Krantenkoppen

KIJK. Coely vertelt in ‘Het Huis’ over grootmoeder uit Kinshasa die aan albinisme leed en verketterd werd

“Een wervelwind”, zo noemt Eric Goens zijn gaste in ‘Het Huis’ van deze aflevering. Rapper en ‘The Voice Kids’-jurylid Coely praat bij Goens eerlijk over de armoede waarin ze opgroeide, de band met haar vader nu en hoe diep ze gezeten heeft na een zware depressie. Ook over haar grootmoeder die aan albinisme leed, is ze openhartig: “Mensen spuwden op haar.”

Meer krantenkoppen in België

Nederlandse vertaling van boek over Brits koningshuis onthult per ongeluk wél wie de ‘Royal racist’ is en wordt meteen uit de rekken gehaald
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Nederlandse vertaling van boek over Brits koningshuis onthult per ongeluk wél wie de ‘Royal racist’ is en wordt meteen uit de rekken gehaald

Nog geen dag lag de Nederlandstalige versie van Endgame, het langverwachte boek van de Britse biograaf Omid Scobie over het Britse koningshuis, in de winkelrekken of het is er alweer weggehaald. De aanleiding daarvoor is dat de identiteit van de ‘Royal racist’ in het Nederlandstalige boek wél genoemd wordt, terwijl daar in het Engelstalige boek over gezwegen wordt.

Lees meer »
Tachtig jaar geleden stortte bommenwerper neer op de Zwarteberg: “Tien bemanningsleden overleefden dankzij parachute”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Tachtig jaar geleden stortte bommenwerper neer op de Zwarteberg: “Tien bemanningsleden overleefden dankzij parachute”

Walter Tailly (76) uit Ieper verdiept zich al acht jaar in het verhaal van de Amerikaanse B17-bommenwerper die op 1 december 1943 neerstortte op de Zwarteberg. Dag op dag tachtig jaar later vertelt hij in zijn lezing in Westouter hoe alle tien de bemanningsleden overleefden en twee ervan uit Duitse handen bleven dankzij het verzet. “Curtis Easley werd negen maanden

Lees meer »
Vrouw van hoofd Oekraïense militaire inlichtingendienst vergiftigd
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Vrouw van hoofd Oekraïense militaire inlichtingendienst vergiftigd

De vrouw van Kyrylo Boedanov, het hoofd van de Oekraïense militaire inlichtingendienst, is volgens lokale media vergiftigd. Na enkele dagen misselijkheid is ze in het ziekenhuis opgenomen, melden Oekraïense media. Ze zou met zware metalen zijn vergiftigd, die ongebruikelijk zijn in het dagelijks leven. Officieel is er nog geen bevestiging daarvoor.

Lees meer »
Hannes Pylyser kijkt uit naar BK strandrace
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Hannes Pylyser kijkt uit naar BK strandrace

Hannes Pylyser toonde in de eerste strandraces al dat het met de conditie wel snor zit. De 18-jarige Westendenaar moet nu even afrekenen met een stevige verkoudheid, maar hoopt tegen het BK in Bredene zijn beste benen terug te vinden.
The post Hannes Pylyser kijkt uit naar BK strandrace appeared first on KW.be.

Lees meer »
INTERVIEW. Jos Verstappen, trotse én bezorgde vader: “Voor de koers zeg ik hem nog vaak: ‘Max jongen, kijk alsjeblieft uit’”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

INTERVIEW. Jos Verstappen, trotse én bezorgde vader: “Voor de koers zeg ik hem nog vaak: ‘Max jongen, kijk alsjeblieft uit’”

Hij deelt de hotelkamer niet meer met zijn zoon. Zegt niet meer hoe hij die bocht moet nemen. “Hij weet dat intussen wel beter dan ik.” Een glimlach. HLN schoof aan bij Jos Verstappen (51), ex-F1-coureur en -coach en vandaag trotse vader van de drievoudige wereldkampioen. Een gesprek over hoe hij nog altijd in een droom leeft en zich nog

Lees meer »
PORTRET. Wie is sultan Al Jaber, de oliebaron die belooft dat hij ons klimaat zal redden?
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

PORTRET. Wie is sultan Al Jaber, de oliebaron die belooft dat hij ons klimaat zal redden?

Sultan Ahmed Al Jaber (50), de voorzitter van de VN-klimaattop die morgen van start gaat, is CEO van het staatsoliebedrijf van Abu Dhabi én oprichter van het staatsbedrijf voor hernieuwbare energie. Met die spreidstand oogstte hij al wereldwijd kritiek, nog voordat aan het licht kwam dat hij olie- en gasdeals probeerde te sluiten tijdens de voorbereidende gesprekken. Kan een oliebaron

Lees meer »
“Israël wist al meer dan een jaar van aanvalsplan Hamas”
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

“Israël wist al meer dan een jaar van aanvalsplan Hamas”

De Israëlische veiligheidsdiensten wisten al meer dan een jaar van de aanvalsplannen van de Palestijnse militante groep Hamas. Dat schrijft de Amerikaanse krant The New York Times. Israëlische functionarissen zouden de aanval die op 7 oktober werd uitgevoerd van de hand hebben gewezen als “te hoog gegrepen” voor Hamas.

Lees meer »
Dune Hotel organiseert driedaagse rond zanger/imitator Olivier Laurent: “Onterecht hier amper bekend”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Dune Hotel organiseert driedaagse rond zanger/imitator Olivier Laurent: “Onterecht hier amper bekend”

“In zijn geboorteland is hij helemaal niet populair, terwijl hij wereldberoemd is.” En dus gaan Peter Bruneel en Heidi Huys van het Dune Hotel daar iets aan doen: ze ontvangen zanger en stemmen-imitator Olivier Laurent voor een driedaags evenement, op 8, 9 en 10 december. De Gentenaar brengt dan in het Kursaal Oostende ‘Jacques Brel Hommage/45 ans/Ne Me Quitte Pas’.

Lees meer »
Christoff moet verovering van Duitsland staken: “Klubbb3 is dood en begraven, ze reageren zelfs niet meer op mijn berichtjes”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Christoff moet verovering van Duitsland staken: “Klubbb3 is dood en begraven, ze reageren zelfs niet meer op mijn berichtjes”

Groot glitterfeest en polonaises: na zes uitverkochte Will Tura-concerten kaapt Christoff (47) volgend najaar de Lotto Arena met ‘Christoff 3.0 XXL’. “Een droom die uitkomt, maar het scheelde weinig of ik stond niet meer op het podium”, bekent de popschlagerheld. In dit gesprek vertelt hij voor het eerst hoe diep hij zat na de breuk met zijn verloofde Ritchie, zijn

Lees meer »
Geen internet? Dan moeten operatoren u straks vergoeden: “Hoe langer de storing duurt, hoe sterker dat bedrag omhoog gaat”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Geen internet? Dan moeten operatoren u straks vergoeden: “Hoe langer de storing duurt, hoe sterker dat bedrag omhoog gaat”

Telecomoperatoren moeten u volgend jaar automatisch compenseren bij een langdurige onderbreking. Per dag dat u geen gebruik kan maken van internet of telefonie moet de aanbieder u een deel van het abonnementsgeld in mindering brengen. Vanaf wanneer heeft u recht op compensatie? Hoeveel moet de provider u dan minimaal? En wat als ik dat onvoldoende vind? Hieronder de nieuwe regeling

Lees meer »