Krantenkoppen

Is de kleindochter van ‘Rolling Stones’-gitarist Ronnie Wood de nieuwe Kate Moss? “Ongelofelijk veel potentieel”

Maggie MacDonald is nog maar 14 jaar, maar wordt nu al geprezen als de “volgende Kate Moss”. De kleindochter van Ronnie Wood (76) trekt de aandacht van het modellenbureau Storm. Ditzelfde bureau ontdekte ook het modellentalent van Kate Moss heel wat jaren geleden.

Meer krantenkoppen in België

Nieuw elan voor Sint-Leo-Hemelsdaele
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Nieuw elan voor Sint-Leo-Hemelsdaele

Wie door de Sint-Jansstraat wandelt of fietst, kan er niet naast kijken. De gevel van het gebouw waarin de basisschool van Sint-Leo-Hemelsdaele gevestigd is, werd prachtig gerenoveerd. In samenwerking met de dienst Onroerend erfgoed, monumentenzorg Brugge en Agion (Agentschap voor Ingrastructuur in het Onderwijs, red.) werd dit beschermd monument van 1828 aan de buitenzijde volledig
The post Nieuw elan voor

Lees meer »
Filip Vanhee al 32 jaar de patron in café Djings: “Mijn roeping kreeg ik als barman in het leger”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Filip Vanhee al 32 jaar de patron in café Djings: “Mijn roeping kreeg ik als barman in het leger”

Café Djings langs de Beversesteenweg wordt al 32 jaar gerund door Filip Vanhee (55). Zijn echtgenote Sabine Devlies (53), zelf dochter uit een Izegems café, runt aan de overkant de gelijknamige frituur. “Het café heeft hier jaren gedraaid op het werkvolk van VDL, in de volksmond Jonckheeres.”
The post Filip Vanhee al 32 jaar de patron in café Djings: “Mijn

Lees meer »
Greet moet levenswerk van overleden echtgenoot afbreken: “Ze dreigen met celstraffen en boetes tot 500.000 euro”
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Greet moet levenswerk van overleden echtgenoot afbreken: “Ze dreigen met celstraffen en boetes tot 500.000 euro”

Greet Crauwels uit Bonheiden is er het hart van in. Het Agentschap Natuur & Bos maant haar aan om een riant kippenhok af te breken in een stuk privébos. Een emotionele aangelegenheid, want het bouwsel is het levenswerk van haar overleden echtgenoot. Het agentschap wijst erop dat het in openbare en private bossen verboden is om constructies op te richten

Lees meer »
UAntwerpen opent expo rond persoonlijke bibliotheek van auteur Samuel Beckett (met notities en boodschappenlijstjes)
VRT NWS
VRT NWS

UAntwerpen opent expo rond persoonlijke bibliotheek van auteur Samuel Beckett (met notities en boodschappenlijstjes)

De Universiteit van Antwerpen heeft een tentoonstelling geopend met 20 boeken uit de persoonlijke bibliotheek van de Ierse auteur Samuel Beckett. De UA heeft eerder dit jaar 771 stukken uit zijn persoonlijke bibliotheek ontvangen om de komende 10 jaar te onderzoeken. Het is de eerste keer dat er zoveel materiaal van een buitenlandse topauteur naar de Antwerpse Universiteitsbibliotheek komt.

Lees meer »
Barbara De Jonge onthult na 20 jaar hoe Gert Verhulst haar strikte voor ‘Samson & Gert’: “‘We klappen later nog wel eens’, zei hij”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Barbara De Jonge onthult na 20 jaar hoe Gert Verhulst haar strikte voor ‘Samson & Gert’: “‘We klappen later nog wel eens’, zei hij”

In een dierenwinkel maakten muizen ‘Wizzy en Woppy’ het elke avond bont. Samen met hun vriendjes maken ze de vreemdste dingen na sluitingstijd mee. Wat veel mensen niet weten, is dat Wizzy gespeeld werd door Barbara De Jonge (48), de vrouw die ook jarenlang de rol van Frieda Kroket op zich nam in ‘Samson & Gert’. Aan die rol kwam

Lees meer »
Tourbaas Prudhomme kijkt uit naar debuut van Evenepoel: “Die ‘folie’ in hem: daarmee kan hij alles op zijn kop zetten”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Tourbaas Prudhomme kijkt uit naar debuut van Evenepoel: “Die ‘folie’ in hem: daarmee kan hij alles op zijn kop zetten”

Lille/Nord de France organiseert in 2025 de ‘Grand Départ’ van de Tour. Zonder Belgische passage, zonder kasseistroken. Twee teleurstellingen. Grote baas Christian Prudhomme sust. “We houden van jullie, hoor! En kijken eerst en vooral, volgend jaar, verlekkerd uit naar het debuut van ‘un certain Remco E’. Op z’n 24ste. Tiens… Was dat ook niet de leeftijd waarop Eddy Merckx zijn

Lees meer »
De BVBA verdwijnt en dat leidt tot grote drukte bij de notarissen: “Eind oktober was nog niet de helft van de vennootschappen in orde”
VRT NWS
VRT NWS

De BVBA verdwijnt en dat leidt tot grote drukte bij de notarissen: “Eind oktober was nog niet de helft van de vennootschappen in orde”

Tegen 1 januari moeten alle vennootschappen in ons land aangepast zijn aan het nieuwe vennootschapsrecht dat al in 2019 van kracht ging. Maar nogal wat vennootschappen wachten blijkbaar tot het laatste moment om hun statuten in orde te brengen. Dat leidt tot grote drukte op de notariskantoren. "Er is niet veel marge meer", luidt de waarschuwing voor wie nog geen

Lees meer »
Celstraf voor Oostendse zeventiger die medische attesten van mentaal verzwakte partner (86) vervalste om haar uit bewindvoering te krijgen
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Celstraf voor Oostendse zeventiger die medische attesten van mentaal verzwakte partner (86) vervalste om haar uit bewindvoering te krijgen

Een 74-jarige Oostendenaar vervalste de scores op medische attesten van zijn 86-jarige handelingsonbekwame vrouw. Zo wou H.A. haar uit de bewindvoering krijgen. “Enkel en alleen om aan haar geld te kunnen”, aldus de bewindvoerder. Nu krijgt de man 25 maanden cel, waarvan tien effectief.
The post Celstraf voor Oostendse zeventiger die medische attesten van mentaal verzwakte partner (86) vervalste om

Lees meer »
West-Vlaams Ambassadeur én levende legende: “Maar ik blijf het liefst gewoon Emma”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

West-Vlaams Ambassadeur én levende legende: “Maar ik blijf het liefst gewoon Emma”

Op haar dertigste heeft Emma Meesseman al zoveel verwezenlijkt in het basket dat we al gerust de term ‘levende legende’ mogen gebruiken. De nuchtere en verbeten Ieperse mag dan ook volledig terecht de titel van West-Vlaams Ambassadeur aan haar al indrukwekkende palmares toevoegen.
The post West-Vlaams Ambassadeur én levende legende: “Maar ik blijf het liefst gewoon Emma” appeared first on

Lees meer »
Vincent Pierins trekt weer de boer op met Clouseau: “Het Sportpaleis, dat zal nooit wennen”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Vincent Pierins trekt weer de boer op met Clouseau: “Het Sportpaleis, dat zal nooit wennen”

Vanaf eind volgend jaar vult Clouseau minstens twáálf keer het Sportpaleis, goed voor 240.000 dolenthousiaste fans die elke hit van de broertjes Koen en Kris Wauters kunnen meebrullen. Ook op de bühne: Vincent Pierins. Sinds 2000 is de Torhoutenaar de vaste basgitarist van Vlaanderens populairste formatie aller tijden en ook al heeft de man bákken ervaring, het Sportpaleis blijft uniek.

Lees meer »