Krantenkoppen

KIJK. Paus Franciscus nodigt transgender vrouwen uit voor lunch om boodschap van inclusiviteit uit te dragen, ondanks eerdere uitspraken dat “homoseksualiteit zondig is”

In een exclusief interview met AP gaf de paus begin dit jaar zijn mening over homoseksualiteit. “Het is geen misdaad, maar het is wel een zonde”, zei paus Franciscus toen. Ondertussen lijkt de paus te proberen zich inclusiever op te stellen. Zo organiseerde hij een lunch voor meer dan 1.000 arme mensen, waar hij ook enkele transvrouwen op uitnodigde. Die zijn alvast enthousiast: “Omdat we vaak vergeten worden is dit een groot plezier, het is een morele opkikker voor ons.”

Meer krantenkoppen in België

Runderen keren terug naar boerderij na overstroming in Woumen
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Runderen keren terug naar boerderij na overstroming in Woumen

Twee weken na de stressvolle evacuatie keren de “dikke beesten” van Geert Leeman in alle rust terug naar de hoeve die deels onderliep bij Woumen. “De schrik is nog niet weg, maar zakt mee met het water: tergend traag.”
The post Runderen keren terug naar boerderij na overstroming in Woumen appeared first on KW.be.

Lees meer »
Antwerpse belastingen dalen: hoeveel levert dat je op? En wat in andere gemeenten? Hier betaal je het minst en meest
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Antwerpse belastingen dalen: hoeveel levert dat je op? En wat in andere gemeenten? Hier betaal je het minst en meest

De stad Antwerpen verlaagt vanaf volgend jaar de gemeentebelasting van 8% naar 7%. Mensen met een hoog inkomen profiteren daar doorgaans het meest van. De verschillen in belastingen tussen de gemeenten in de provincie Antwerpen zijn trouwens heel groot. In Meerhout betaal je bijvoorbeeld 8%, terwijl dat in Aartselaar 4,9% is. Er is ook één belastingparadijs in onze provincie, maar

Lees meer »
“Rilatinegebruik bij ADHD kan naar beneden door slimmer voor te schrijven”
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

“Rilatinegebruik bij ADHD kan naar beneden door slimmer voor te schrijven”

Niet alle kinderen met ADHD hebben baat bij Rilatine, en niet allemaal hebben ze een even hoge dosis nodig. Dat zegt kinder- en jeugdpsychiater Karen Vertessen (UPC KU Leuven), die haar doctoraatsonderzoek wijdde aan een nieuwe methode om de kinderen die geen Rilatine nodig hebben beter op te sporen, en het medicijn beter op maat te kunnen voorschrijven. Dat meldt

Lees meer »
Danira Boukhriss voor het eerst met zwanger buikje op rode loper naast lief Ward Kerremans: “Geslacht is verrassing”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Danira Boukhriss voor het eerst met zwanger buikje op rode loper naast lief Ward Kerremans: “Geslacht is verrassing”

Deze week brachten Danira Boukhriss Terkessidis en Ward Kerremans het heuglijke nieuws naar buiten dat ze in blijde verwachting zijn van hun eerste kindje samen. Op de rode loper van de première van ‘Alter Ego’ – de nieuwe fictiereeks op Streamz waarin Kerremans de hoofdrol heeft – verscheen Danira voor het eerst in het openbaar sinds het nieuws bekend werd

Lees meer »
Boerin (78) ook in beroep vrijgesproken voor moordpoging op haar man: “Mogelijk wou ze door theater op te voeren de familie treffen”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Boerin (78) ook in beroep vrijgesproken voor moordpoging op haar man: “Mogelijk wou ze door theater op te voeren de familie treffen”

Een bijna 79-jarige vrouw uit Pittem is ook in beroep vrijgesproken voor de moordpoging op haar man. Volgens het hof is er twijfel of ze haar man weldegelijk wou verdrinken in de regenput. Haar dochters reageren ontgoocheld.
The post Boerin (78) ook in beroep vrijgesproken voor moordpoging op haar man: “Mogelijk wou ze door theater op te voeren de familie

Lees meer »
Dan toch geen verdere infrastructuurwerken gepland aan station van Waregem, ondanks eerdere stabiliteitsproblemen
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Dan toch geen verdere infrastructuurwerken gepland aan station van Waregem, ondanks eerdere stabiliteitsproblemen

De spoorwegen plannen geen verdere infrastructuurwerken aan het station van Waregem, ook niet na de opknapwerken die volgden uit de stabiliteitsproblemen van begin september. Dat blijkt uit een parlementaire vraag van Jasper Pillen (Open Vld) aan bevoegd minister Georges Gilkinet (Ecolo-Groen).
The post Dan toch geen verdere infrastructuurwerken gepland aan station van Waregem, ondanks eerdere stabiliteitsproblemen appeared first on KW.be.

Lees meer »
Geen internet? Dan moeten operatoren u straks vergoeden: “Hoe langer de storing duurt, hoe sterker dat bedrag omhoog gaat”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Geen internet? Dan moeten operatoren u straks vergoeden: “Hoe langer de storing duurt, hoe sterker dat bedrag omhoog gaat”

Telecomoperatoren moeten u volgend jaar automatisch compenseren bij een langdurige onderbreking. Per dag dat u geen gebruik kan maken van internet of telefonie moet de aanbieder u een deel van het abonnementsgeld in mindering brengen. Vanaf wanneer heeft u recht op compensatie? Hoeveel moet de provider u dan minimaal? En wat als ik dat onvoldoende vind? Hieronder de nieuwe regeling

Lees meer »
Een kwarteeuw inzet voor lokalen scouts en gidsen
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Een kwarteeuw inzet voor lokalen scouts en gidsen

Een kwarteeuw geleden werden de eerste plannen in elkaar gezet voor de vervanging van de oude houten scoutsgebouwen uit de jaren 60. Iedereen die destijds meehielp aan het het realiseren van de lokalen van scouts en gidsen op het Gaverdomein werd in de kijker geplaatst.
The post Een kwarteeuw inzet voor lokalen scouts en gidsen appeared first on KW.be.

Lees meer »
Hogere erfbelasting of slimme kilometerheffing: Vlaamse regering moet met mes door uitgaven, als ze de begroting in evenwicht willen houden
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Hogere erfbelasting of slimme kilometerheffing: Vlaamse regering moet met mes door uitgaven, als ze de begroting in evenwicht willen houden

Wil de volgende Vlaamse regering ooit uitpakken met een begroting in evenwicht, dan zal ze eerst serieus het mes moeten bovenhalen óf nieuwe belastingen moeten introduceren, voor ze met geld beginnen strooien voor nieuw beleid. Zelfs de eigen administratie waarschuwt dat de alarmbellen voor de Vlaamse overheidsfinanciën op rood staan. Wat is er aan de hand?

Lees meer »
Mattijs uit Wevelgem gaat met podcast ‘Op Papier’ op zoek naar hoe verhalen tot stand komen
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Mattijs uit Wevelgem gaat met podcast ‘Op Papier’ op zoek naar hoe verhalen tot stand komen

Hoe komen verhalenvertellers tot hun verhaal? Dat is het onderwerp van de nieuwe podcast ‘Op Papier’ van Wevelgemnaar Mattijs Degrande. Het mooiste compliment kreeg hij van gast Leen Dendievel die hem vertelde dat ze zelf eerder al met dat idee zat.
The post Mattijs uit Wevelgem gaat met podcast ‘Op Papier’ op zoek naar hoe verhalen tot stand komen appeared

Lees meer »