Krantenkoppen

KIJK. Slachtoffers seksueel misbruik getuigen in commissie: “Ik ben geen kind geweest om verneukt te worden”

In de Kamercommissie hebben slachtoffers en nabestaanden van seksueel misbruik in de Kerk getuigd. Ze pleiten onder meer voor een stopzetting van de subsidies voor de Kerk, de annulering van verjaring bij kindermisbruik en een degelijke vergoeding voor de slachtoffers. In beklijvende en emotionele getuigenissen voor de parlementaire onderzoekscommissie naar het seksueel misbruik in de Kerk en daarbuiten riepen ze in duidelijk bewoordingen op om de onderste steen boven te halen. Ze spraken over fysieke en emotionele schade maar ook over de eenzaamheid en problemen waarmee ze kampen.

Meer krantenkoppen in België

“Mijn zoontje was zo jong… De Russen zijn barbaren”: onze man keert terug naar Cherson, één jaar na de bevrijding
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

“Mijn zoontje was zo jong… De Russen zijn barbaren”: onze man keert terug naar Cherson, één jaar na de bevrijding

Ja, ze zijn nu al een jaar bevrijd. Maar het leven in Cherson is nog altijd een hel. Dagelijkse Russische bombardementen eisen nog altijd mensenlevens, terwijl de verwoestende overstromingen eerder dit jaar al alle resterende optimisme genadeloos had weggespoeld. Reporter Arnaud De Decker doorkruiste de stad het afgelopen jaar, en schetst een treurig beeld.

Lees meer »
LIVE ISRAËL. Hamas en Israël verlengen wapenstilstand met minstens één dag
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

LIVE ISRAËL. Hamas en Israël verlengen wapenstilstand met minstens één dag

De gevechtspauze tussen terreurbeweging Hamas en Israël wordt met minstens een dag verlengd. Dat hebben de strijdende partijen bevestigd. Om 6 uur Belgische tijd zou het bestand aflopen, maar beide kampen hebben tot op het laatste moment onderhandeld. Twistpunt was de lijst met gijzelaars die Hamas zou vrijlaten. Israël was niet tevreden en waarschuwde een “veranderde” lijst te willen. “Anders

Lees meer »
Opnieuw zoekactie bezig in bos naast woning van vermoorde advocate Claudia Van Der Stichelen
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Opnieuw zoekactie bezig in bos naast woning van vermoorde advocate Claudia Van Der Stichelen

Speurders en de Cel Vermiste Personen zoeken donderdagochtend in Sint-Lievens-Houtem opnieuw naar het moordwapen waarmee advocate Claudia Van Der Stichelen om het leven werd gebracht. Een eerdere zoekactie leverde niets op, onder leiding van Alain Remue zoeken duikers en speurders nu opnieuw naar het moordwapen. De zoektocht spitst zich opnieuw toe op het bos naast de woning van de advocate.

Lees meer »
Ondanks de scheiding van Fleur en Alexander in ‘Blind getrouwd’: “Op een ­bepaalde manier ga je wel van elkaar houden”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Ondanks de scheiding van Fleur en Alexander in ‘Blind getrouwd’: “Op een ­bepaalde manier ga je wel van elkaar houden”

Het verhaal van Fleur (29) en Alexander (29) uit ‘Blind getrouwd’ is over en uit. Zonder ooit één aanvaring of minder moment te hebben beleefd, ziet het koppel geen toekomst samen. In een openhartig gesprek met ‘TV Familie’ vertellen Fleur en Alexander nu over hun huwelijk, hun gevoelens én hun huidige band als goeie vrienden. En wat als een nieuwe

Lees meer »
Màrmelade organiseert dansvoorstelling in kerk
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Màrmelade organiseert dansvoorstelling in kerk

Zaterdagavond 2 december organiseert vzw Màrmelade een dansvoorstelling in de Heilige Maria Moeder Godskerk. Samen met Passerelle, een platform voor jonge dans, geeft de vereniging het sacrale gebouw een andere invulling.
The post Màrmelade organiseert dansvoorstelling in kerk appeared first on KW.be.

Lees meer »
Winterpret in De Haan en Wenduine
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Winterpret in De Haan en Wenduine

Zowel in De Haan als in Wenduine kan je straks weer terecht voor onvervalste winterpret met tal van leuke thema-avonden en live optredens. Beide krijgen ook weer een energiezuinige schaatspiste met natuurijs. De piste in de Potinière opent al op 15 december, voor schaatsplezier op de Markt van Wenduine is het wachten tot 20 december. Andere vaste ingrediënten zijn onder

Lees meer »
Zuid-Koreaanse boeren komen op straat tegen verbod op hondenvlees: “Het is niet barbaars”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Zuid-Koreaanse boeren komen op straat tegen verbod op hondenvlees: “Het is niet barbaars”

Zo’n 200 Zuid-Koreaanse boeren die honden fokken voor menselijke consumptie hielden gisteren een protestactie in de buurt van het presidentiële kantoor in de hoofdstad Seoel. Ze eisten dat de regering het plan zou schrappen om de controversiële eeuwenoude praktijk te verbieden. De boeren raakten in gevecht met de politie waardoor er barricades werden opgesteld om te voorkomen dat ze dichter

Lees meer »
Cultuur, rivieren en vogels op nieuwe eurobiljetten
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Cultuur, rivieren en vogels op nieuwe eurobiljetten

De Europese Centrale Bank (ECB) gaat nieuwe eurobiljetten uitgeven waarin de “Europese cultuur” en “rivieren en vogels” centraal komen te staan. Die onderwerpen spreken volgens een enquête onder burgers uit de eurozone het meest tot de verbeelding, meldt de ECB in een persbericht.

Lees meer »
Op weg naar school wordt meisje (11) aangereden, maar echte verrassing wacht in ziekenhuis: “Plots werd ons kind getest op drugs en alcohol”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Op weg naar school wordt meisje (11) aangereden, maar echte verrassing wacht in ziekenhuis: “Plots werd ons kind getest op drugs en alcohol”

Een 11-jarig meisje is woensdagmorgen naar het UZ Gent gevoerd nadat ze in Gentbrugge was aangereden met haar fiets op weg naar school. Opvallend: eens aangekomen op de spoedafdeling van de politie, moest de scholiere een alcohol- en drugstest ondergaan. “Wie heeft in godsnaam die wet opgesteld dat een 11-jarige op weg naar school weleens onder invloed zou kunnen zijn”,

Lees meer »
Koninginnenrit van Renewi Tour vertrekt vanuit Menen
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Koninginnenrit van Renewi Tour vertrekt vanuit Menen

De Renewi Tour, de enige UCI WorldTour-rittenkoers in België en Nederland, verwelkomt volgend jaar voor het eerst Menen als gaststad. Op zondag 1 september is Menen de startplaats van de koninginnenrit, die traditioneel eindigt op de Vesten in Geraardsbergen. Dat bevestigt organisator Golazo woensdag.
The post Koninginnenrit van Renewi Tour vertrekt vanuit Menen appeared first on KW.be.

Lees meer »