Krantenkoppen

KIJK. Mo Salah belaagd door veldbestormers in Sierra Leone en onder militaire begeleiding naar binnen

Hachelijk momentje voor Mohamed Salah tijdens de WK-kwalificatiematch van Egypte in Sierra Leone. De ster van Liverpool werd diep in de wedstrijd belaagd door fans die het veld opstormden. Salah moest het veld onder militaire begeleiding verlaten.

Meer krantenkoppen in België

“Kate en Meghan hebben al 4 jaar geen contact, Charles noemde Harry een idioot en William vertrouwt zijn vader niet meer”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Kate en Meghan hebben al 4 jaar geen contact, Charles noemde Harry een idioot en William vertrouwt zijn vader niet meer”

Royalty-auteur Omid Scobie, bekend van ‘Finding Freedom’, heeft een nieuw boek klaar. In ‘Endgame’ doet hij heel wat onthullingen over de vete tussen prins Harry en Meghan Markle, en de rest van de Britse royals. Scobie zou volgens velen een rechtstreekse lijn hebben naar Meghan, waardoor zijn vertellingen steeds met veel aandacht worden gelezen. De man meent onder andere dat

Lees meer »
Katholiek Onderwijs wil discussie over hervorming onderwijslandschap: “Systeem kraakt in zijn voegen”
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Katholiek Onderwijs wil discussie over hervorming onderwijslandschap: “Systeem kraakt in zijn voegen”

Omdat scholen kampen met een enorm lerarentekort, een gebrek aan moderne gebouwen en een versnippering van onderwijsmiddelen, pleit Katholiek Onderwijs Vlaanderen voor een grondige “heroverweging” van het Vlaamse onderwijslandschap. De koepel wil met het veld de dialoog hierover opstarten, vraagt de overheid om een kader daarvoor te creëren en legt zelf enkele pistes op tafel.

Lees meer »
Grondwerken voor bouw windturbines gestart en meteen weer gestopt in Pittem
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Grondwerken voor bouw windturbines gestart en meteen weer gestopt in Pittem

Er is al vier jaar fel protest tegen, maar maandag is een aannemer in opdracht van Luminus gestart met de grondwerken voor de windturbines op Pittemberg. Het gemeentebestuur stapte naar de Raad voor Vergunningsbetwistingen en in de loop van dinsdag werden de werken – voorlopig – weer stilgelegd.
The post Grondwerken voor bouw windturbines gestart en meteen weer gestopt in

Lees meer »
Vrouw (36) uit Hasselt springt uit rijdende auto op E313: “Plots vloog er een losgeslagen wiel tegen mijn BMW”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Vrouw (36) uit Hasselt springt uit rijdende auto op E313: “Plots vloog er een losgeslagen wiel tegen mijn BMW”

Een 36-jarige vrouw uit Hasselt is dinsdagavond uit haar rijdende auto gesprongen op de E313 in Lummen. Dat deed ze toen een losgeslagen wiel tegen haar BMW terechtkwam. De vrouw liep geen ernstige verwondingen op, al is dat volgens een getuigen nagenoeg een mirakel. “Ik zat in een nachtmerrie. Ik dacht aan mijn dochtertje en wist dat ik eruit moest

Lees meer »
Finland sluit ook laatste grensovergang met Rusland
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Finland sluit ook laatste grensovergang met Rusland

Finland sluit in de nacht van woensdag op donderdag ook zijn laatste grensovergang met Rusland voor reizigers. Deze blijft vervolgens twee weken dicht. De regering gaf eerder al opdracht tot de sluiting van de andere grensovergangen na een toestroom van immigranten uit derde landen vanuit Rusland.

Lees meer »
RAPPORT. Het profiel van mensen die zelfmoord plegen is complete spiegelbeeld van zij die een poging ondernamen
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

RAPPORT. Het profiel van mensen die zelfmoord plegen is complete spiegelbeeld van zij die een poging ondernamen

Elke dag ondernamen in 2022 25 Vlamingen een zelfmoordpoging – opvallend genoeg vooral jonge vrouwen. Van de tieners die jonger zijn dan 18 jaar en zichzelf van het leven willen beroven is zelfs 70 procent een meisje. Ondanks dat duizelingwekkende cijfer is het aantal suïcidepogingen de laatste twee decennia wel met een kwart gedaald. Hoe komt dat? En vooral: wat

Lees meer »
Restaurant Béus is nog geen jaar open en staat nu al in Gault&Millau: “Wat een zot eerste jaar”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Restaurant Béus is nog geen jaar open en staat nu al in Gault&Millau: “Wat een zot eerste jaar”

In de Molenstraat in Passendale openden Michiel Beuselinck en Maria Moll in januari hun gloednieuwe restaurant Béus. Het gastronomisch huiskamerrestaurant kreeg na enkele maanden al een vermelding in Michelin en werd nu ook beloond met 13,5 op 20 in Gault&Millau.
The post Restaurant Béus is nog geen jaar open en staat nu al in Gault&Millau: “Wat een zot eerste jaar”

Lees meer »
Van concurrentie geen sprake: Taylor Swift komt Beyoncé aanmoedigen op première van ‘Renaissance’-concertfilm
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Van concurrentie geen sprake: Taylor Swift komt Beyoncé aanmoedigen op première van ‘Renaissance’-concertfilm

Beide staan ze aan de top van de muziekwereld, beide sloegen ze records aan diggelen met hun wereldtournees en beide rijven ze miljoenen binnen met een eigen concertfilm. Maar van een onderlinge strijd is geen sprake tussen muziektitanen Beyoncé en Taylor Swift. Die laatste was aanwezig op de première van ‘Renaissance: A Film by Beyoncé’ die donderdag in première is

Lees meer »
LIVE ISRAËL. “Vandaag waarschijnlijk nog eens 13-tal gijzelaars vrij, meer kinderen dan vandaag”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

LIVE ISRAËL. “Vandaag waarschijnlijk nog eens 13-tal gijzelaars vrij, meer kinderen dan vandaag”

In de Gazastrook is vrijdagochtend de afgesproken gevechtspauze ingegaan. Hamas heeft daarop dertien Israëlische gijzelaars en ook nog eens tien Thaise gijzelaars en één Filipijnse vrijgelaten. Israël liet ‘s avonds in ruil 39 Palestijnse gevangenen vrij. Het gaat om de eerste vrijlatingen als onderdeel van de gevangenenruil tussen Hamas en Israël. Ook vandaag zouden er gijzelaars worden vrijgelaten. Volg alle

Lees meer »
Fleur & Alexander uit ‘Blind getrouwd’ gaan scheiden, maar wat als de deur op kier was blijven staan?
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Fleur & Alexander uit ‘Blind getrouwd’ gaan scheiden, maar wat als de deur op kier was blijven staan?

Het verhaal van Fleur (29) en Alexander (29) uit ‘Blind getrouwd’ is over en uit. Zonder ooit één aanvaring of minder moment te hebben beleefd, ziet het koppel geen toekomst samen. In een openhartig gesprek met ‘TV Familie’ vertellen Fleur en Alexander nu over hun huwelijk, hun gevoelens én hun huidige band als goeie vrienden. En wat als een nieuwe

Lees meer »
Beschuldigde wil toch Franstalig proces over kappersmoord in De Panne
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Beschuldigde wil toch Franstalig proces over kappersmoord in De Panne

Op de preliminaire zitting van het assisenproces tegen Abdellatif Belarbi (50) heeft de verdediging gevraagd om het dossier alsnog naar een Franstalig hof van assisen te sturen. De Marokkaanse kapper staat terecht voor de moord op Alban Demora (31), die begin september 2020 in De Panne met messteken om het leven werd gebracht.
The post Beschuldigde wil toch Franstalig

Lees meer »