Krantenkoppen

Leider Oostendse ‘My Friend’-cokebende krijgt vijf jaar cel: “Hoeveel het opleverde? 300.000 euro”

Hij cashte naar eigen zeggen 300.000 euro, maar reed rond op een elektrische damesfiets. Nu krijgt Kladio X. (33) vijf jaar effectieve celstraf voor grootschalige cocaïnehandel. “Hij gedroeg zich als een volleerd bedrijfsleider”.

De bal ging aan het rollen toen het de politie ter ore kwam dat een zekere ‘Chabone’ maandelijks drie à vier kilogram cocaïne aan de man bracht in Oostende. Als leider van een drugsbende, die zich ‘My Friend’ liet noemen, doorkruiste hij dagelijks het centrum van de badstad op een elektrische damesfiets. Uit telefonieonderzoek bleek voorts dat ‘Chabone’ heel wat contacten had in het drugsmilieu.

Verder onderzoek wees uit dat ‘Chabone’ in werkelijkheid Kladio X. heet, een Oostendse Albanees die zich uitgaf voor een Griek. Tijdens een huiszoeking halfweg februari in zijn appartement aan de Zeedijk troffen de speurders een kleine 600 gram cocaïne, een vuurwapen en 29.000 euro cash geld aan. In zijn garagebox in de Mariakerkelaan lag nog eens 2,2 kilogram cocaïne, een matrak en bijna 14.000 euro cash.

X. bekende dat hij al drie jaar lang op grote schaal cocaïne dealde en daar ook een boekhouding van bijhield. Af en toe verkocht hij ook hasj. “Ik heb honderd klanten en maakte 300.000 euro winst”, klonk het toen hem gevraagd werd wat zijn handel had opgeleverd. Het parket becijferde dat X. minstens negen kilogram cocaïne aan de man bracht en vroeg een verbeurdverklaring van 468.000 euro.

In de zaak stond ook nog een 27-jarige Albanees terecht. K.A. was tijdens de huiszoeking op het appartement aanwezig. Hij verklaarde dat hij al een drietal maanden voor X. cocaïne naar klanten bracht en op het appartement verbleef. Op zijn kamer werd ruim 600 gram van het witte poeder aangetroffen.

X. kreeg op 1 april 2019 bij verstek ook al een jaar celstraf met uitstel voor zijn aandeel in een Albanese drugsbende. Nu krijgt hij dus vijf jaar effectief. De rechtbank verklaarde ook 300.000 euro verbeurd. “Hij gedroeg zich als een volleerd bedrijfsleider”, aldus de rechter. K.A. komt weg met achttien maanden celstraf met uitstel. (AFr)

The post Leider Oostendse ‘My Friend’-cokebende krijgt vijf jaar cel: “Hoeveel het opleverde? 300.000 euro” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Tien jaar na dodelijk arbeidsongeval bij Total in Antwerpen: werkgever ook schuldig in beroep
VRT NWS
VRT NWS

Tien jaar na dodelijk arbeidsongeval bij Total in Antwerpen: werkgever ook schuldig in beroep

Team Industrial Services Belgium is ook in beroep veroordeeld voor een arbeidsongeval in 2013 in de Antwerpse haven, waarbij twee arbeiders om het leven kwamen. Het bedrijf moet 36.000 schadevergoeding betalen. Twee arbeiders moesten lekdichtingswerken uitvoeren aan een klep in de Total-raffinaderij. Maar dat gebeurde aan de verkeerde klep, met een ontploffing tot gevolg. Volgens de rechter stroomde de informatie

Lees meer »
COLUMN. De januskop van Vlaams Belang heeft maar één doel: regeren
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

COLUMN. De januskop van Vlaams Belang heeft maar één doel: regeren

“Het enige wat ze bij Vlaams Belang nog moeten doen, is fouten vermijden, de rest komt vanzelf”, schrijft politicoloog Carl Devos (UGent) na de overwinning van de extreemrechtse PVV in Nederland. “Hun succes is het falen van de centrumpartijen om te antwoorden op de almaar toenemende zorgen van het volk. Maar vergis u niet: de ‘verzachting’ van Vlaams Belang is

Lees meer »
Fenerbahçe blijft ongeslagen in de EuroLeague met ‘triple-double’ voor Emma Meesseman in 18 speelminuten
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Fenerbahçe blijft ongeslagen in de EuroLeague met ‘triple-double’ voor Emma Meesseman in 18 speelminuten

Emma Meesseman en haar ploeg Fenerbahçe blijven zonder fout in de EuroLeague basketbal voor vrouwenteams. De Turkse ploeg haalde het woensdag op de zesde speeldag met ruime 110-63 cijfers van het Roemeense Sepsi-Sic.
The post Fenerbahçe blijft ongeslagen in de EuroLeague met ‘triple-double’ voor Emma Meesseman in 18 speelminuten appeared first on KW.be.

Lees meer »
Ouders steeds aansprakelijk voor schade die jonge kinderen aanrichten
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Ouders steeds aansprakelijk voor schade die jonge kinderen aanrichten

Ouders zijn in de toekomst altijd aansprakelijk voor de schade die hun kind van jonger dan zestien jaar aanricht. Dat staat in de modernisering van het buitencontractueel aansprakelijkheidsrecht die vandaag in eerste lezing groen licht heeft gekregen in de bevoegde Kamercommissie. Vandaag bestaan die regels uit zes artikelen in het Burgerlijk Wetboek. Het wetsvoorstel van Koen Geens (CD&V) en Katja

Lees meer »
Na de IJzervloed kaarten getroffen buren Stefaan en Antoine na: “Onteigeningen en verlaging winterpeil zijn niet de oplossing”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Na de IJzervloed kaarten getroffen buren Stefaan en Antoine na: “Onteigeningen en verlaging winterpeil zijn niet de oplossing”

Onze columnist én getroffen bewoner Stefaan Kempynck interviewt zijn buurman, ondernemer Antoine Vervaeke (66). De bedrijfsleider van Vervaeke Fibre nv uit Kuurne en twee firma’s in Noord-Frankrijk heeft een uitgesproken mening over de overstroming.
The post Na de IJzervloed kaarten getroffen buren Stefaan en Antoine na: “Onteigeningen en verlaging winterpeil zijn niet de oplossing” appeared first on KW.be.

Lees meer »
Reeks huiszoekingen en arrestaties in groot fraudeonderzoek in bouwsector
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Reeks huiszoekingen en arrestaties in groot fraudeonderzoek in bouwsector

In een groot onderzoek van het Brusselse arbeidsauditoraat naar fraude in de bouwsector zijn dinsdag 46 huiszoekingen uitgevoerd en 21 mensen opgepakt. Dat meldt de krant L’Echo en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse arbeidsauditoraat. De speurders namen ook 70.000 euro, een tiental luxeauto’s, en onroerende goederen in België in beslag, en blokkeerden 127 bankrekeningen.

Lees meer »
IN BEELD. Niels Destadsbader staat scherp en hommage van Aaron Blommaert aan Margriet, dit was de rode loper van de Radio2 Eregalerij
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

IN BEELD. Niels Destadsbader staat scherp en hommage van Aaron Blommaert aan Margriet, dit was de rode loper van de Radio2 Eregalerij

Het kruim van de Vlaamse muziekwereld zakte donderdagavond af naar het Kursaal van Oostende voor de 21ste editie van de Radio2 Eregalerij. Dit jaar werden zangeres Margriet Hermans en componist Steve Willaert in de bloemetjes gezet voor hun leven vol muziek. De twee kregen op het podium een muzikale eerbetoon van enkele collega-artiesten, maar ook in de zaal zelf zat

Lees meer »
Leerkracht Vicky Borrey debuteert met romantische thriller: “In nauwelijks enkele dagen geschreven”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Leerkracht Vicky Borrey debuteert met romantische thriller: “In nauwelijks enkele dagen geschreven”

‘Liefde in rood-wit-blauw’, dat is de titel van de debuutroman van Vicky Borrey. De auteur schreef een romantische thriller die zich afspeelt in Noorwegen, het land dat haar hart gestolen heeft. “Iedereen is welkom op de boekvoorstelling.”
The post Leerkracht Vicky Borrey debuteert met romantische thriller: “In nauwelijks enkele dagen geschreven” appeared first on KW.be.

Lees meer »