Krantenkoppen

Hoop stijgt voor vrijlating gegijzelde vrouwen en kinderen

De Israëlische premier Netanyahu staat onder zware druk om in te stemmen met een pauze in de gevechten, in ruil voor de vrijlating van een vijftigtal vrouwen en kinderen. Maar niet iedereen wil de militaire druk op Hamas lossen.

Meer krantenkoppen in België

Agent die George Floyd doodde werd ruim twintig keer gestoken in gevangenis
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Agent die George Floyd doodde werd ruim twintig keer gestoken in gevangenis

De Amerikaanse ex-agent die veroordeeld is voor de moord op George Floyd in 2020, is vorige week meer dan twintig keer gestoken door een medegevangene. Dat gebeurde met een geïmproviseerd mes in de bibliotheek van een gevangenis in de Amerikaanse staat Arizona. Derek Chauvin werd door medegevangene John Turscak neergestoken “om de Black Lives Matter-beweging nieuw leven in te blazen”,

Lees meer »
Lani Spiessens is vicewereldkampioen tumbling
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Lani Spiessens is vicewereldkampioen tumbling

Lani Spiessens zorgde in het Engelse Birmingham voor dubbel succes. Op het WK tumbling was ze goed voor een zilveren medaille bij de junioren, nadat ze eerder ook al brons behaalde in haar leeftijdscategorie 15- en 16-jarigen op het WAGC, de World Age Group Competition.
The post Lani Spiessens is vicewereldkampioen tumbling appeared first on KW.be.

Lees meer »
Gebeten door slang of gestopt op medisch advies: Britse avonturenshow loopt compleet uit de hand
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Gebeten door slang of gestopt op medisch advies: Britse avonturenshow loopt compleet uit de hand

Het gaat grondig mis in het Britse programma ‘I’m a celebrity…get me out of here!’. In de realityreeks moeten deelnemers overleven in een Australische jungle, maar dat verloopt niet altijd volgens plan. Zo werd een deelnemer gebeten door een slang en afgevoerd naar het ziekenhuis. Twee andere kandidaten, waaronder Jamie Lynn Spears (32), moesten op medisch advies de reeks verlaten.

Lees meer »
De Mugge van Brugge speelt deze maand twee verschillende shows: “Ik blijf trouw aan mijn manier van spelen”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

De Mugge van Brugge speelt deze maand twee verschillende shows: “Ik blijf trouw aan mijn manier van spelen”

Ejjet gezien? De Mugge van Brugge speelt deze maand niet één maar twee eindejaarsshows: naast zijn vaste wintershow voor VBRO is er nu ook de eindejaarsconference ‘Ejjet gezien’, waarin hij Brugge fileert aan de hand van sketches, typetjes en humor.
The post De Mugge van Brugge speelt deze maand twee verschillende shows: “Ik blijf trouw aan mijn manier van spelen”

Lees meer »
Is de bikini-‘vleeskeuring’ van Miss België nog van deze tijd? “Op social media zie ik erger passeren, hoor”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Is de bikini-‘vleeskeuring’ van Miss België nog van deze tijd? “Op social media zie ik erger passeren, hoor”

In een niemendalletje op hoge hakken paraderen, is dat nog wel van deze tijd? Het is een vraag die steeds vaker gesteld wordt wanneer het over missverkiezingen gaat. Maar wat vinden de 32 finalistes van Miss België zélf van dat bikinidefilé? Vrouwonvriendelijke vleeskeuring of net heel krachtig? En is organisatrice Darline Devos van plan om het voorbeeld van Miss World

Lees meer »
Hinder op de binnenwateren door spontane vakbondsacties bij sluizen
VRT NWS
VRT NWS

Hinder op de binnenwateren door spontane vakbondsacties bij sluizen

Het personeel van verschillende sluizen heeft spontaan het werk neergelegd. Dat bevestigt waterwegbeheerder De Vlaamse Waterweg. Bij de vakbond ACV Openbare Diensten valt te horen dat de acties voortkomen uit ongenoegen over de onderhandelingen over het nieuw statuut voor het personeel van de Vlaamse overheid. De acties veroorzaken hinder op de binnenwateren.

Lees meer »
Studenten psychologie en orthopedagogie eisen duidelijkheid over verplicht extra stagejaar: “Wij willen onze toekomst plannen”
VRT NWS
VRT NWS

Studenten psychologie en orthopedagogie eisen duidelijkheid over verplicht extra stagejaar: “Wij willen onze toekomst plannen”

In een open brief aan minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) vragen studenten klinische psychologie en klinische orthopedagogie duidelijkheid over het extra stagejaar in hun masteropleiding dat vanaf volgend jaar in het leven wordt geroepen. Het plan ligt al een tijdje op tafel, maar details over de stageplaatsen en de verloning ontbreken nog.

Lees meer »
Europese Commissie stelt versterkte rechten pakketreizigers voor
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Europese Commissie stelt versterkte rechten pakketreizigers voor

De Europese Commissie heeft woensdag een aantal voorstellen op tafel gelegd om de rechten van passagiers en reizigers te versterken. Daarbij heeft ze bijzondere aandacht voor mensen die een pakketreis kopen, na de pijnlijke ervaringen die tal van deze reizigers hebben meegemaakt tijdens de coronapandemie.

Lees meer »
Wordt jaagpad bij loskade afgesloten?
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Wordt jaagpad bij loskade afgesloten?

Recent werd de nieuwe laad- en losinstallatie van het Logistiek Centrum Zwevegem LCZ (firma Laebens) in gebruik genomen. Dit logistiek centrum werkt als een regionaal container- en distributiecentrum. Al tijdens de aanleg van de infrastructuur werd het verkeer op de fietssnelweg, het jaagpad langs het kanaal Bossuit-Kortrijk, regelmatig verboden door het sluiten van poorten voor
The post Wordt jaagpad bij

Lees meer »
“Is de deur breed genoeg voor mijn rolstoel?”: Café in Diest krijgt eerste gouden medaille voor toegankelijkheid
VRT NWS
VRT NWS

“Is de deur breed genoeg voor mijn rolstoel?”: Café in Diest krijgt eerste gouden medaille voor toegankelijkheid

’t Kroonrad in Diest heeft een gouden medaille voor toegankelijkheid gekregen. De prijs toont dat het café rekening houdt met mensen die slecht te been zijn of een beperking hebben. Een deur die breed genoeg is voor rolstoelgebruikers is een minimumvereiste. De uitreiking ging gepaard met de lancering van een nieuwe website die aangeeft welke horecazaken in Vlaanderen toegankelijk zijn.

Lees meer »
HLN schenkt Jean-Marie Pfaff bij 70ste verjaardag iconische krantenpagina’s uit zijn carrière: “Ze zullen een gouden plaats krijgen”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

HLN schenkt Jean-Marie Pfaff bij 70ste verjaardag iconische krantenpagina’s uit zijn carrière: “Ze zullen een gouden plaats krijgen”

Jean-Marie Pfaff viert maandag zijn 70ste verjaardag: dezer dagen gidst hij met flair in zijn pop-upmuseum in Beveren met memorabilia van zijn straffe carrière. HLN schonk Pfaff bij zijn jubileum vier ingekaderde historische krantenpagina’s van iconische momenten uit zijn keeperstijd. Pfaff blikte voor ons terug op die straffe gebeurtenissen: “Dan kom ik daar als klein Belgske.”

Lees meer »
Muziekgroep Royalty Busters neemt afscheid met ‘End of the road’: “Een laatste knaloptreden”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Muziekgroep Royalty Busters neemt afscheid met ‘End of the road’: “Een laatste knaloptreden”

Na zaterdag 23 december trekt de band Royalty Busters de stekker eruit. Nog één keer gaan ze knallen, met een bijzondere show vol fijne muziek. Dat doen ze in het OC in Aarsele. “Het wordt een afscheid in absolute schoonheid.”
The post Muziekgroep Royalty Busters neemt afscheid met ‘End of the road’: “Een laatste knaloptreden” appeared first on KW.be.

Lees meer »
Criminologe vergelijkt drugsaanpak in Antwerpen en Rotterdam: ‘snellere’ Nederlanders kunnen nog iets leren van ons
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Criminologe vergelijkt drugsaanpak in Antwerpen en Rotterdam: ‘snellere’ Nederlanders kunnen nog iets leren van ons

Het zijn veruit de grootste twee containerhavens van Europa, ze liggen op nog geen 120 kilometer van elkaar en ze onderschepten vorig jaar meer dan 160 ton cocaïne. De havens van Antwerpen-Zeebrugge en Rotterdam worstelen met hetzelfde hardnekkige probleem, maar pakken ze dat ook op dezelfde manier aan? Criminologe Lieselot Bisschop maakt de analyse.

Lees meer »