Krantenkoppen

Hoofd van Duitse protestantse kerk stapt op na ver­doezel­en van mogelijk seksueel misbruik

De leider van de Duitse protestantse kerk heeft tijdens een persconferentie haar ontslag aangekondigd. Ze wordt verdacht van het toedekken van mogelijk seksueel misbruik van een voormalige kerkmedewerker. De 60-jarige Annette Kurschus ontkent zelf op de hoogte te zijn geweest van het mogelijke wangedrag. Toch besliste ze op te stappen om “imagoschade” voor de kerk te vermijden.

Meer krantenkoppen in België

Timothée Chalamet grapt over zijn zangkunsten in ‘Wonka’: “Er kwam veel autotune aan te pas”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Timothée Chalamet grapt over zijn zangkunsten in ‘Wonka’: “Er kwam veel autotune aan te pas”

Het is bijna zover: op 13 december verschijnt de langverwachte film ‘Wonka’ in de Belgische cinemazalen. Timothée Chalamet (27) speelt de hoofdrol in de prent. Tijdens de opnames heeft de acteur dan ook enkele nieuwe vaardigheden ontwikkeld. Dat vertelt hij in een interview met ‘People’. “Ik heb veel geleerd tijdens het uitvoeren van de danschoreografieën.”

Lees meer »
“Is iémand verbaasd?”: beelden van Messi die uitvliegt gaan viraal, Rodrygo in nasleep slachtoffer van racisme
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Is iémand verbaasd?”: beelden van Messi die uitvliegt gaan viraal, Rodrygo in nasleep slachtoffer van racisme

De potjes kookten deze week stevig over voor en tijdens het duel tussen Brazilië en Argentinië. Het kwam onder meer tot een aanvaring tussen Lionel Messi (36) en Rodrygo (22) – beelden van het akkefietje worden gretig gedeeld. Terwijl de vader van de Braziliaan scherp is voor Messi, veroordeelt de speler van Real Madrid zelf de vele racistische opmerkingen die

Lees meer »
Elon Musk reageert voor het eerst na ophef rond antisemitische tweet en heeft duidelijke boodschap voor adverteerders: “Go f*ck yourself”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Elon Musk reageert voor het eerst na ophef rond antisemitische tweet en heeft duidelijke boodschap voor adverteerders: “Go f*ck yourself”

Elon Musk deed voor het eerst een interview met de reguliere media sinds zijn antisemitische tweet op X eerder deze maand. Hij verontschuldigde zich voor wat hij zelf zijn “domste” post ooit noemde, maar haalde ook uit naar adverteerders die zijn platform verlieten vanwege het toenemende antisemitisme op X: “Go f*ck yourself”.

Lees meer »
LIVE TOULOUSE-UNION (21u). Wie zet Blessin naast Amoura in de spits? Ruim 700 fans meegereisd naar Zuid-Frankrijk
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

LIVE TOULOUSE-UNION (21u). Wie zet Blessin naast Amoura in de spits? Ruim 700 fans meegereisd naar Zuid-Frankrijk

Belangrijke afspraak voor Union in het zuiden van Frankrijk. Want achter het ongenaakbare Liverpool liggen de drie ploegen in poule E op een zakdoek bij elkaar. Toulouse telt 6 punten, Union 4 en LASK Linz staat op 3 stuks. Op de slotspeeldag speelt Union tegen (het B-elftal van?) Liverpool. De nummers twee plaatsen zich voor de poulefase van de Europa

Lees meer »
Gebeten door slang of gestopt op medisch advies: Britse avonturenshow loopt compleet uit de hand
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Gebeten door slang of gestopt op medisch advies: Britse avonturenshow loopt compleet uit de hand

Het gaat grondig mis in het Britse programma ‘I’m a celebrity…get me out of here!’. In de realityreeks moeten deelnemers overleven in een Australische jungle, maar dat verloopt niet altijd volgens plan. Zo werd een deelnemer gebeten door een slang en afgevoerd naar het ziekenhuis. Twee andere kandidaten, waaronder Jamie Lynn Spears (32), moesten op medisch advies de reeks verlaten.

Lees meer »
Speurders lichten onderzoek rond ‘martelmoord’ toe in 1.500 slides: foto’s van slachtoffer Hilal Makhtout doen emoties oplaaien in assisenzaal
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Speurders lichten onderzoek rond ‘martelmoord’ toe in 1.500 slides: foto’s van slachtoffer Hilal Makhtout doen emoties oplaaien in assisenzaal

In het Tongerse hof van assisen zijn de speurders van de Federale Gerechtelijke Politie van Limburg woensdagmorgen gestart met hun uiteenzetting over het onderzoek naar de ‘martelmoord’ op Hilal Makhtout (33). Er zullen in het totaal ruim 1.500 slides uit hun presentatie passeren. Tijdens de presentatie werden onder andere foto’s getoond van het lichaam van Hilal Makhtout, waarbij de emoties

Lees meer »
VIVES-studenten kapen Hotel Les Dunes voor wintereditie Trammelant: “Unieke eenmalige beleving”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

VIVES-studenten kapen Hotel Les Dunes voor wintereditie Trammelant: “Unieke eenmalige beleving”

Fans van Trammelant komen voor één keer ook aan hun trekken in de donkerste maand van het jaar: een groep tweedejaarsstudenten van VIVES LoReCa kaapt in de week van 11 tot 17 december Hotel Les Dunes voor een heuse ‘Winter Trammelant’. De gasten worden een week lang ondergedompeld in een onvervalste belle époquesfeer, compleet met zwierige kostuums, afternoon tea en

Lees meer »
ANALYSE. President Biden komt zelfs scherper uit de hoek over het geweld van Israël dan premier De Croo: maar kan dat de oorlog keren?
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

ANALYSE. President Biden komt zelfs scherper uit de hoek over het geweld van Israël dan premier De Croo: maar kan dat de oorlog keren?

De oppervlakte van een tweepersoonsbed. Dat wil Israël de Palestijnen op de Gazastrook nog gunnen per persoon. Het houdt het been voorlopig stijf tegen de Amerikaanse druk om de oorlog te stoppen. Burgers die niet willen sterven, moeten maar hun toevlucht nemen tot de ‘humanitaire zone’ die daarvoor is afgebakend. Maar die is dus onooglijk klein. Vraag is hoe ver

Lees meer »