Krantenkoppen

LIVE ISRAËL. 28 vroeggeboren baby’s uit ziekenhuis Gaza aangekomen in Egypte – België stuurt hulppakket van 1 miljoen euro naar Gaza

België heeft een humanitair steunpakket van medicijnen en medisch materiaal klaarstaan voor de noodlijdende bevolking in Gaza. De Verenigde Staten, Israël en Hamas zouden dicht bij een akkoord zijn over een gevechtspauze en vrijlating van tientallen gijzelaars. En bij een Israëlische luchtaanval nabij het Nasser-ziekenhuis in de stad Khan Younis zijn volgens Artsen Zonder Grenzen 70 doden gevallen. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Meer krantenkoppen in België

Nog maar 4 spaarformules, een calculator om te vergelijken en makkelijker overstappen: dit moet u straks meer rente op uw spaarcenten opleveren
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Nog maar 4 spaarformules, een calculator om te vergelijken en makkelijker overstappen: dit moet u straks meer rente op uw spaarcenten opleveren

De bank moet u voortaan wijzen op spaarrekeningen met een hoger rendement. Dat is de belangrijkste ingreep in een protocol met de sector dat vandaag is ondertekend. “De concurrentie moet meer spelen”, zegt staatssecretaris voor Consumentenzaken Alexia Bertrand. Dit is hoe de overheid de banken (zachtjes) wil dwingen om ons spaargeld weer wat meer te laten opbrengen.

Lees meer »
Traditionele meiboomplanting: Abby bereikt het hoogste bouwpunt
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Traditionele meiboomplanting: Abby bereikt het hoogste bouwpunt

De site van de Groeningeabdij wordt momenteel volledig uitgebreid en omgedoopt tot Abby: een vernieuwend en eigenzinnig museum voor beeldende kunst in het historisch hart van de stad. De werf draait ondertussen op volle toeren. Aannemer Artes bereikte 30 november het hoogste bouwpunt. Dit ging traditioneel gepaard met het planten van een meiboom bovenop het paviljoen, gevolgd door een drink

Lees meer »
Koksijds K-ambassadeur en gids Joris De Snoeck (75) overleden
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Koksijds K-ambassadeur en gids Joris De Snoeck (75) overleden

Op 24 november 2023 is Koksijdenaar en K-Ambassadeur Joris De Snoeck onverwacht overleden in Veurne. Joris werd geboren in Waregem op 22 september 1948. Op 30 november om 11 uur nemen zijn echtgenote Veerle Eeckhout, zijn twee dochters, zijn kleinkinderen, familieleden, vrienden en kennissen afscheid van Joris in de Sint-Niklaaskerk van Oostduinkerke.
The post Koksijds K-ambassadeur en gids Joris De

Lees meer »
Hamas eist aanslag in Jeruzalem op waarbij 3 doden en 13 gewonden vielen
VRT NWS
VRT NWS

Hamas eist aanslag in Jeruzalem op waarbij 3 doden en 13 gewonden vielen

De Palestijnse terreurbeweging Hamas eist de verantwoordelijkheid op van een slag in Jeruzalem, in Israël. Daarbij zijn vanochtend drie mensen gedood. De Israëlische politie heeft bevestigd dat de twee aanvallers, broers uit Oost-Jeruzalem, zijn doodgeschoten. De aanslag gebeurde kort nadat Israël en Hamas hadden aangekondigd dat de gevechtspauze in Gaza met een dag verlengd wordt.

Lees meer »
Nieuw parkeergebouw in centrum van Oostende
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Nieuw parkeergebouw in centrum van Oostende

Het schepencollege verleende een vergunning voor de sloop van een parkeergarage in de huizenblok tussen de Visserskaai, Paulusstraat en Franciscusstraat. Op de plaats komt een parkeergebouw met meer capaciteit.
The post Nieuw parkeergebouw in centrum van Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »
Baptiste Tieberghien blikt terug op zijn jaar als Viskok van 2023: “Mensen rijden 100 km om hier te eten”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Baptiste Tieberghien blikt terug op zijn jaar als Viskok van 2023: “Mensen rijden 100 km om hier te eten”

Wie eindejaar zegt, denkt aan lekker eten, en dus voeren we deze maand drie Waregemse toppers op uit de wereld van de gastronomie. Beginnen doen we met Baptiste Tieberghien (31) die de populariteit van zijn restaurant Lin’eau in Sint-Baafs-Vijve (Wielsbeke) zag toenemen sedert hij een jaar geleden de titel Viskok van het jaar 2023 in de wacht wist te slepen.

Lees meer »
Gebeten door slang of gestopt op medisch advies: Britse avonturenshow loopt compleet uit de hand
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Gebeten door slang of gestopt op medisch advies: Britse avonturenshow loopt compleet uit de hand

Het gaat grondig mis in het Britse programma ‘I’m a celebrity…get me out of here!’. In de realityreeks moeten deelnemers overleven in een Australische jungle, maar dat verloopt niet altijd volgens plan. Zo werd een deelnemer gebeten door een slang en afgevoerd naar het ziekenhuis. Twee andere kandidaten, waaronder Jamie Lynn Spears (32), moesten op medisch advies de reeks verlaten.

Lees meer »
Runderen keren terug naar boerderij na overstroming in Woumen
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Runderen keren terug naar boerderij na overstroming in Woumen

Twee weken na de stressvolle evacuatie keren de “dikke beesten” van Geert Leeman in alle rust terug naar de hoeve die deels onderliep bij Woumen. “De schrik is nog niet weg, maar zakt mee met het water: tergend traag.”
The post Runderen keren terug naar boerderij na overstroming in Woumen appeared first on KW.be.

Lees meer »