Krantenkoppen

KIJK. Israëlisch leger deelt beelden van mogelijke gegijzelden en ontdekt “tunnel onder het Al-Shifa-ziekenhuis”

Het Israëlisch leger (IDF) heeft zondagavond videobeelden gedeeld, die zouden afkomstig zijn van de bewakingscamera’s van het Al-Shifa-ziekenhuis in Gaza-Stad. Volgens het IDF zijn er op de beelden gijzelaars te zien, die op 7 oktober het ziekenhuis zouden zijn binnengebracht door Hamas. De authenticiteit van de beelden kon niet onafhankelijk worden geverifieerd. Ze lijken gedateerd op 7 oktober 2023, de dag dat Hamas een ongeziene aanval op Israël uitvoerde. Hamas gijzelde toen ongeveer 240 mensen.

Meer krantenkoppen in België

Jonge ouders planten bomen
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Jonge ouders planten bomen

Al sinds 2003 krijgen jonge ouders de gelegenheid om een boom te planten in Bergelen. Dit jaar werden de ouders van 295 kinderen geboren tussen 1 september 2022 en 31 augustus 2023 uitgenodigd. Bergelen is sinds vorige zondag opnieuw 240 bomen rijker.
The post Jonge ouders planten bomen appeared first on KW.be.

Lees meer »
Moeder gebruikt slim trucje om dochter ongemerkt te volgen tijdens haar eerste schoolreis: “Het gaf me veel gemoedsrust”
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Moeder gebruikt slim trucje om dochter ongemerkt te volgen tijdens haar eerste schoolreis: “Het gaf me veel gemoedsrust”

Toen het dochtertje van Shaylin Martin thuiskwam met een briefje waarop stond dat ze op schoolreis zou gaan naar de zoo, sloeg de vertwijfeling toe bij de Amerikaanse mama. Ze wilde haar dochter dolgraag mee laten gaan, maar wilde haar ook heel graag in het oog houden. Shaylin kon echter geen dagje vrijaf nemen om chaperonne te spelen in de

Lees meer »
Pommelien Thijs verpulvert MIA’s-record, hoe speelt ze dat klaar? “Zo’n fenomeen staat eens in 20 jaar op”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Pommelien Thijs verpulvert MIA’s-record, hoe speelt ze dat klaar? “Zo’n fenomeen staat eens in 20 jaar op”

Het record is aan diggelen. Pommelien Thijs (22) schudt als Nederlandstalige artieste met negen nominaties voorgoed de kaarten bij de MIA’s, en haar album ‘Per Ongeluk’ werd afgelopen jaar het meest gestreamd op Spotify. De popprinses kroonde zich zo tot koningin én veegde daarmee in één klap het laatste beetje ‘linkse’ stof van de MIA’s weg. Maar wat maakt dat

Lees meer »
Archeologen leggen middeleeuwse aanlegplaats bloot aan Scheldekaaien in Antwerpen
VRT NWS
VRT NWS

Archeologen leggen middeleeuwse aanlegplaats bloot aan Scheldekaaien in Antwerpen

Aan de Scheldekaaien in Antwerpen hebben archeologen een middeleeuws stukje haven ontdekt. Ter hoogte van de afdaken aan het Zuiderterras vonden ze de overblijfselen van de stadsmuur en de middeleeuwse aanlegplaats "Bierwerf". Daarnaast ontdekten ze ook muren en vloeren van de havenhuizen die tegen de stadsmuur waren gebouwd. Iedereen kan er dit weekend nog een kijkje gaan nemen.

Lees meer »
Rutten sluit ‘Sinterklaasakkoord’ met ACV over nieuw personeelsstatuut Vlaamse overheid, ACOD en VSOA gaan door met acties bij de sluizen
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Rutten sluit ‘Sinterklaasakkoord’ met ACV over nieuw personeelsstatuut Vlaamse overheid, ACOD en VSOA gaan door met acties bij de sluizen

Na twee dagen vakbondsacties bij verschillende sluizen zijn Vlaams minister van Binnenlands Bestuur en Bestuurszaken Gwendolyn Rutten (Open Vld) en ACV Openbare Diensten het eens geraakt over de hervorming van het ambtenarenstatuut. Afgelopen nacht kwam er witte rook, toch wat het ACV betreft. De Vlaamse regering roept de andere vakorganisaties op om zich bij het voorliggend akkoord aan te sluiten.

Lees meer »
Britse koning Charles spreekt op COP28: “We brengen de wereld naar gevaarlijk, ongekend terrein”
VRT NWS
VRT NWS

Britse koning Charles spreekt op COP28: “We brengen de wereld naar gevaarlijk, ongekend terrein”

De Britse koning Charles heeft zijn grote bezorgdheid geuit over waar het met onze planeet naartoe gaat. Hij deed dat met een speech op een tweede dag vol toespraken op de klimaatconferentie. "We staan niet voldoende stil bij warmterecords die keer op keer worden gebroken", waarschuwde hij. Naast Charles spraken ook nog andere bekende namen, zoals VN-baas António Guterres en

Lees meer »
Okra De Klijte brengt hulde aan de kampioenen
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Okra De Klijte brengt hulde aan de kampioenen

Zoals de traditie het wil, kwamen op de laatste zaterdag van november de leden en sympathisanten van Okra De Klijte feestelijk bijeen. Meteen werden ook de namen bekendgemaakt van de kampioenen in het kaarten, de teerlingbak en het petanquen. Bij elk van de drie competities was het de laatste speeldag die bepaalde wie kampioen zou
The post Okra De Klijte

Lees meer »