Krantenkoppen

Honderden werknemers OpenAI dreigen op te stappen als bestuur aanblijft

Honderden medewerkers van OpenAI dreigen op te stappen, tenzij alle huidige leden van de raad van bestuur vertrekken. Dat staat in een brief van het personeel. De brief werd door 500 van de zowat 770 werknemers van OpenAI ondertekend. Ze dreigen de ontslagen topman Sam Altman te volgen naar Microsoft.

Meer krantenkoppen in België

Carine en Guido schenken 2.000 euro aan Sinterklaasproject via Summer pop-up:“Er bestaan nog mensen met het hart op de juiste plaats”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Carine en Guido schenken 2.000 euro aan Sinterklaasproject via Summer pop-up:“Er bestaan nog mensen met het hart op de juiste plaats”

Carine Delapierre omringde haar met gelijkgestemde zielen en organiseerde voor de derde keer een Summer Pop-up in de Corbielaan. Deze keer om iets te doen voor de gemeente Anzegem. Zogezegd, zogedaan en donderdag 23 november overhandigde haar team een rond bedrag van 2.000 euro aan de schepen van Armoede en Gelijke Kansen Davy Demets (Inzet). “Om het Sinterklaasproject van het

Lees meer »
Gemeentepersoneel Machelen krijgt 1 dag per jaar vrij om te vrijwilligen: “Hopelijk smaakt dat naar meer”
VRT NWS
VRT NWS

Gemeentepersoneel Machelen krijgt 1 dag per jaar vrij om te vrijwilligen: “Hopelijk smaakt dat naar meer”

Het gemeentepersoneel van Machelen krijgt vanaf 2024 één dag betaald verlof om te gaan vrijwilligen. Vandaag doet het personeel al eens de test en is het gemeentehuis gesloten. Burgemeester Jean-Pierre De Groef (Samen Vooruit) rijdt mee met de schoolbus. "Gelukkig niet als chauffeur, wel als begeleider om de kinderen veilig naar school te brengen", vertelde hij aan Radio2-reporter Margaux van

Lees meer »
Vader en dochter vochten samen tegen kanker, maar Karel (59) verloor de strijd: “We organiseren geen begrafenis, wel een levensfeest”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Vader en dochter vochten samen tegen kanker, maar Karel (59) verloor de strijd: “We organiseren geen begrafenis, wel een levensfeest”

Karel Lefevere (59) en zijn dochter Ine (34) streden samen tegen kanker. Bij hem werd longkanker vastgesteld, zij kreeg borstkanker. Wekenlang lagen ze naast elkaar in de zetel. Ze spraken over chemosessies, het leven en de dood. Ine lijkt haar gevecht nu te gaan winnen. Maar Karel verloor het zijne donderdagavond. “Ik zweef momenteel tussen opluchting, verdriet en angst.”

Lees meer »
Elke week krijgen 11 Belgen een hiv-diagnose: stijging met 14 procent 
VRT NWS
VRT NWS

Elke week krijgen 11 Belgen een hiv-diagnose: stijging met 14 procent 

In 2022 kregen 597 personen een nieuwe hiv-diagnose in België. Dat is een stijging van 14 procent ten opzichte van 2021. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van Sciensano. Die stijging zou met de nodige voorzichtigheid moeten worden geïnterpreteerd want sinds de coronapandemie schommelen de cijfers meer. Als we kijken naar de cijfers van de afgelopen 10 jaar, dalen het aantal

Lees meer »
Fijnstof in Kortrijk: “Veel burgers weten niet hoe (on)gezond de lucht in hun buurt”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Fijnstof in Kortrijk: “Veel burgers weten niet hoe (on)gezond de lucht in hun buurt”

Beweging.net gemeentelijk Kortrijk en de participatieraad van Eerstelijnszone Kortrijk-Kuurne-Harelbeke startten enkele maanden geleden een project om mensen te informeren en sensibiliseren over de gevaren van fijnstof. Ondertussen hangen er in Kortrijk 25 actieve fijnstofmeters die de luchtkwaliteit meten.
The post Fijnstof in Kortrijk: “Veel burgers weten niet hoe (on)gezond de lucht in hun buurt” appeared first on KW.be.

Lees meer »
Oliver Naesen moet inleveren na contractverlenging, maar: “Mijn loon staat nog heel ver van de realiteit van het gewone leven”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Oliver Naesen moet inleveren na contractverlenging, maar: “Mijn loon staat nog heel ver van de realiteit van het gewone leven”

Een nieuw contract. Check! Een tweede kindje begin februari. Check! Oliver Naesen is alive and kicking well, zelfs al voelt hij zich de veteraan in zijn eigen — herdoopte — wielerploeg Decathlon AG2R La Mondiale. En zelfs al zijn de gouden jaren voorbij en moet hij de komende twee jaar met loonsvermindering vrede nemen. “In de sport werken ze niet

Lees meer »
Halve thuiscross voor Miles Gevaert in Kortrijk
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Halve thuiscross voor Miles Gevaert in Kortrijk

Kuurnenaar Miles Gevaert rijdt zondag een halve thuiscross. Hij gaat van start in de Caps Urban Cross in Kortrijk, een wedstrijd van de X2O Trofee. Hij is bijzonder gemotiveerd en heeft er toch wel bewust naar gepiekt.
The post Halve thuiscross voor Miles Gevaert in Kortrijk appeared first on KW.be.

Lees meer »
‘Nederlanders weer op 1’: met dit programma won Geert Wilders de verkiezingen
De Standaard
De Standaard

‘Nederlanders weer op 1’: met dit programma won Geert Wilders de verkiezingen

Als PVV-leider Geert Wilders zegt ‘over zijn schaduw’ te willen stappen om tot een coalitie komen, dan zal hij zijn verkiezingsprogramma op enkele punten achter zich moeten laten. Want voor een nexit-referendum, minder islam, en een verwijzing van ‘alle klimaatmaatregelen naar de shredder’, staan weinig andere Nederlandse partijen te springen. Dit zijn de opmerkelijkste punten waarmee hij naar de kiezer

Lees meer »
Uitslaande brand vernielt loods vol voertuigen in haven, parket brengt duidelijkheid over oorzaak: “Gelukkig raakte niemand gewond”
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Uitslaande brand vernielt loods vol voertuigen in haven, parket brengt duidelijkheid over oorzaak: “Gelukkig raakte niemand gewond”

Bij het Gentse havenbedrijf Euroports in de Port Arthulaan aan de Muide is woensdagnacht brand uitgebroken. Een loods brandde volledig uit en vijf voertuigen zijn kapot. Het parket bracht ondertussen duidelijkheid over de oorzaak. “We bestaan in 2024 honderd jaar, een serieuze domper in onze geschiedenis. Maar we zullen onze rug rechten”, klinkt het bij het bedrijf.

Lees meer »
Tien jaar na dodelijk arbeidsongeval bij Total in Antwerpen: werkgever ook schuldig in beroep
VRT NWS
VRT NWS

Tien jaar na dodelijk arbeidsongeval bij Total in Antwerpen: werkgever ook schuldig in beroep

Team Industrial Services Belgium is ook in beroep veroordeeld voor een arbeidsongeval in 2013 in de Antwerpse haven, waarbij twee arbeiders om het leven kwamen. Het bedrijf moet 36.000 schadevergoeding betalen. Twee arbeiders moesten lekdichtingswerken uitvoeren aan een klep in de Total-raffinaderij. Maar dat gebeurde aan de verkeerde klep, met een ontploffing tot gevolg. Volgens de rechter stroomde de informatie

Lees meer »