Krantenkoppen

KIJK. Naakte man breekt been van fietser, gaat studente te lijf en slaat maaltijdkoerier tanden uit: speciaal politieteam kan hem inrekenen

Een bewoner is zondagavond op de Ottergemsesteenweg in Gent volledig door het lint gegaan. Onder invloed van drugs trok hij zonder kledij aan de straat op, waar hij verschillende passanten te lijf ging. Zo brak hij het been van een fietser, haalde hij met zijn vuisten uit in het gezicht van een studente en sloeg hij de tanden uit van een Deliveroo-koerier. Uiteindelijk kon hij overmeesterd worden door de COPS, het bijzonder bijstandsteam van de Gentse politie.

Meer krantenkoppen in België

Tot eind december beperkte hinder in Jakob Vandervaetstraat en Molenstraat in Heule
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Tot eind december beperkte hinder in Jakob Vandervaetstraat en Molenstraat in Heule

Van maandag 27 november tot en met vrijdag 22 december werkt de firma Vereecke nv uit Harelbeke in de Molenstraat, Jakob Vandervaetstraat en Kortrijksestraat in Heule. De werken kaderen binnen de Groene Verbinding, het paradepaardje van de stadscoalitie. Het gaat om nutswerken die gefaseerd zullen verlopen om de hinder tot een minimum te beperken.
The post Tot eind december beperkte

Lees meer »
PORTRET. Wie is sultan Al Jaber, de oliebaron die belooft dat hij ons klimaat zal redden?
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

PORTRET. Wie is sultan Al Jaber, de oliebaron die belooft dat hij ons klimaat zal redden?

Sultan Ahmed Al Jaber (50), de voorzitter van de VN-klimaattop die morgen van start gaat, is CEO van het staatsoliebedrijf van Abu Dhabi én oprichter van het staatsbedrijf voor hernieuwbare energie. Met die spreidstand oogstte hij al wereldwijd kritiek, nog voordat aan het licht kwam dat hij olie- en gasdeals probeerde te sluiten tijdens de voorbereidende gesprekken. Kan een oliebaron

Lees meer »
Zin in nutteloze weetjes of absurde informatie? In Linden komt er een “nuttelozebordenwandeling”
VRT NWS
VRT NWS

Zin in nutteloze weetjes of absurde informatie? In Linden komt er een “nuttelozebordenwandeling”

Als het van schepen van Cultuur Hugo Simoens (CD&V) afhangt, komt er binnenkort een "nuttelozebordenwandeling" in Linden, een deelgemeente van Lubbeek. De mosterd haalt hij bij het initiatief van televisiemaker Kamiel De Bruyne, die her en der in Vlaanderen bordjes plaatst met nutteloze of absurde weetjes. Inwoners van Linden mogen tot eind december hun gevel nomineren voor zo’n bordje.

Lees meer »
Speurders lichten onderzoek rond ‘martelmoord’ toe in 1.500 slides: foto’s van slachtoffer Hilal Makhtout doen emoties oplaaien in assisenzaal
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Speurders lichten onderzoek rond ‘martelmoord’ toe in 1.500 slides: foto’s van slachtoffer Hilal Makhtout doen emoties oplaaien in assisenzaal

In het Tongerse hof van assisen zijn de speurders van de Federale Gerechtelijke Politie van Limburg woensdagmorgen gestart met hun uiteenzetting over het onderzoek naar de ‘martelmoord’ op Hilal Makhtout (33). Er zullen in het totaal ruim 1.500 slides uit hun presentatie passeren. Tijdens de presentatie werden onder andere foto’s getoond van het lichaam van Hilal Makhtout, waarbij de emoties

Lees meer »
Messentrekkers, stenengooiers en vooral veel minderjarigen: dit zijn de Palestijnen waar Hamas 50 Israëlische gijzelaars voor wil ruilen
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Messentrekkers, stenengooiers en vooral veel minderjarigen: dit zijn de Palestijnen waar Hamas 50 Israëlische gijzelaars voor wil ruilen

De Israëlische regering heeft een lijst gepubliceerd van 300 Palestijnse gevangenen die voor de door Hamas gegijzelde burgers geruild kunnen worden. De zwaarst veroordeelde is een vrouw van 25 die een Joodse man verwondde met een mes. Maar het overgrote deel verscheen nog niet voor de rechtbank, al zitten sommige van hen al meer dan twee jaar vast. De jongste

Lees meer »
Chris stapt zwaarste ultramarathon ter wereld door ijslandschap om lege brooddozen uit de wereld te helpen: “Ik wil absoluut finishen”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Chris stapt zwaarste ultramarathon ter wereld door ijslandschap om lege brooddozen uit de wereld te helpen: “Ik wil absoluut finishen”

Chris Seynaeve broedt op een ongeziene stunt. De Izegemnaar liep al twee keer de loodzware Marathon des Sables in Marokko uit en wil nu zijn grenzen opnieuw verleggen. Eind februari verschijnt hij aan de start van de 6633 Arctic Ultra in Canada, de zwaarste ultramarathon ter wereld. Met zijn deelname wil hij geld inzamelen om lege boterhamdozen op school te

Lees meer »
Onderwijssector komt op straat in Duitsland voor meer loon
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Onderwijssector komt op straat in Duitsland voor meer loon

In Duitsland zijn dinsdag zo’n 20.000 werknemers uit de onderwijssector op straat gekomen om meer loon te eisen. Zonder opslag dreigen de personeelstekorten alleen maar toe te nemen, zegt vakbond GEW. In heel wat scholen, universiteiten en kinderdagverblijven werd er dinsdag ook gestaakt. Alleen al in Leipzig, in het oosten van Duitsland, kwamen 7.000 mensen op straat. 

Lees meer »
Dringend voogden gezocht voor minderjarige asielzoekers: “Iedere stap die je zet, is een stap vooruit voor dat kind”
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Dringend voogden gezocht voor minderjarige asielzoekers: “Iedere stap die je zet, is een stap vooruit voor dat kind”

1.200 niet-begeleide minderjarige vreemdelingen wachten op een voogd, en voor de 664 voogden die actief zijn, is er geen geld om hen te betalen. Voorlopig toch niet. Voor voogden Lien Van de Kelder en Wouter Van Besien speelt die vergoeding geen rol in hun engagement. “Als die kinderen en jongeren, vaak getraumatiseerd, geen voogd hebben, kunnen ze hun asielprocedure en

Lees meer »
Torhoutse postzegelclub heeft zegels klaar over 40 jaar aardewerkmuseum
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Torhoutse postzegelclub heeft zegels klaar over 40 jaar aardewerkmuseum

Er wordt voorlopig nauwelijks ruchtbaarheid aan gegeven, maar het Museum Torhouts Aardewerk bestaat 40 jaar. In Brussel wordt dan weer een andere verjaardag gevierd, met name 130 jaar art nouveau, de internationale kunststroming met architect Victor Horta zo’n beetje als grondlegger. De Torhoutse postzegelclub KVBP besloot de twee jubilea aan elkaar te koppelen.
The post Torhoutse postzegelclub heeft zegels klaar

Lees meer »
Paul Gheysens bedreigde bewoners die zich verzetten tegen zijn golf: “Ik weet hoe ik u kan hebben”
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Paul Gheysens bedreigde bewoners die zich verzetten tegen zijn golf: “Ik weet hoe ik u kan hebben”

“Ik weet hoe ik u kan hebben”, zei vastgoedontwikkelaar Paul Gheysens tegen de vrouw van een van de tegenstanders van zijn golfproject in Knokke-Heist, waarop hij naar haar kindjes keek. Al jaren gaan er geruchten de ronde over bedreigingen door de Ghelamcobaas aan wie hem voor de voeten loopt. Nu praatten betrokkenen voor het eerst openlijk voor de camera’s

Lees meer »
Erik Van Looy onthult verrassende eetgewoonten in ‘De slimste mens’: “Geen groene groenten en vier doosjes Zwanworst per week”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Erik Van Looy onthult verrassende eetgewoonten in ‘De slimste mens’: “Geen groene groenten en vier doosjes Zwanworst per week”

Dinsdagavond zorgde de komst van Guga Baùl voor een overvloed aan stemmetjes in de studio van ‘De slimste mens’. Sam Gooris, Steven Van Gucht, Willy Naessens…: dankzij de Oostendenaar leek het alsof ze er eveneens bij waren. Tot grote hilariteit van z’n medekandidaten, de juryleden én Erik Van Looy. Die laatste zorgde voor hét WTF-moment van dit seizoen, terwijl jurylid

Lees meer »