Krantenkoppen

Kaping in de Rode Zee doet gasprijzen stijgen

De gasprijs in Europa stijgt maandag, in reactie op de kaping van een vrachtschip in de Rode Zee. Gevreesd wordt dat het conflict in het Midden-Oosten de gasbevoorrading zal verstoren.

Meer krantenkoppen in België

De U11 van KFC Aarsele
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

De U11 van KFC Aarsele

Op bovenstaande ploegfoto zien we de U11 van KFC Aarsele met bovenaan: afgevaardigde Jasper Theetaert, Jens Van Parijs, Liam Ameye, Louis Halain, Leon De Smet en trainer Frederick spriet. Onderaan: Quinten Theetaert, Mathis Spriet, Stan Langerock en Niel Haeve. (RV/foto RV)
The post De U11 van KFC Aarsele appeared first on KW.be.

Lees meer »
Techsector vraagt nauwe samenwerking met bedrijven na slechte PISA-resultaten
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Techsector vraagt nauwe samenwerking met bedrijven na slechte PISA-resultaten

De techsector vraagt om een betere samenwerking tussen het onderwijs en de bedrijfswereld, nu opnieuw blijkt dat Vlaanderen achteruitgaat in de PISA-resultaten. Françoise Chombar van Melexis ziet daarvoor een perfect voorbeeld in Arizona, waar ze met Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) op economische missie is. “Ik sta open voor de voorstellen, want er moeten nu resultaten komen”, reageert Jambon.

Lees meer »
Afro C Festival keert terug naar Bredene in zomer 2024
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Afro C Festival keert terug naar Bredene in zomer 2024

In de marge van de voorstelling van het kerstprogramma ‘Bredene Klinkt’ had cultuur- en toerismeschepen Alain Lynneel nog een verrassing in petto. Na een afwezigheid van zes jaar keert het Afro C Festival terug naar Bredene. “Het wordt als vanouds een gratis festival met een brede waaier aan wereldmuziek, een heerlijke wereldkeuken en een ‘tropisch’ sfeertje.”
The post Afro C

Lees meer »
Versie van veelbesproken boek over Brits koningshuis bevatte wel degelijk de namen van twee ‘royal racists’
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Versie van veelbesproken boek over Brits koningshuis bevatte wel degelijk de namen van twee ‘royal racists’

De uitgeverij van Omid Scobie heeft wel degelijk een versie van het manuscript van zijn nieuwste boek naar de vertaler gestuurd waarin zowel Kate Middleton als toenmalig prins en huidig koning Charles genoemd worden als de ‘royal racist’ binnen het Britse koningshuis. In de Engelstalige versie van zijn boek Endgame worden die twee namen in die context niet genoemd, in

Lees meer »
Winterfeesten in Gent schakelen over op herbruikbaar servies, centrale inzamelpunten om chaos te vermijden 
VRT NWS
VRT NWS

Winterfeesten in Gent schakelen over op herbruikbaar servies, centrale inzamelpunten om chaos te vermijden 

De Winterfeesten in Gent werken dit jaar niet alleen met herbruikbare bekers, maar ook met herbruikbaar servies. Om mogelijke verwarring te vermijden zijn er drie centrale inleverpunten. Bezoekers betalen een waarborg en kunnen die recupereren of schenken aan een goed doel. De Winterfeesten in Gent beginnen donderdag. Er komen tot 2 miljoen bezoekers op af. Het is de grootste eindejaarsmarkt

Lees meer »
André Stratsaert en Anny Boudry vieren diamanten jubileum
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

André Stratsaert en Anny Boudry vieren diamanten jubileum

André Stratsaert (82) en Anny Boudry (78) uit de Sittingbournelaan zijn 60 jaar getrouwd. Ze gaven elkaar het jawoord op 9 november 1963. André ging op 14-jarige leeftijd werken in een textielfabriek in Frankrijk. Daar werkte ook de broer van Anny en zo leerde hij haar kennen. “Toen ik 18 was, ging ik voor drie
The post André Stratsaert en

Lees meer »
Aanvriezende mist en lichte winterse neerslag, KMI kondigt code geel aan voor West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Aanvriezende mist en lichte winterse neerslag, KMI kondigt code geel aan voor West-Vlaanderen

De dag begint met aanvriezende mist of wolkenvelden, die nog vergezeld zijn van wat lichte winterse neerslag. Voorzichtigheid is aangewezen donderdagochtend, zo waarschuwt het KMI dat onder andere code geel afkondigde voor onze provincie.
The post Aanvriezende mist en lichte winterse neerslag, KMI kondigt code geel aan voor West-Vlaanderen appeared first on KW.be.

Lees meer »
Stijn (30) roept op tot een meer inclusief beleid in West-Vlaanderen: “Wil niet gezien worden als een inwoner met een beperking”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Stijn (30) roept op tot een meer inclusief beleid in West-Vlaanderen: “Wil niet gezien worden als een inwoner met een beperking”

Zondag 3 december is Internationale Dag voor Personen met een Beperking. Voor Stijn Vandamme, ambassadeur van de InclusieAmbassade, een aanleiding om nog maar eens aandacht te vragen voor een meer inclusief beleid in onze steden en gemeenten. “Ik zou graag gezien worden als een inwoner van Jabbeke, niet als een inwoner met een beperking.”
The post Stijn (30) roept op

Lees meer »