Krantenkoppen

Leerlingen Xaveriuscollege in Borgerhout maken interactieve expo over het Israëlisch-Palestijns conflict

In Borgerhout hebben enkele leerlingen en leerkrachten van het Xaveriuscollege een interactieve tentoonstelling gemaakt over het Israëlisch-Palestijns conflict. "We merken dat het erg leeft bij de jongeren en willen hen het conflict beter doen begrijpen", zegt directeur Joos Van Goethem.

Meer krantenkoppen in België

Vlaanderen stopt adoptie van kinderen uit drie landen
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Vlaanderen stopt adoptie van kinderen uit drie landen

Voor heel wat kandidaat-adoptiegezinnen breken onzekere tijden aan nu het niet meer mogelijk zal zijn om kinderen te adopteren vanuit Gambia, Haïti en Marokko. Dat is het gevolg van een intensieve screening van alle herkomstlanden waar Vlaanderen mee samenwerkt in het kader van interlandelijke adoptie.

Lees meer »
Jambon krijgt geen ontmoeting met Belgische F-35-piloten bij bezoek aan VS
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Jambon krijgt geen ontmoeting met Belgische F-35-piloten bij bezoek aan VS

Vlaams minister-president Jan Jambon zal tijdens zijn werkbezoek aan de Verenigde Staten volgende week geen ontmoeting hebben met de Belgische F-35-piloten die daar opgeleid worden. Volgens het kabinet-Jambon is er sprake van een weigering vanuit de Belgische ambassade. Dat die weigering iets te maken zou kunnen hebben met het bezoek dat premier Alexander De Croo enkele dagen later plant in

Lees meer »
RAPPORT. Het profiel van mensen die zelfmoord plegen is complete spiegelbeeld van zij die een poging ondernamen
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

RAPPORT. Het profiel van mensen die zelfmoord plegen is complete spiegelbeeld van zij die een poging ondernamen

Elke dag ondernamen in 2022 25 Vlamingen een zelfmoordpoging – opvallend genoeg vooral jonge vrouwen. Van de tieners die jonger zijn dan 18 jaar en zichzelf van het leven willen beroven is zelfs 70 procent een meisje. Ondanks dat duizelingwekkende cijfer is het aantal suïcidepogingen de laatste twee decennia wel met een kwart gedaald. Hoe komt dat? En vooral: wat

Lees meer »
Drama van Waarschoot is de nachtmerrie van elke brandweerman: Carl ontdekte in 2009 dat zijn nichtje (18) omkwam in dodelijke crash
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Drama van Waarschoot is de nachtmerrie van elke brandweerman: Carl ontdekte in 2009 dat zijn nichtje (18) omkwam in dodelijke crash

Het is de interventie die geen enkele hulpverlener wil meemaken: moeten tussenkomen in een incident waarbij een naast familielid betrokken is. Het overkwam brandweerman Tom M. afgelopen weekend in het Oost-Vlaamse Waarschoot, toen hij arriveerde bij het verkeersongeval waarin zijn eigen dochter Emma (21) om het leven kwam. Veertien jaar geleden belandde toenmalig brandweerman Carl Criem (60) uit Gistel in

Lees meer »
Opruimwerken van ondergelopen wegen gestart in Houthulst
VRT NWS
VRT NWS

Opruimwerken van ondergelopen wegen gestart in Houthulst

Medewerkers van de gemeente Houthulst zijn gestart met de ondergelopen straten op te ruimen. Door de wateroverlast waren verschillende wegen afgesloten en inwoners moesten ver omrijden. Pas tegen het weekend zouden alle straten opnieuw helemaal open moeten zijn. Het water heeft wel voor veel schade gezorgd aan het wegdek.

Lees meer »