Krantenkoppen

Kan Nvidia vraag naar AI-chips bijbenen?

15:01 Nvidia komt dinsdag nabeurs met resultaten. Vraag naar AI-halfgeleiders lijkt er genoeg. De vraag is of de chipfabrikant de productie voldoende kon opkrikken.

Meer krantenkoppen in België

Ditjes en datsja’s
De Standaard
De Standaard

Ditjes en datsja’s

De jachtige stad inruilen voor een meer rurale levensstijl, de droom is van alle tijden. In de voormalige Sovjet-Unie wordt die verzinnebeeld door datsja’s, houten landhuizen op het platteland. De ene is niet meer dan een veredeld schuurtje, de ander een pastorale keizerlijke villa.

Lees meer »
Kan een oliebons het klimaat redden?
De Standaard
De Standaard

Kan een oliebons het klimaat redden?

Kun je een van grootste olieproducenten ter wereld zijn én vooroplopen in klimaatbeleid? De sultan die voorzitter is van de 28ste VN-klimaatconferentie in Dubai, balanceert op een slappe koord. Experts geven hem het voordeel van de twijfel.

Lees meer »
Nico Gillewy is de nieuwe trainer van VV Tielt
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Nico Gillewy is de nieuwe trainer van VV Tielt

Twee weken nadat trainer Ronny Houden de handdoek wierp, heeft VV Tielt al een opvolger gevonden. De keuze van het bestuur viel op Nico Gillewy, een oude bekende van de tweedeprovincialer.
The post Nico Gillewy is de nieuwe trainer van VV Tielt appeared first on KW.be.

Lees meer »
De Sint neemt ieder jaar niet alleen snoep mee, maar ook een politieke rel. Wordt het sinterklaasfeest ooit weer gezellig?
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

De Sint neemt ieder jaar niet alleen snoep mee, maar ook een politieke rel. Wordt het sinterklaasfeest ooit weer gezellig?

Queen Nikkolah was genoeg om het debat over Sinterklaas weer in lichterlaaie te zetten. Waarom lopen de gemoederen over een kinderfeest zo hoog op en hoe kunnen we het weer plezant maken? Hugo Matthysen, de ‘godfather’ van de legendarische VRT-reeks ‘Dag Sinterklaas’, en filosoof Patrick Loobuyck (UA) denken na over oplossingen. “Als zij zo graag een ‘echte’ Zwarte Piet willen,

Lees meer »
Maxime werkt als eerste Belg ooit mee aan vermaard ijshotel
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Maxime werkt als eerste Belg ooit mee aan vermaard ijshotel

Beeldhouwer Maxime Van Besien (30) uit De Haan is de eerste Belg die straks een suite mag realiseren uit sneeuw en ijs in het befaamde IJshotel in Zweden. Opvallend: hij werkt doorgaans vooral met hout en leerde beeldhouwen met ijs dankzij… YouTube. Momenteel is hij ook bezig aan een indrukwekkend werk in hooi en stro voor het Ensorjaar. “Ik droom

Lees meer »
Prins Andrew en ex-vrouw Sarah Ferguson schikken in zaak rond bankier
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Prins Andrew en ex-vrouw Sarah Ferguson schikken in zaak rond bankier

Prins Andrew (63) en zijn ex-vrouw Sarah Ferguson (64) hebben een schikking getroffen in een rechtszaak rond een bankier die wordt verdacht van het verduisteren van grote hoeveelheden geld. Dat meldt ‘The Telegraph’. De hertog van York en zijn gezin raakten betrokken bij de zaak omdat zij veel geld ontvingen van de bewuste bankier, die wordt beschuldigd van het stelen

Lees meer »

Burgerraad beslist doorgaans bij consensus

Op gezette tijden zet de Duitstalige Gemeenschap een burgerdialoog op touw. Iedere burger – maar ook het parlement – kan thema’s aanbrengen. Die worden voorgelegd aan een burgerraad van 24 uitgelote personen. Opvallend is dat inwoners al vanaf hun zestiende kans maken om in de burgerraad te zitten. Die 24 personen bepalen telkens opnieuw welke thema diepgaander wordt besproken. Ze

Lees meer »
Schepencollege slaat mea culpa en behoudt boterhammen in buitenschoolse kinderopvang
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Schepencollege slaat mea culpa en behoudt boterhammen in buitenschoolse kinderopvang

Het schepencollege van Langemark-Poelkapelle trekt zijn beslissing om de boterhammen in de buitenschoolse kinderopvang Het Buitenbeentje af te schaffen terug in. CD&V had daarover al felle kritiek geuit op de laatste gemeenteraad en het artikel in deze krant zorgde voor een storm aan verontwaardigde reacties.
The post Schepencollege slaat mea culpa en behoudt boterhammen in buitenschoolse kinderopvang appeared first on

Lees meer »
Vlaams Belang Heuvelland voert actie: “Bewustzijn rond armoede vergroten”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Vlaams Belang Heuvelland voert actie: “Bewustzijn rond armoede vergroten”

Met een actie op de vrijdagmarkt in Wijstchate vroeg Vlaams Belang Heuvelland aandacht voor het sociale woonbeleid in de gemeente. “De wachtlijst loopt op tot gemiddeld vier jaar. Dat is ronduit onaanvaardbaar. Ook hier in Heuvelland zijn er wachtlijsten en staan gezinnen in de kou,” zegt afdelingsvoorzitter Luc Deschuttere. “We willen hen graag een hart onder de riem steken met

Lees meer »