Krantenkoppen

Hoofd van Duitse protestantse kerk stapt op na ver­doezel­en van mogelijk seksueel misbruik

De leider van de Duitse protestantse kerk heeft tijdens een persconferentie haar ontslag aangekondigd. Ze wordt verdacht van het toedekken van mogelijk seksueel misbruik van een voormalige kerkmedewerker. De 60-jarige Annette Kurschus ontkent zelf op de hoogte te zijn geweest van het mogelijke wangedrag. Toch besliste ze op te stappen om “imagoschade” voor de kerk te vermijden.

Meer krantenkoppen in België

Servische regeringspartij beschuldigd van kopen van stemmen
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Servische regeringspartij beschuldigd van kopen van stemmen

De Servische Progressieve Partij (SNS) van de nationalistische president Aleksander Vucic organiseert de aankoop van stemmen via een callcenter. Dat blijkt woensdag uit onderzoek van het Centrum voor Onderzoeksjournalistiek in Servië. Medewerkers van een callcenter in dienst van de partij kunnen hun loon verdrievoudigen als ze kunnen bewijzen dat ze voor SNS-kandidaten stemmen. In Servië staan op 17 december vervroegde

Lees meer »
Nieuwe jonkvrouwen en ridders bij Confrérie Rat Mort
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Nieuwe jonkvrouwen en ridders bij Confrérie Rat Mort

Tijdens een intronisatieplechtigheid in de Alice Freyzaal is een groep nieuwe jonkvrouwen en ridders aangesteld die voortaan deel uitmaken van de Confrérie Rat Mort. De Confrérie zag het levenslicht in 1896 onder impuls van baron James Ensor. Confrérie Rat Mort vormt een onderdeel van de Koninklijke Cercle Coëcilia. Deze socio-culturele vereniging werd opgericht door kunstschilders
The post Nieuwe jonkvrouwen en

Lees meer »
Verkenner Plasterk heeft meer tijd nodig
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Verkenner Plasterk heeft meer tijd nodig

Ronald Plasterk heeft meer tijd nodig voor de verkenning naar een nieuwe regeringscoalitie in Nederland. Dat heeft hij in een brief aan voorzitter Vera Bergkamp van de Tweede Kamer laten weten. Hij streeft ernaar om uiterlijk in de week van 11 december zijn verslag in te leveren.

Lees meer »
“Op zijn sterfbed zei hij dat het hem speet”: Riadh Bahri vertelt in ‘Het huis’ over moeilijke band met zijn vader
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Op zijn sterfbed zei hij dat het hem speet”: Riadh Bahri vertelt in ‘Het huis’ over moeilijke band met zijn vader

“‘Als je op mannen valt, ben je hier niet meer welkom, zei mijn vader toen ik vijftien was.”: VRT-nieuwsanker Riadh Bahri (35) toont zich in de voorlaatste aflevering van ‘Het huis’ bijzonder kwetsbaar. Van zijn moeilijke coming-out en autoritaire vader tot het afscheid van zijn zus Raoudha op veel te jonge leeftijd: Riadh heeft een lange en lastige weg afgelegd,

Lees meer »