Krantenkoppen

Israël leidt journalisten rond in het Shifa-ziekenhuis, maar wat krijgen zij daar te zien?

Gaat er een commandopost van Hamas schuil onder het Shifa-ziekenhuis in Gaza-Stad of niet? Israëlische troepen leidden de voorbije dagen een handvol journalisten rond in het door hen ingepalmde ziekenhuis om aan te tonen dat dat wel degelijk het geval is. Maar wat kregen die reporters te zien? En hoe hard is het bewijs dat Israël aanleverde?

Meer krantenkoppen in België

A11 richting Brugge versperd door kettingbotsing met tiental wagens en een vrachtwagen: één zwaargewonde
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

A11 richting Brugge versperd door kettingbotsing met tiental wagens en een vrachtwagen: één zwaargewonde

Door een kettingbotsing ter hoogte van Brugge-Zeehaven is de A11 richting Brugge helemaal afgesloten. Dat melden het Vlaams Verkeerscentrum en de wegpolitie. Volgens de eerste berichten vielen bij het ongeval enkel lichtgewonden.
The post A11 richting Brugge versperd door kettingbotsing met tiental wagens en een vrachtwagen: één zwaargewonde appeared first on KW.be.

Lees meer »
Jean-Pierre Chiers is 65 jaar spelend lid muziekvereniging Sint-Jan Marke:“Dankbaar voor de erkenning”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Jean-Pierre Chiers is 65 jaar spelend lid muziekvereniging Sint-Jan Marke:“Dankbaar voor de erkenning”

Jean-Pierre Chiers (77) speelt al 65 jaar saxofoon bij Koninklijke Muziekvereniging Sint-Jan Marke. Afgelopen zondag huldigde de vereniging hem met een ereteken op het jaarlijkse Sint-Ceciliafeest. “Ik zou graag nog drie jaar kunnen meespelen, zodat ik kan afsluiten op een mooie ronde leeftijd.”
The post Jean-Pierre Chiers is 65 jaar spelend lid muziekvereniging Sint-Jan Marke:“Dankbaar voor de erkenning” appeared first

Lees meer »
Staking IJsboerke afgelopen na positief overleg over koopkrachtpremie
VRT NWS
VRT NWS

Staking IJsboerke afgelopen na positief overleg over koopkrachtpremie

De staking bij IJsboerke in Kasterlee is afgelopen. Heel wat werknemers van IJsboerke legden er woensdag het werk neer. Ze vonden het niet kunnen dat het bedrijf geen premie van minstens 250 euro wilde geven, terwijl het wel winst maakte. Maar een nieuw overleg met de directie is goed verlopen. De werknemers krijgen nu toch een premie, via ecocheques.

Lees meer »
CVO Miras lanceert ludieke promotie met knipoog naar recente uitspraak van Theo Francken: “Time for a cursus English é”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

CVO Miras lanceert ludieke promotie met knipoog naar recente uitspraak van Theo Francken: “Time for a cursus English é”

Miras, het centrum voor volwassenenonderwijs in West-Vlaanderen deelde een ludieke foto van Theo Francken (N-VA) als promotie voor hun cursus ‘Professioneel en bedrijfsgericht Engels’. Theo Francken deed het afgelopen weekend op de Israëlische televisie, waarbij hij de uitspraak deed “It’s like the drup in the emmer who is totally full” in een gebrekkig Engels.
The post CVO Miras lanceert ludieke

Lees meer »
Plannen voor heraanleg Steenstraat bij ‘zwart kruispunt’ doen gemoederen verhitten op gemeenteraad
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Plannen voor heraanleg Steenstraat bij ‘zwart kruispunt’ doen gemoederen verhitten op gemeenteraad

De plannen voor de heraanleg van de Steenstraat in Esen (Diksmuide) tussen de Roeselarestraat en de grens met Werken (Kortemark) waren op de gemeenteraad voer voor discussie. Zo is er onenigheid tussen de oppositie en meerderheid over de manier van aanpak.
The post Plannen voor heraanleg Steenstraat bij ‘zwart kruispunt’ doen gemoederen verhitten op gemeenteraad appeared first on KW.be.

Lees meer »
Zo fier als een gieter lost Hugo Sigal eerste solo-album: “Miguel Wiels waarschuwde me: niet alleen maar tristesse”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Zo fier als een gieter lost Hugo Sigal eerste solo-album: “Miguel Wiels waarschuwde me: niet alleen maar tristesse”

Ze gingen samen euthanasie plegen, of hij zou na haar dood sterven van verdriet. “Maar jamais dat ik ooit solo zou verdergaan.” En toch ligt Hugo Sigal vandaag in z’n eentje in de winkel. Een eerste soloplaat op zijn 76ste. “Als oude zot een platencontract krijgen: ik beleef mijn tweede jeugd”, vertelt hij. Meer ontdek je in een nieuwe Showbits.

Lees meer »
Grote zonnestorm op komst: vannacht kans op noorderlicht boven België
VRT NWS
VRT NWS

Grote zonnestorm op komst: vannacht kans op noorderlicht boven België

Er is een grote zonnestorm op komst. De kans bestaat dat we daardoor vannacht, maar eventueel ook morgennacht noorderlicht kunnen zien in België. Al lijkt het er voorlopig op dat de wolken de pret zullen bederven. “We verwachten in elk geval storingen voor navigatie- en communicatiesystemen”, zegt ruimteweervrouw Petra Vanlommel.

Lees meer »
Escaperoom The GamePost in Izegem zoekt overnemers: “De combinatie met onze andere jobs werd te zwaar”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Escaperoom The GamePost in Izegem zoekt overnemers: “De combinatie met onze andere jobs werd te zwaar”

Hou je van spelletjes en vloeit er ook wat ondernemerschap door je aderen? Dan kan je in Izegem momenteel een goede slag slaan. De bekende escaperoom The GamePost in het oude postgebouw staat er te koop. Oprichters Dimitri, Fabrice en Peter kunnen de uitbating niet langer combineren met hun dagelijkse job.
The post Escaperoom The GamePost in Izegem zoekt overnemers:

Lees meer »
Aangrijpende getuigenissen in parlement over seksueel misbruik in Kerk: “Dat de Kerk boven de wet staat, tart alle verbeelding”
VRT NWS
VRT NWS

Aangrijpende getuigenissen in parlement over seksueel misbruik in Kerk: “Dat de Kerk boven de wet staat, tart alle verbeelding”

Psychologische problemen, gebroken relaties, een moeilijke band met hun kinderen: de getuigenissen van overlevenden van seksueel misbruik in de Kerk bleven opnieuw aan de ribben kleven in de parlementaire onderzoekscommissie. Hun vragen zijn rechttoe rechtaan: erkenning, een schadevergoeding die naam waardig, vervolging van de betrokkenen en een gelijke aanpak van misbruik binnen en buiten de Kerk.

Lees meer »