Krantenkoppen

‘Israëlische troepen omsingelen opnieuw ziekenhuis in Gaza’

14:43 Terwijl 28 premature baby’s naar Egypte werden geëvacueerd, voert het Israëlische leger maandag aanvallen uit op een van de weinige operationele ziekenhuizen in de Gazastrook.

Meer krantenkoppen in België

De hallucinante redding van Hanne en Dimitri na doodsmak op Noorse berg: “Dat jij met een open schedelbreuk nog een kilometer hebt gestapt…”
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

De hallucinante redding van Hanne en Dimitri na doodsmak op Noorse berg: “Dat jij met een open schedelbreuk nog een kilometer hebt gestapt…”

Tijdens een trektocht in het Noorse Senja vorig jaar, maakten Hanne (38) en haar man Dimitri (40) een zware val van een bergflank. Hanne moest, ondanks een schedelbreuk, een kilometer verder lopen om hulpdiensten te waarschuwen. Een jaar later, na een loodzware revalidatie, wilde het koppel uit Rupelmonde de reis alsnog afmaken. “Zonder die ploeg hadden we dit niet overleefd.

Lees meer »
Onderwijssector komt op straat in Duitsland voor meer loon
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Onderwijssector komt op straat in Duitsland voor meer loon

In Duitsland zijn dinsdag zo’n 20.000 werknemers uit de onderwijssector op straat gekomen om meer loon te eisen. Zonder opslag dreigen de personeelstekorten alleen maar toe te nemen, zegt vakbond GEW. In heel wat scholen, universiteiten en kinderdagverblijven werd er dinsdag ook gestaakt. Alleen al in Leipzig, in het oosten van Duitsland, kwamen 7.000 mensen op straat. 

Lees meer »
INTERVIEW. Jos Verstappen, trotse én bezorgde vader: “Voor de koers zeg ik hem nog vaak: ‘Max jongen, kijk alsjeblieft uit’”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

INTERVIEW. Jos Verstappen, trotse én bezorgde vader: “Voor de koers zeg ik hem nog vaak: ‘Max jongen, kijk alsjeblieft uit’”

Hij deelt de hotelkamer niet meer met zijn zoon. Zegt niet meer hoe hij die bocht moet nemen. “Hij weet dat intussen wel beter dan ik.” Een glimlach. HLN schoof aan bij Jos Verstappen (51), ex-F1-coureur en -coach en vandaag trotse vader van de drievoudige wereldkampioen. Een gesprek over hoe hij nog altijd in een droom leeft en zich nog

Lees meer »
Poetin-aanhanger benoemd tot directeur Bolsjoj-theater
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Poetin-aanhanger benoemd tot directeur Bolsjoj-theater

De Russische overheid heeft vrijdag orkestmeester Valeri Gergiev gekozen als directeur van het wereldberoemde Bolsjoj-theater, te midden van een versnelde repressie van de culturele sector in Rusland sinds de agressie tegen Oekraïne. Gergiev is een bondgenoot van de Russische president Vladimir Poetin.

Lees meer »
ONZE OPINIE. “Waar wacht Crevits op? Een adoptiepauze is de enige optie”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

ONZE OPINIE. “Waar wacht Crevits op? Een adoptiepauze is de enige optie”

Het lukt Vlaanderen maar niet om internationale adopties volledig zonder fraude of bedrog te laten verlopen. “Dat vindt minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) heel erg, maar blijkbaar niet erg genoeg om drastische maatregelen te nemen”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “De achteloosheid waarmee in de Wetstraat wordt omgegaan met verhalen over leugens, bedrog en manipulatie is stuitend.”

Lees meer »
Chocolaterie Nibies opent pop-up winkel in Kortrijk: “Krijgen enorm veel energie van ons product naar buiten te brengen”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Chocolaterie Nibies opent pop-up winkel in Kortrijk: “Krijgen enorm veel energie van ons product naar buiten te brengen”

Op zaterdag 2 december opent Nibies een pop-up winkel in de Sionstraat 8 in Kortrijk. Een jaar na het ontstaan van hun webshop openden ze vorig jaar hun chocoladeboetiek in Stasegem, bij Harelbeke. Ze kregen de smaak te pakken om hun klanten te ontvangen in hun boetiek en gaan vanaf nu een stap verder.
The post Chocolaterie Nibies opent pop-up

Lees meer »
Opnieuw zoekactie bezig in bos naast woning van vermoorde advocate Claudia Van Der Stichelen
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Opnieuw zoekactie bezig in bos naast woning van vermoorde advocate Claudia Van Der Stichelen

Speurders en de Cel Vermiste Personen zoeken donderdagochtend in Sint-Lievens-Houtem opnieuw naar het moordwapen waarmee advocate Claudia Van Der Stichelen om het leven werd gebracht. Een eerdere zoekactie leverde niets op, onder leiding van Alain Remue zoeken duikers en speurders nu opnieuw naar het moordwapen. De zoektocht spitst zich opnieuw toe op het bos naast de woning van de advocate.

Lees meer »