Krantenkoppen

Kraakpand volledig vernield door brand in Brussel

In Brussel heeft maandagochtend een hevige brand gewoed in een kraakpand in de Sint-Jansstraat. Negen personen raakten daarbij bevangen door de rook en moesten overgebracht worden naar het ziekenhuis. Het pand is volledig vernield en de aanpalende woningen zijn tijdelijk onbewoonbaar. Dat meldt de Brusselse brandweer.

Meer krantenkoppen in België

Robert stopt na 50-jarige loopbaan als brandweerman: “De ontploffing van de Poeier in Kaulille was mijn grote vuurdoop”
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Robert stopt na 50-jarige loopbaan als brandweerman: “De ontploffing van de Poeier in Kaulille was mijn grote vuurdoop”

Robert Mertens (69) deed donderdagavond zijn laatste shift als brandweerman in de kazerne van Balen. Na een loopbaan van vijftig jaar moet hij namelijk stoppen. “Ik wil gerust nog enkele jaren doordoen, maar het wordt ook tijd om de fakkel door te geven aan jongere brandweermannen en -vrouwen”, zegt hij. Ook in Limburg bluste hij heel wat branden.

Lees meer »
Kerk Reningelst krijgt verwarming op gas
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Kerk Reningelst krijgt verwarming op gas

Tijdens de gemeenteraad werd beslist de verwarmingsinstallatie in de kerk van Reningelst te vernieuwen. Tien jaar geleden werd daarvoor al een dossier opgemaakt.
The post Kerk Reningelst krijgt verwarming op gas appeared first on KW.be.

Lees meer »
Al sinds haar 11de confronteert ze Israëlische soldaten: opgepakte Ahed Tamimi staat nu op lijst voor vrijlating
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Al sinds haar 11de confronteert ze Israëlische soldaten: opgepakte Ahed Tamimi staat nu op lijst voor vrijlating

De Palestijnse activiste Ahed Tamimi (22), die begin november op de Westelijke Jordaanoever werd opgepakt door het Israëlische leger, staat volgens Israëlische media op de lijst van Palestijnse gevangenen die dinsdag vrijgelaten zullen worden in ruil voor Israëlische gijzelaars. Tamimi duikt al sinds haar 11de op in protestvideo’s en groeide uit tot een icoon van het Palestijnse verzet.

Lees meer »
Problemen met dieselpomp bij tankstation Q8 in Roeselare te wijten aan lek: “Inmiddels alles terug hersteld”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Problemen met dieselpomp bij tankstation Q8 in Roeselare te wijten aan lek: “Inmiddels alles terug hersteld”

De problemen die bestuurders vorige week ondervonden na diesel getankt te hebben aan het Q8-tankstation langs de Meensesteenweg in Roeselare werden veroorzaakt door een lek. Inmiddels is alles hersteld en kan de dieselpomp wellicht woensdag al terug opgestart worden.
The post Problemen met dieselpomp bij tankstation Q8 in Roeselare te wijten aan lek: “Inmiddels alles terug hersteld” appeared first on

Lees meer »
Na meer dan 40 jaar start proces tegen verantwoordelijken voor dood missionaris Serge Berten: “Onze broer mag niet voor niks gestorven zijn”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Na meer dan 40 jaar start proces tegen verantwoordelijken voor dood missionaris Serge Berten: “Onze broer mag niet voor niks gestorven zijn”

Voor het Leuvens hof van assisen van Vlaams-Brabant start maandag het proces over de gedode Belgische missionarissen in Guatemala. In januari 1982 werd de toen 30-jarige scheutist Serge Berten uit Menen ontvoerd en gedood. Meer dan veertig jaar na de feiten staan de verantwoordelijken terecht.
The post Na meer dan 40 jaar start proces tegen verantwoordelijken voor dood missionaris Serge

Lees meer »
Spaanse premier Sánchez heeft door “aantal dode kinderen ernstige twijfels” of Israël internationaal recht respecteert
VRT NWS
VRT NWS

Spaanse premier Sánchez heeft door “aantal dode kinderen ernstige twijfels” of Israël internationaal recht respecteert

De Spaanse premier Pedro Sánchez heeft in een tv-interview openlijk zijn twijfels geuit of Israël het internationaal recht respecteert in de oorlog met Hamas. "Door de beelden die we zien en het groeiend aantal kinderen dat sterft, heb ik ernstige twijfels of Israël het internationaal recht volgt." De uitspraken zetten kwaad bloed bij Israël. Ze roepen hun ambassadeur in Spanje

Lees meer »
Volledig vrouwelijke tankdivisie schakelt 50 Hamas-terroristen uit: “Ze konden vluchten of sterven”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Volledig vrouwelijke tankdivisie schakelt 50 Hamas-terroristen uit: “Ze konden vluchten of sterven”

Toen enkele jonge Israëlische vrouwen op 7 oktober om 6.30 uur werden gewekt, hadden ze geen idee dat ze geschiedenis zouden schrijven als de eerste volledig vrouwelijke pantserbemanning in Israël, en misschien wel in de wereld, die actief zou deelnemen aan gevechten. De onverschrokken vrouwen doodden 50 terroristen gedurende een 17 uur durende heroïsche strijd.

Lees meer »
Mensensmokkelaar veroordeeld tot zeven jaar cel voor betrokkenheid dood van 39 migranten in vrachtwagen die uit Zeebrugge kwam
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Mensensmokkelaar veroordeeld tot zeven jaar cel voor betrokkenheid dood van 39 migranten in vrachtwagen die uit Zeebrugge kwam

Ruim vier jaar nadat 39 migranten dood werden aangetroffen in een vrachtwagen in het Verenigd Koninkrijk, is een lid van de mensensmokkelbende veroordeeld. Een vervoerder uit Noord-Ierland heeft zeven jaar gevangenisstraf gekregen, zo oordeelde de Old Bailey Criminal Court in Londen donderdag. De 26-jarige man werd gedreven door hebzucht toen hij en anderen bij verschillende keren migranten het land in

Lees meer »
Omstreden adoptie van Alex (10) ook pijnlijk voor Crevits: Colombia kreeg duim omhoog ondanks zorgwekkende info op bureau van haar ambtenaren
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Omstreden adoptie van Alex (10) ook pijnlijk voor Crevits: Colombia kreeg duim omhoog ondanks zorgwekkende info op bureau van haar ambtenaren

Het Colombiaanse jongetje Alex (10) is vorig jaar naar Vlaanderen gehaald op basis van een omstreden adoptiedossier. Zo blijkt Alex nog een zus te hebben, maar dat wist de adoptiemoeder niet. Voor Hilde Crevits (CD&V) is de zaak extra pijnlijk. Onder haar toezicht kreeg Colombia begin dit jaar nog een uitstekende evaluatie voor adopties. Op het bureel van haar ambtenaren

Lees meer »

Amazon lanceert AI-chatbot Q

20:33 De Amerikaanse e-commercereus Amazon mengt zich in de AI-strijd met een slimme chatbot die kan programmeren en teksten schrijven. Q moet de concurrentie aangaan met Microsoft en Google, die al eigen d…

Lees meer »
Red Flames kunnen de dupe worden van ‘lelijk’ spelletje: maken ze écht wel nog kans op groepswinst?
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Red Flames kunnen de dupe worden van ‘lelijk’ spelletje: maken ze écht wel nog kans op groepswinst?

De Red Flames speelden gisteren gelijk tegen Schotland en blijven in de running voor groepswinst in de Nations League. In theorie alvast, want evident wordt dat helemaal niet. De Flames moeten zélf winnen van Nederland en tegelijk hopen dat Engeland niet wint van Schotland. En net daar wringt het schoentje. De groepswinnaar neemt een optie op een ticket voor de

Lees meer »