Krantenkoppen

LIVE ISRAËL. Hamas maakt details bekend over deal rond gijzelaars: “Vrijlating van 50 gijzelaars in fasen”

De Palestijnse extremistische beweging Hamas heeft dinsdag details bekendgemaakt van een mogelijke overeenkomst met Israël over de gijzelaars. De overeenkomst voorziet in de vrijlating van 50 gijzelaars (in fasen) en een pauze van vijf dagen in de gevechten in de Gazastrook.Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Meer krantenkoppen in België

Maxime werkt als eerste Belg ooit mee aan vermaard ijshotel
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Maxime werkt als eerste Belg ooit mee aan vermaard ijshotel

Beeldhouwer Maxime Van Besien (30) uit De Haan is de eerste Belg die straks een suite mag realiseren uit sneeuw en ijs in het befaamde IJshotel in Zweden. Opvallend: hij werkt doorgaans vooral met hout en leerde beeldhouwen met ijs dankzij… YouTube. Momenteel is hij ook bezig aan een indrukwekkend werk in hooi en stro voor het Ensorjaar. “Ik droom

Lees meer »
Vincent Mannaert stopt op het einde van dit seizoen als CEO bij Club Brugge
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Vincent Mannaert stopt op het einde van dit seizoen als CEO bij Club Brugge

Vincent Mannaert (49) is sinds maart 2011 CEO bij Club Brugge. Onder het bewind van het duo Verhaeghe-Mannaert en hun management groeide Club uit tot marktleider in België waarbij sportieve en economische resultaten hand in hand gingen.
The post Vincent Mannaert stopt op het einde van dit seizoen als CEO bij Club Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »
Het kraakt in Kiev: Zelensky in clinch met legerchef, zijn populariteit daalt drastisch en Oekraïne lijdt grote verliezen. Kolonel Housen analyseert
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Het kraakt in Kiev: Zelensky in clinch met legerchef, zijn populariteit daalt drastisch en Oekraïne lijdt grote verliezen. Kolonel Housen analyseert

Oekraïense president Zelensky ligt op ramkoers met legerstafchef Valerij Zaloezjnyj. De verwijten vliegen heen en weer en in een peiling is Zaloezjny zelfs dubbel zo populair als Zelensky. Nu de oorlog stilaan vastloopt, barst de interne strijd helemaal los. Wat betekent dit voor de oorlog? En waarover gaat de ruzie? “Deze boodschap kan Zelensky zijn job kosten”, zegt oud-kolonel Roger

Lees meer »
“Ook politiek België kijkt reikhalzend uit naar de afloop van het Nederlandse strategospel”
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

“Ook politiek België kijkt reikhalzend uit naar de afloop van het Nederlandse strategospel”

“De kiezer heeft gezegd: VVD, sla een rondje over.” Met deze niet mis te verstane boodschap heeft partijleidster Dilan Yesilgöz vrijdag duidelijk gemaakt dat haar VDD niet in de volgende Nederlandse regering stapt. De rechts-liberalen die met Mark Rutte 13 jaar lang de minister-president leverden, speelden op verkiezingsdag 10 van hun 34 Tweede-Kamerzitjes kwijt. In tegenstelling tot Open Vld, dat

Lees meer »
Maand van de waarheid
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Maand van de waarheid

Na dit weekend is de reguliere competitie van de Jupiler Pro League ‘23-‘24 precies halfweg. Club staat vandaag zevende, geen Champions play-offs dus. Enkel als Club wint in Leuven en Cercle Brugge thuis verliest van Eupen, kan blauw-zwart zich alsnog halfweg in de top 6 wringen. En dan is het nog maar de vraag of
The post Maand van de

Lees meer »
Emma
Meesseman verkozen tot West-Vlaams Ambassadeur 2023
VRT NWS
VRT NWS

Emma Meesseman verkozen tot West-Vlaams Ambassadeur 2023

Emma Meesseman is verkozen tot West-Vlaams Ambassadeur 2023. De Ieperse kreeg de titel tijdens een gala-avond in Roeselare. De verkiezing is een organisatie van Radio2, De Krant van West-Vlaanderen, Focus-WTV en de provincie West-Vlaanderen. “Ik had het niet verwacht, maar ik ben heel vereerd met de titel”, reageert de basketbalspeelster.

Lees meer »
Plaatsing bankautomaat in Bissegem uitgesteld naar 2024
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Plaatsing bankautomaat in Bissegem uitgesteld naar 2024

Een jaar geleden kondigde Stad Kortrijk aan nog voor het einde van 2023 werk te maken van een nieuwe ‘bankneutraal automaat’ in Bissegem. De plaatsing en ingebruikname daarvan worden uitgesteld naar het voorjaar van 2024.
The post Plaatsing bankautomaat in Bissegem uitgesteld naar 2024 appeared first on KW.be.

Lees meer »
Spin-off van ‘Suits’ speelt zich af in Los Angeles
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Spin-off van ‘Suits’ speelt zich af in Los Angeles

De nieuwe spin-off van de Amerikaanse advocatenreeks ‘Suits’ gaat zich afspelen in Los Angeles. Dat heeft Beatrice Springborn, de baas van Universal International Studios, bekendgemaakt. Volgens haar zal de serie “dezelfde energie en knappe mensen hebben als het origineel”.

Lees meer »

Burgerraad beslist doorgaans bij consensus

Op gezette tijden zet de Duitstalige Gemeenschap een burgerdialoog op touw. Iedere burger – maar ook het parlement – kan thema’s aanbrengen. Die worden voorgelegd aan een burgerraad van 24 uitgelote personen. Opvallend is dat inwoners al vanaf hun zestiende kans maken om in de burgerraad te zitten. Die 24 personen bepalen telkens opnieuw welke thema diepgaander wordt besproken. Ze

Lees meer »