Krantenkoppen

Jessa Ziekenhuis in Hasselt heeft een “Vulvakliniek”: “Vandaag nog steeds groot taboe rond pijn tijdens seks”

Het Jessa Ziekenhuis in Hasselt heeft sinds kort een "Vulvakliniek" onder leiding van gynaecoloog Mieke Vanoppen en seksuoloog Vanessa Cluckers. In de kliniek worden problemen aan de vulva zoals vulvodynie, oftewel pijn bij seks, behandeld. "Veel vrouwen durven de huisarts hierover niet aanspreken", vertelt gynaecoloog Mieke Vanoppen.

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe uitbaters voor brasserie Waterfront
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Nieuwe uitbaters voor brasserie Waterfront

De bekende brasserie Waterfront in hartje Oostende heeft nieuwe uitbaters. Vanaf vrijdag 1 december nemen Vicky Jansens en Danny Deneve het roer over van de vorige uitbaters. “De horeca kent voor mij al lang geen geheimen meer”, zegt Vicky.
The post Nieuwe uitbaters voor brasserie Waterfront appeared first on KW.be.

Lees meer »
INTERVIEW. Thomas Vermaelen mist de Duivels maar bouwt bij nationale jeugd aan trainerscarrière: “Aan de verdedigers, leer maar leven met kritiek”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

INTERVIEW. Thomas Vermaelen mist de Duivels maar bouwt bij nationale jeugd aan trainerscarrière: “Aan de verdedigers, leer maar leven met kritiek”

Terwijl de ‘Nieuwe Lichting’ zich opmaakt voor de loting van het EK, bouwt hij gestaag aan zijn trainerscarrière. Voormalig Rode Duivel Thomas Vermaelen (38), in een gesprek met onze chef voetbal, over Leven & Werk & Vrienden. “Als ik Jan Vertonghen één advies zou mogen geven: ‘Blijf zo lang mogelijk voetballen.’ Hoe moeilijk het soms ook is met die pijntjes.”

Lees meer »
Brugge heeft geen veilig huis voor slachtoffers van intrafamiliaal geweld
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Brugge heeft geen veilig huis voor slachtoffers van intrafamiliaal geweld

Dit jaar heeft de politie van Brugge al 470 meldingen gekregen van intrafamiliaal geweld. Tot spijt van raadslid Karin Robert (Groen) wil Brugge bij gebrek aan Vlaamse subsidies geen veilig huis voor slachtoffers oprichten. Oostende, Kortrijk en Gent hebben zo’n huis wel.
The post Brugge heeft geen veilig huis voor slachtoffers van intrafamiliaal geweld appeared first on KW.be.

Lees meer »
Pro Actief Oostende neemt niet deel aan de verkiezingen: “Verschillende redenen voor deze beslissing”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Pro Actief Oostende neemt niet deel aan de verkiezingen: “Verschillende redenen voor deze beslissing”

De partij Pro Actief Oostende neemt dan toch niet deel aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2024. “Er zijn verschillende redenen voor deze beslissing”, zegt oprichter/voorzitter René Wyffels. Ze vormen zich om tot een burgerinitiatief.
The post Pro Actief Oostende neemt niet deel aan de verkiezingen: “Verschillende redenen voor deze beslissing” appeared first on KW.be.

Lees meer »
Bib organiseert poëziewedstrijd voor weesgedichtjes
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Bib organiseert poëziewedstrijd voor weesgedichtjes

Tijdens de Poëzieweek – van 25 tot en met 31 januari – wil de Waregemse bib samen met alle Nederlandstalige bibliotheken in Vlaanderen en Brussel de straten omvormen tot een mooie poëziebundel. De zogenaamde ‘weesgedichtjes’ krijgen dan een plekje op verschillende ‘adoptieramen’. Vanaf 13 december komen er in Waregem 25 weesgedichten ter beschikking te staan.
The post Bib organiseert poëziewedstrijd

Lees meer »
Ex-vrouw van seriedoder Michel Fourniret opnieuw voor assisen voor drie moorden: zal ze weer onverwachte onthullingen doen?
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Ex-vrouw van seriedoder Michel Fourniret opnieuw voor assisen voor drie moorden: zal ze weer onverwachte onthullingen doen?

Monique Olivier (75) – de ex-vrouw van de in 2021 overleden seriedoder Michel Fourniret (79) – staat vanaf vandaag voor assisen in het Franse departement Hauts-de-Seine, ten westen van Parijs. Ze wordt beschuldigd van medeplichtigheid aan het ontvoeren en doden van Estelle Mouzin in 2003, Joanna Parrish in 1990 en Marie-Angèle Domèce in 1988. Families van de slachtoffers hopen dat

Lees meer »
Gouverneur houdt twee infosessies over de wateroverlast voor de getroffen bevolking van het IJzerbekken en van de vallei van de Heulebeek
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Gouverneur houdt twee infosessies over de wateroverlast voor de getroffen bevolking van het IJzerbekken en van de vallei van de Heulebeek

Om de bewoners die getroffen zijn door de wateroverlast in het Ijzerbekken en in de vallei van de Heulebeek te informeren, houdt de gouverneur twee infosessie. Hij neemt dit initiatief samen met de burgemeesters van de betrokken gemeentebesturen.
The post Gouverneur houdt twee infosessies over de wateroverlast voor de getroffen bevolking van het IJzerbekken en van de vallei van de

Lees meer »
Moeten we echt vrezen voor een conflict tussen Rusland en de NAVO? “Die confrontatie is voor Moskou te hoog gegrepen”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Moeten we echt vrezen voor een conflict tussen Rusland en de NAVO? “Die confrontatie is voor Moskou te hoog gegrepen”

De Russische viceminister van Buitenlandse Zaken Sergej Rjabkov beweert dat Rusland klaar is voor een conflict met de NAVO. Het is een dreigement dat we al meermaals hebben gehoord vanuit de ‘inner circle’ van president Vladimir Poetin. Maar hoe ernstig moeten we de dreigende taal vanuit Moskou nemen? En zal er binnenkort echt een conflict tussen Rusland en het Westen

Lees meer »
Christoff moet verovering van Duitsland staken: “Klubbb3 is dood en begraven, ze reageren zelfs niet meer op mijn berichtjes”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Christoff moet verovering van Duitsland staken: “Klubbb3 is dood en begraven, ze reageren zelfs niet meer op mijn berichtjes”

Groot glitterfeest en polonaises: na zes uitverkochte Will Tura-concerten kaapt Christoff (47) volgend najaar de Lotto Arena met ‘Christoff 3.0 XXL’. “Een droom die uitkomt, maar het scheelde weinig of ik stond niet meer op het podium”, bekent de popschlagerheld. In dit gesprek vertelt hij voor het eerst hoe diep hij zat na de breuk met zijn verloofde Ritchie, zijn

Lees meer »
Bestelling van Fnac-klanten geweigerd door “vergissing” in prijs, onaanvaardbaar volgens Testaankoop
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Bestelling van Fnac-klanten geweigerd door “vergissing” in prijs, onaanvaardbaar volgens Testaankoop

Enkele Fnac-klanten zagen hun bestelling geweigerd omdat er een foute prijs op de website stond. Een speaker werd er aangeboden voor 39 euro. Dat is een forse korting, want normaal kost de speaker 119 euro. Fnac annuleerde de bestelling een paar dagen later, maar dat vindt Testaankoop onterecht. De consumentenorganisatie klopt nu aan bij de Economische Inspectie om de zaak

Lees meer »