Krantenkoppen

Kraakpand volledig vernield door brand in Brussel

In Brussel heeft maandagochtend een hevige brand gewoed in een kraakpand in de Sint-Jansstraat. Negen personen raakten daarbij bevangen door de rook en moesten overgebracht worden naar het ziekenhuis. Het pand is volledig vernield en de aanpalende woningen zijn tijdelijk onbewoonbaar. Dat meldt de Brusselse brandweer.

Meer krantenkoppen in België

▶ Is al die sneeuwval in Europa ook goed nieuws voor skigebieden in Alpen? “De zachtere lucht zal sneeuwgrens doen verschuiven”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

▶ Is al die sneeuwval in Europa ook goed nieuws voor skigebieden in Alpen? “De zachtere lucht zal sneeuwgrens doen verschuiven”

Luchthavens in het zuiden van Duitsland en Zwitserland moeten sluiten door hevige sneeuwval. En ook elders in Europa zien we sneeuw uit de lucht dwarrelen. Maar hoe uitzonderlijk is die sneeuwval in deze period van het jaar? Waar ligt er op dit moment de meeste sneeuw in Europa. En ligt er al voldoende sneeuw in de skigebieden? HLN weerman David

Lees meer »
“We gaan geen klimaatparadijs bouwen op een braakliggend industrieterrein”: premier De Croo houdt toespraak op COP28
VRT NWS
VRT NWS

“We gaan geen klimaatparadijs bouwen op een braakliggend industrieterrein”: premier De Croo houdt toespraak op COP28

In de omslag naar een groene economie is het niet óf ecologie óf industrie: beide moeten hand in hand gaan. Dat heeft premier Alexander De Croo (Open VLD) gezegd tijdens zijn toespraak op de klimaatconferentie in Dubai (COP28). Hij legde sterk de nadruk op samenwerking, internationaal maar ook tussen de sectoren. Wanneer België het tijdelijke EU-voorzitterschap gaat waarnemen vanaf januari,

Lees meer »
Op bezoek bij Rudy Pevenage in Middelkerke:“Blij dat Jan Ullrich eindelijk zijn verhaal vertelt”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Op bezoek bij Rudy Pevenage in Middelkerke:“Blij dat Jan Ullrich eindelijk zijn verhaal vertelt”

Dinsdag verscheen op het Duitse Amazon Prime ‘Der Jan’, de nieuwe documentaire over het leven van ex-wielrenner en voormalig Tour-winnaar Jan Ullrich. Ook Rudy Pevenage (69), al sinds 1996 de vertrouwenspersoon van Ullrich en sinds een tweetal jaar inwoner van Middelkerke, komt in de docu aan bod. Wij gingen hem daarom een bezoekje brengen.
The post Op bezoek bij Rudy

Lees meer »
Dutoit (FC Gullegem) wil graag scalp van Harelbeke
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Dutoit (FC Gullegem) wil graag scalp van Harelbeke

De voorbereiding op het seizoen maakte hij nog mee bij Racing Harelbeke, zondag staat doelman Sören Dutoit met FC Gullegem tegenover zijn ex-ploeg. “Harelbeke komt geen opendeurdag houden. We zullen onze kansen moeten benutten.”
The post Dutoit (FC Gullegem) wil graag scalp van Harelbeke appeared first on KW.be.

Lees meer »