Krantenkoppen

Komst Sam Altman stuwt beurswaarde Microsoft naar bijna-record

16:02 Voormalig OpenAI-CEO Sam Altman gaat het nieuwe AI-team van Microsoft leiden. Het aandeel krijgt een boost, terwijl concurrent en Google-moeder Alphabet verliest.

Meer krantenkoppen in België

Wonderlijke Winter in Kortrijk: mis deze toppers niet!
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Wonderlijke Winter in Kortrijk: mis deze toppers niet!

Op donderdag 7 december om 18 uur start de winter in het centrum van Kortrijk. Die duurt tot en met zondag 7 januari en is herkenbaar aan de unieke sfeer en de prachtige verlichting. Wie in die periode in Kortrijk komt, ontsnapt niet aan de eindejaarsvibes die er alom heersen.
The post Wonderlijke Winter in Kortrijk: mis deze toppers niet!

Lees meer »
Mathis (13) maakt deel uit van nieuw Club Brugge Amp Team: “Sport is heel belangrijk voor mij”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Mathis (13) maakt deel uit van nieuw Club Brugge Amp Team: “Sport is heel belangrijk voor mij”

Club Brugge Foundation, de sociaal-maatschappelijke werking van Blauw-Zwart, zet een nieuwe belangrijke stap naar inclusiviteit met de lancering van het Club Brugge Amp Team. Een van de spelers is Mathis Vermoortele (13) uit Sint-Juliaan.
The post Mathis (13) maakt deel uit van nieuw Club Brugge Amp Team: “Sport is heel belangrijk voor mij” appeared first on KW.be.

Lees meer »
“Hij kon je in twee zinnen met de grond gelijkmaken”: Riadh Bahri verbrak alle contact met zijn vader na turbulente jeugd
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Hij kon je in twee zinnen met de grond gelijkmaken”: Riadh Bahri verbrak alle contact met zijn vader na turbulente jeugd

“‘Als je op mannen valt, ben je hier niet meer welkom’, zei mijn vader toen ik vijftien was”: VRT-nieuwsanker Riadh Bahri (35) toont zich in de voorlaatste aflevering van ‘Het huis’ bijzonder kwetsbaar. Van zijn moeilijke coming-out en autoritaire vader tot het afscheid van zijn zus Raoudha op veel te jonge leeftijd: Riadh heeft een lange en lastige weg afgelegd.

Lees meer »
“Drie, vier of vijf” langdurig werklozen voerden verplichte gemeenschapsdienst uit, terwijl 37.000 Vlamingen in aanmerking komen
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Drie, vier of vijf” langdurig werklozen voerden verplichte gemeenschapsdienst uit, terwijl 37.000 Vlamingen in aanmerking komen

De omstreden gemeenschapsdienst blijkt een flop. Slechts een ‘handvol’ langdurig werklozen moesten de laatste twee jaar zo’n werk uitvoeren. Die ‘handvol’ is héél letterlijk te nemen. “Ik weet niet of het er drie, vier of vijf zijn”, moest minister van Werk Jo Brouns (CD&V) toegeven. Nochtans komen er meer dan 37.000 Vlamingen in aanmerking. “Dit is schuldig verzuim van de

Lees meer »
Gerard (81) ontsnapt aan drama nadat hij zich met wagen vastrijdt op treinsporen: “Ik heb veel geluk gehad, dat besef ik”
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Gerard (81) ontsnapt aan drama nadat hij zich met wagen vastrijdt op treinsporen: “Ik heb veel geluk gehad, dat besef ik”

Gerard Declercq (81) uit Lendelede is maandagavond aan een drama ontsnapt toen hij met zijn Ford KA+ de spoorweg opreed in Heule. “Ik weet echt niet meer wat er is gebeurd, maar ik was duidelijk de kluts kwijt”, zegt de gepensioneerde alleenstaande man de dag na het incident. “Maar het had veel erger kunnen zijn: er vielen geen gewonden en

Lees meer »
Luna heeft leukemie en zit al een jaar in het dierenasiel
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Luna heeft leukemie en zit al een jaar in het dierenasiel

De Krant van West-Vlaanderen gaat elke week op zoek naar een baasje voor een beestje. Deze week gingen we langs bij Poezelou, een opvang voor zwerfkatjes in Koekelare. Zij zoeken een thuis voor Luna (1,5), een kattin met een ongeneeslijke ziekte die hoopt haar laatste jaren in een warm nest te mogen slijten.
The post Luna heeft leukemie en zit

Lees meer »
Nog eens 1,3 miljoen debetkaarten worden overgeschakeld naar Visa Debit
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Nog eens 1,3 miljoen debetkaarten worden overgeschakeld naar Visa Debit

Crelan groep, met 1,3 miljoen debetkaarten onder de merknaam Crelan, AXA Bank of Europabank, kiest voor Visa Debit om de oude Maestro-kaarten te vervangen. De overgang zal gefaseerd verlopen: in eerste instantie enkel voor nieuwe kaartaanvragen of als een oude verloren of gestolen werd. Vanaf volgend jaar wordt een versnelling hoger geschakeld.

Lees meer »
▶ Voetbalpodcast ‘vier-nul’ over EK-loting: “Ik hoor Tedesco zeggen: ‘nothing is easy’… Dan denk ik: Martínez is back”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

▶ Voetbalpodcast ‘vier-nul’ over EK-loting: “Ik hoor Tedesco zeggen: ‘nothing is easy’… Dan denk ik: Martínez is back”

Met Roemenië, Slovakije en een land uit de play-offs kregen de Rode Duivels een EK-loting waar ze niet over mogen mopperen. Toch bleef Domenico Tedesco op zijn hoede: “‘Nothing is easy’”. Niets is makkelijk volgens de bondscoach. Een uitspraak die in de VTM-voetbalpodcast ‘vier-nul’, te bekijken op VTM GO, de wenkbrauwen doet fronsen. “Als we onze job doen worden we

Lees meer »
Nieuwe zoekactie naar moordwapen in buurt woning vermoorde advocate Claudia Van Der Stichelen afgelopen
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Nieuwe zoekactie naar moordwapen in buurt woning vermoorde advocate Claudia Van Der Stichelen afgelopen

Speurders onder leiding van Alain Remue van de Cel Vermiste Personen hebben deze ochtend een nieuwe zoekactie gedaan in de buurt van de woning van de vermoorde advocate Claudia Van Der Stichelen (58). Zij werd op zaterdag 28 oktober in Sint-Lievens-Houtem in koelen bloede voor haar woning vermoord met een nekschot. Net voor de middag werd de zoekactie beëindigd. Het

Lees meer »