Krantenkoppen

ING riskeert miljoenen te verliezen aan Chinese ‘kopercowboy’

10:29 De Nederlandse grootbank probeert via twee claims van ruim 100 miljoen zware verliezen te recupereren bij grote kopertransacties in China. Dat de topman van een van de tegenpartijen al meer dan een ma…

Meer krantenkoppen in België

Huwelijk met gemeenschap van goederen biedt economisch zwakkere partner beste bescherming
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Huwelijk met gemeenschap van goederen biedt economisch zwakkere partner beste bescherming

Als een wettelijk samenwonend koppel uit elkaar gaat, dan wordt vooral de economisch zwakkere partner daar de dupe van. Vaak is dat een vrouw. Hetzelfde geldt voor getrouwde koppels met scheiding van goederen. Dat blijkt uit een studie die staatssecretaris voor Gelijke Kansen Marie-Colline Leroy vandaag voorstelt. Het huwelijk met gemeenschap van goederen biedt de beste bescherming.

Lees meer »
Schepen Hein Defour legt eed af tijdens eerste gemeenteraad van Véronique Buyck als kersvers burgemeester van Ardooie
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Schepen Hein Defour legt eed af tijdens eerste gemeenteraad van Véronique Buyck als kersvers burgemeester van Ardooie

Ook al is ze al vele jaren schepen in Ardooie toch was Véronique Buyck naar ons gevoel een beetje zenuwachtig voor die allereerste gemeenteraadszitting als burgemeester waar ze voor het eerst in de voetsporen van wijlen Karlos Callens trad, toch één van de langst zittende burgervaders in de provincie.
The post Schepen Hein Defour legt eed af tijdens eerste gemeenteraad

Lees meer »
Escaperoom The GamePost in Izegem zoekt overnemers: “De combinatie met onze andere jobs werd te zwaar”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Escaperoom The GamePost in Izegem zoekt overnemers: “De combinatie met onze andere jobs werd te zwaar”

Hou je van spelletjes en vloeit er ook wat ondernemerschap door je aderen? Dan kan je in Izegem momenteel een goede slag slaan. De bekende escaperoom The GamePost in het oude postgebouw staat er te koop. Oprichters Dimitri, Fabrice en Peter kunnen de uitbating niet langer combineren met hun dagelijkse job.
The post Escaperoom The GamePost in Izegem zoekt overnemers:

Lees meer »
N-VA vraagt naar gemeentelijk dictee in Wingene, gemeente gaat niet akkoord
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

N-VA vraagt naar gemeentelijk dictee in Wingene, gemeente gaat niet akkoord

Gemeenteraadslid Pieter-Jan Verhoye (N-VA) stelde tijdens de laatste gemeenteraad in Wingene voor om een gemeentelijk dictee te organiseren. Het gemeentebestuur gaat niet in op het voorstel, er komt dus geen gemeentelijk dictee.
The post N-VA vraagt naar gemeentelijk dictee in Wingene, gemeente gaat niet akkoord appeared first on KW.be.

Lees meer »
Coeur d’Amis duikt voor het eerst op in Gault&Millau: “Wij zijn totaal verrast”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Coeur d’Amis duikt voor het eerst op in Gault&Millau: “Wij zijn totaal verrast”

Het restaurant Coeur d’Amis aan de Kortrijksesteenweg in Zwevezele staat voor het eerst in negen jaar in de Gault&Millau met een quotering van 13/20. “We zijn ook totaal verrast”, vertelt zaakvoerder Sander Dewandelaere die de zaak met vennoot Paul Degroote uitbaat. “Maar uiteraard is ons team in de wolken met dit prachtige resultaat.”
The post Coeur d’Amis duikt voor het

Lees meer »
“Mogelijk hoogste sneeuwdek in jaren bij start van winter”: Alpen verwacht deze week lokaal tot 1 meter sneeuw
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Mogelijk hoogste sneeuwdek in jaren bij start van winter”: Alpen verwacht deze week lokaal tot 1 meter sneeuw

December moet nog beginnen, maar in de Alpen is het al volop winterweer. Dat is goed nieuws voor de liefhebbers van wintersport. Op veel plekken ligt er al een flinke laag sneeuw, meer zelfs dan in de afgelopen jaren bij het begin van de meteorologische winter. Hierdoor hebben verschillende skigebieden hun liften al geopend. Morgen valt er in de Westelijke

Lees meer »
Raadslid uit zorgen om kapotte fietsstallingen in Harelbeke: “Allesbehalve ideale locaties”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Raadslid uit zorgen om kapotte fietsstallingen in Harelbeke: “Allesbehalve ideale locaties”

Op de gemeenteraadszitting uitte raadslid Brecht Vandeburie (N-VA) zijn ongenoegen over de huidige toestand van de fietsstallingen ter hoogte van diverse bushaltes. “Ze lijken als sneeuw voor de zon te smelten: weinig exemplaren zijn nog volledig.”
The post Raadslid uit zorgen om kapotte fietsstallingen in Harelbeke: “Allesbehalve ideale locaties” appeared first on KW.be.

Lees meer »
Konekti Jeugdhulp bestaat vijf jaar en hielp al 1.800 gezinnen: “Zullen nog meer inzetten op zorg en samenleven”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Konekti Jeugdhulp bestaat vijf jaar en hielp al 1.800 gezinnen: “Zullen nog meer inzetten op zorg en samenleven”

Konekti Jeugdhulp gaat aan de slag met gezinnen waar er spanningen heersen. Op woensdag 29 november kwamen medewerkers van Konekti en geholpen gezinnen samen in De Warande in Kortrijk op een netwerkevenement om de afgelopen vijf jaar in de kijker te zetten. Met behulp van verbinders en eerstelijnspyschologen kon Konekti al meer dan 1.800 gezinnen helpen.
The post Konekti Jeugdhulp

Lees meer »