comfortabel door te komen

De kletsnatte periode ligt achter ons, nu is de winter echt in aantocht. Woensdag duikt het kwik volgens weerman Frank Deboosere voor het eerst onder nul. En met de energiecrisis in het achterhoofd, hebben we massaal de thermostaat lager gezet. Hoe vermijd je dan dat je zit te klappertanden in de zetel of achter je bureau? Simpelweg je warmste trui

Lees meer »
Antwerps provinciebestuur wil Beveren-Kruibeke-Zwijndrecht bij Antwerpen halen
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Antwerps provinciebestuur wil Beveren-Kruibeke-Zwijndrecht bij Antwerpen halen

Bij het Antwerpse provinciebestuur is een advies in de maak om de fusiegemeente Beveren-Kruibeke-Zwijndrecht niet te laten opgaan in Oost-Vlaanderen, maar toe te voegen aan Antwerpen. Dat meldt ATV en wordt bevestigd door provinciaal gedeputeerde Luk Lemmens (N-VA). De fusiegemeente zelf sprak zich uit voor Oost-Vlaanderen. Het Vlaams Parlement zal de knoop moeten doorhakken.

Lees meer »
Digitalisering examen voor chauffeurs die gevaarlijke goederen vervoeren
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Digitalisering examen voor chauffeurs die gevaarlijke goederen vervoeren

Vanaf 1 januari 2024 ondergaat het examen voor chauffeurs van gevaarlijke goederen een volledige digitalisering. In plaats van maandelijkse sessies op één vaste locatie, worden de schriftelijke examens volgend jaar gedurende de week georganiseerd op een zelfgekozen tijdstip, verspreid over de zestien erkende examencentra. Dit werd aangekondigd door GOCA Vlaanderen, de sectorfederatie voor autokeuring en rijbewijsexamens.

Lees meer »