Krantenkoppen

KIJK. Maakte Jérémy Doku weer grote indruk, dan pakte Leandro Trossard uit met de heerlijkste actie

Dreef sneltrein Jérémy Doku de Azeri’s gisteravond meermaals tot wanhoop met soms onnavolgbare acties, moest ook Leandro Trossard in minuut 36 niet onderdoen. De Rode Duivels in stijl richting EK.

Meer krantenkoppen in België

Bouw van eerste gasloos zwembad in ons land gaat van start: “We boren tot 1.250 meter diep voor warmte”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Bouw van eerste gasloos zwembad in ons land gaat van start: “We boren tot 1.250 meter diep voor warmte”

Vrijdagmorgen werd symbolisch de eerste steen gelegd van het nieuwe zwembad in Bredene in het bijzijn van de burgemeester en enkele schepenen. In mei startten de voorbereidende werken al, maar nu is de bouw echt begonnen. “Het zwembad zal verwarmd worden dankzij unieke geothermische boringen tot 1.250 meter diep”, zegt burgemeester Steve Vandenberghe (Vooruit).
The post Bouw van eerste gasloos

Lees meer »
Europees Hof van Justitie: “Openbaar bestuur mag hoofddoek verbieden”
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Europees Hof van Justitie: “Openbaar bestuur mag hoofddoek verbieden”

Een openbaar bestuur kan het dragen van religieuze tekens op het werk verbieden. Dat zegt het Europees Hof van Justitie dinsdag in een nieuw arrest. Volgens het Hof is het evenwel de nationale rechter die moet nagaan of de genomen maatregelen zorgen voor een afstemming tussen de vrijheid van godsdienst en de legitieme doelstellingen van dat verbod.

Lees meer »
Zo ver gaat de ‘golfoorlog’ van Paul Gheysens in Knokke: “Hij keek veelzeggend naar mijn kinderen en zei: ik weet hoe ik jullie kan hebben”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Zo ver gaat de ‘golfoorlog’ van Paul Gheysens in Knokke: “Hij keek veelzeggend naar mijn kinderen en zei: ik weet hoe ik jullie kan hebben”

Melissa Rocher vertelt in het reportagemagazine ‘Pano’ hoe ze, met haar zoontjes op de achterbank, werd geconfronteerd met een briesende Paul Gheysens – vastgoedmagnaat en sterke man van Antwerp FC. “Ik weet hoe ik jullie kan hebben”, riep Gheysens me toe. “En dat terwijl hij veelzeggend naar de kinderen op de achterbank keek.” Gheysens, die met Melissa en haar man

Lees meer »
Kobe (19) verzamelt alles van de Rijkswacht: “Rijkswacht straalde macht uit”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Kobe (19) verzamelt alles van de Rijkswacht: “Rijkswacht straalde macht uit”

Nadat hij heruitzendingen zag van de tv-reeks Buiten De Zone uit de jaren negentig raakte Kobe Lietaert gefascineerd door de Rijkswacht. Ondertussen is de 19-jarige Poelkapellenaar een gedreven verzamelaar van alles wat met de Rijkswacht te maken heeft, van de kleinste insignes tot zelfs een Citroën AX van de Rijkswacht uit 1996, inclusief houder voor uzi’s in de koffer.
The

Lees meer »
PORTRET. Wie is sultan Al Jaber, de oliebaron die belooft dat hij ons klimaat zal redden?
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

PORTRET. Wie is sultan Al Jaber, de oliebaron die belooft dat hij ons klimaat zal redden?

Sultan Ahmed Al Jaber (50), de voorzitter van de VN-klimaattop die morgen van start gaat, is CEO van het staatsoliebedrijf van Abu Dhabi én oprichter van het staatsbedrijf voor hernieuwbare energie. Met die spreidstand oogstte hij al wereldwijd kritiek, nog voordat aan het licht kwam dat hij olie- en gasdeals probeerde te sluiten tijdens de voorbereidende gesprekken. Kan een oliebaron

Lees meer »
Schalke 04 weer in brand: club stuurt twee open brieven naar fans, Geraerts verwijst speler naar B-kern
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Schalke 04 weer in brand: club stuurt twee open brieven naar fans, Geraerts verwijst speler naar B-kern

Geen Karel Geraerts-effect op korte termijn voor Schalke 04. Na de 5-3-nederlaag zaterdag bij Fortüna Dusseldorf (na een halfuur stond het 3-0) en de daarmee gepaard gaande derdelaatste plaats brandt het zelfs opnieuw in Gelsenkirchen. Met twee open brieven slaan zowel bestuur als spelers een mea culpa naar de fans toe. Zo wordt de eind oktober aangetrokken Karel Geraerts alvast

Lees meer »
Anderlecht zwoegend naar winst in Brusselse derby
De Standaard
De Standaard

Anderlecht zwoegend naar winst in Brusselse derby

Het heeft Anderlecht bloed, zweet en tranen gekost, maar uiteindelijk heeft het RWDM toch aan de kant kunnen zetten. Na driekwart wedstrijd stond het nog 0-1, maar Dreyer en Vazquez zorgden voor de 2-1 zege. In Leuven trok Ferran Jutglà Club Brugge over de streep (0-1). Gent eindigde de zegereeks van leider Union met een 1-1 gelijkspel. KV Mechelen deed

Lees meer »
Pro Actief Oostende neemt niet deel aan de verkiezingen: “Verschillende redenen voor deze beslissing”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Pro Actief Oostende neemt niet deel aan de verkiezingen: “Verschillende redenen voor deze beslissing”

De partij Pro Actief Oostende neemt dan toch niet deel aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2024. “Er zijn verschillende redenen voor deze beslissing”, zegt oprichter/voorzitter René Wyffels. Ze vormen zich om tot een burgerinitiatief.
The post Pro Actief Oostende neemt niet deel aan de verkiezingen: “Verschillende redenen voor deze beslissing” appeared first on KW.be.

Lees meer »
Nachtelijk akkoord in de distributiecentra van supermarkten
VRT NWS
VRT NWS

Nachtelijk akkoord in de distributiecentra van supermarkten

De vakbonden en werkgevers van de distributiecentra en magazijnen van de supermarkten hebben in de nacht van donderdag op vrijdag een ontwerp van sectorakkoord bereikt. Dat heeft Steve Rosseel, nationaal secretaris van ACV Voeding en Diensten, gemeld. De vakbonden zullen het ontwerpakkoord nu voorleggen aan hun achterban.

Lees meer »