Krantenkoppen

LIVE ISRAËL. België stuurt hulppakket van 1 miljoen euro naar Gaza – Akkoord rond tijdelijk staakt-het-vuren zou ‘dichtbij’ zijn

België heeft een humanitair steunpakket van medicijnen en medisch materiaal klaarstaan voor de noodlijdende bevolking in Gaza. De Verenigde Staten, Israël en Hamas zouden dicht bij een akkoord zijn over een gevechtspauze en vrijlating van tientallen gijzelaars. En bij een Israëlische luchtaanval nabij het Nasser-ziekenhuis in de stad Khan Younis zijn volgens Artsen Zonder Grenzen 70 doden gevallen. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Meer krantenkoppen in België

Huwelijk met gemeenschap van goederen biedt beste bescherming voor vrouwen
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Huwelijk met gemeenschap van goederen biedt beste bescherming voor vrouwen

Als een wettelijk samenwonend koppel uit elkaar gaat, dan wordt vooral de economisch zwakkere partner daar de dupe van. Vaak is dat een vrouw. Hetzelfde geldt voor getrouwde koppels met scheiding van goederen. Dat blijkt uit een studie die staatssecretaris voor Gelijke Kansen Marie-Colline Leroy (Ecolo) dinsdag voorstelt. Het huwelijk met gemeenschap van goederen biedt de beste bescherming.

Lees meer »
Belipro heeft vergunning beet voor twee woontorens op oude Callewier-site in Heule
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Belipro heeft vergunning beet voor twee woontorens op oude Callewier-site in Heule

Projectontwikkelaar Belipro heeft een belangrijke horde genomen in het bouwproject Avenue Rouge op de Callewier-site in Heule. In maart had het zijn plannen voorgesteld om er in totaal 37 wooneenheden neer te poten, gespreid over zes woontorens. Belipro heeft nu de vergunning beet om alvast twee van die zes woontorens te gaan bouwen. Alleen de beroepsprocedure, die nog loopt tot

Lees meer »
Alleenstaande ouders hebben het moeilijk en hebben nood aan meer ondersteuning
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Alleenstaande ouders hebben het moeilijk en hebben nood aan meer ondersteuning

Alleenstaande ouders hebben het vaak moeilijk en hebben nood aan ondersteuning, zo luidt de conclusie van het nieuwste rapport van de gezinsenquête die in 2021 werd afgenomen. Het Vlaamse departement Zorg wou met de enquête in kaart brengen hoe Vlamingen het gezinsleven ervaren, wat ze moeilijk vinden, wat ze nodig hebben en wat ze belangrijk vinden in een goed gezinsbeleid.

Lees meer »
“Een platgespeeld hockeyveld”: Alderweireld en Van Bommel spreken “schande” over kunstgras na puntenverlies bij STVV
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Een platgespeeld hockeyveld”: Alderweireld en Van Bommel spreken “schande” over kunstgras na puntenverlies bij STVV

Antwerp sluit de heenronde af met 24 op 45, en vooral een erg mager rapport buitenshuis. Dat onderstreept de landskampioen met hun prestatie in Sint-Truiden, waar invaller Ejuke nog een puntje uit de brand kon slepen na een matige prestatie van ‘The Great Old’. Na afloop waren Toby Alderweireld en Mark van Bommel niet te spreken over het kunstgras op

Lees meer »
Sanne is nog maar 18, maar is nu al op buitenlands avontuur: “Mijn ouders wisten dat ze mij niet konden tegenhouden”
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Sanne is nog maar 18, maar is nu al op buitenlands avontuur: “Mijn ouders wisten dat ze mij niet konden tegenhouden”

“Mijn papa heeft altijd graag gereisd, mijn grootvader was zelfs gids aan de Noordkaap. Ik voel dezelfde kriebels en wilde al in het middelbaar in het buitenland studeren”, zegt Sanne Luyckx over haar honger om de wereld te verkennen. De 18-jarige Zonhovense begon in september aan een avontuur European Studies in Bologna. “Een stad vol authenticiteit.”

Lees meer »
Vlaams Belang in eerste reactie op winst van Geert Wilders (PVV): “Het belang en de impact van migratie kan nauwelijks overschat worden”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Vlaams Belang in eerste reactie op winst van Geert Wilders (PVV): “Het belang en de impact van migratie kan nauwelijks overschat worden”

Extreemrechtse partijen en politici in Europa zijn blij met de klinkende verkiezingsoverwinning van de Partij Voor de Vrijheid (PVV) in Nederland. Het Vlaams Belang liet al snel van zich horen en “Het is duidelijk: de bevolking smacht naar echte verandering. Niet alleen in Nederland, maar ook in Vlaanderen”, zegt partijvoorzitter Tom Van Grieken in een persbericht. Ook anderen lieten zich

Lees meer »
Brokstukken vallen van Sint-Bavokerk
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Brokstukken vallen van Sint-Bavokerk

Opmerkelijke taferelen aan de Lauwse Sint-Bavokerk. Daar werd aan de voordeur een veiligheidsperimeter ingesteld, nadat brokstukken naar beneden kwamen. “De herstellingswerken worden voorbereid maar we moeten nog wachten op enkele externe partijen”, verduidelijkt schepen Griet Vanryckegem.
The post Brokstukken vallen van Sint-Bavokerk appeared first on KW.be.

Lees meer »
80-tal Belgen en rechthebbenden hebben Gaza verlaten
VRT NWS
VRT NWS

80-tal Belgen en rechthebbenden hebben Gaza verlaten

Zo’n 80 Belgen en rechthebben hebben Gaza verlaten. Dat meldt minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) op X, het voormalig Twitter. De betrokken zouden de Gazastrook verlaten hebben via de grensovergang in Rafah, aan de grens met Egypte. "Onze teams staan klaar om hen te ontvangen en te helpen", aldus Lahbib.

Lees meer »
Danira Boukhriss voor het eerst met zwanger buikje op rode loper naast lief Ward Kerremans: “Geslacht is verrassing”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Danira Boukhriss voor het eerst met zwanger buikje op rode loper naast lief Ward Kerremans: “Geslacht is verrassing”

Deze week brachten Danira Boukhriss Terkessidis en Ward Kerremans het heuglijke nieuws naar buiten dat ze in blijde verwachting zijn van hun eerste kindje samen. Op de rode loper van de première van ‘Alter Ego’ – de nieuwe fictiereeks op Streamz waarin Kerremans de hoofdrol heeft – verscheen Danira voor het eerst in het openbaar sinds het nieuws bekend werd

Lees meer »