Krantenkoppen

LIVE ISRAËL. Tijdelijke staakt-het-vuren op komst? “Aanzwellende berichten over mogelijke gevechtspauze”

Bij een Israëlische luchtaanval afgelopen zaterdag nabij het Nasser ziekenhuis in de stad Khan Younis, in het zuiden van de Gazastrook, zijn volgens Artsen zonder Grenzen zeventig doden gevallen. Ook zegt de hulporganisatie momenteel in het ziekenhuis tientallen gewonden te behandelen, onder wie veel kinderen. Veel van de gewonden verkeren in kritieke toestand en hebben ernstige brandwonden. Intussen zwellen de berichten over een mogelijke pauze van de gevechten in ruil voor de vrijlating van een deel van de gijzelaars door Hamas aan. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Meer krantenkoppen in België

Belipro heeft vergunning beet voor twee woontorens op oude Callewier-site in Heule
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Belipro heeft vergunning beet voor twee woontorens op oude Callewier-site in Heule

Projectontwikkelaar Belipro heeft een belangrijke horde genomen in het bouwproject Avenue Rouge op de Callewier-site in Heule. In maart had het zijn plannen voorgesteld om er in totaal 37 wooneenheden neer te poten, gespreid over zes woontorens. Belipro heeft nu de vergunning beet om alvast twee van die zes woontorens te gaan bouwen. Alleen de beroepsprocedure, die nog loopt tot

Lees meer »
Kenniscentrum Leerpunt lanceert toolkit voor leerkrachten
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Kenniscentrum Leerpunt lanceert toolkit voor leerkrachten

Het onafhankelijke kenniscentrum Leerpunt heeft dinsdag een website gelanceerd met een toolkit voor leerkrachten in basis- en secundair onderwijs. “Bedoeling is leraars en directies een houvast te bieden als ze gaan experimenteren met didactiek”, zei Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) bij de voorstelling van de toolkit in de Unescoschool in Koekelberg.

Lees meer »
Onthult ‘Familie’-acteur Yanni Bourguignon het einde van Cédric? “Het contract wat ik had is afgelopen”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Onthult ‘Familie’-acteur Yanni Bourguignon het einde van Cédric? “Het contract wat ik had is afgelopen”

De spektakel-musical ‘14-18′ keert volgende zomer terug en er is nieuw talent in te spotten. ‘Familie’-acteur Yanni Bourguignon en zanger Jérémie Vrielynck vervoegen de cast. Zij zijn te zien wanneer Jelle Cleymans en Jonas Van Geel de hoofdrollen Jan en Fons niet kunnen vertolken. Reporter Jarne hoort het duo uit over heel het gebeuren. Yanni bekent in het gesprek dat

Lees meer »
LIVE ISRAËL. Beelden tonen hoe vrijgelaten gijzelaars aankomen in Egypte – Netanyahu veroordeelt uitspraken van De Croo: “Steun aan terrorisme”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

LIVE ISRAËL. Beelden tonen hoe vrijgelaten gijzelaars aankomen in Egypte – Netanyahu veroordeelt uitspraken van De Croo: “Steun aan terrorisme”

In de Gazastrook is vrijdagochtend de afgesproken gevechtspauze ingegaan. Hamas heeft vanmiddag ook dertien Israëlische gijzelaars en ook nog eens tien Thaise gijzelaars en één Filipijnse vrijgelaten. Israël heeft in ruil vanavond 39 Palestijnse gevangenen vrijgelaten. Het gaat om de eerste vrijlatingen als onderdeel van de gevangenenruil tussen Hamas en Israël. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »
Onvrede binnen partij van burgemeester in Oudenburg: leden Open VLD onthouden zich bij stemming over kabinetspersoneel
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Onvrede binnen partij van burgemeester in Oudenburg: leden Open VLD onthouden zich bij stemming over kabinetspersoneel

Burgemeester Romina Vanhooren (Open VLD) zit met een probleem: bij een stemming over de aanwerving van kabinetspersoneel hebben leden van haar partij zich onthouden, waardoor het voorstel niet kon worden goedgekeurd. Oppositiepartij CD&V+ had scherpe kritiek op het voorstel geuit en ook haar goedkeuring geweigerd.
The post Onvrede binnen partij van burgemeester in Oudenburg: leden Open VLD onthouden zich bij

Lees meer »
Sportief manager Bram Deruyck over de moeilijke eerste seizoenshelft van Filou Handbalclub Izegem: “Het niveauverschil tussen Eerste Nationale en de BeNe League is enorm”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Sportief manager Bram Deruyck over de moeilijke eerste seizoenshelft van Filou Handbalclub Izegem: “Het niveauverschil tussen Eerste Nationale en de BeNe League is enorm”

Filou Handbalclub Izegem treedt dit seizoen voor het eerst aan in de BeNe League, maar kon tot dusver nog geen zege boeken. Toch blijft sportief manager Bram Deruyck positief over de prestaties van Filou.
The post Sportief manager Bram Deruyck over de moeilijke eerste seizoenshelft van Filou Handbalclub Izegem: “Het niveauverschil tussen Eerste Nationale en de BeNe League is enorm”

Lees meer »
LIVE ISRAËL. Voorbereidingen in volle gang voor uitwisseling gijzelaars voor gevangenen – Ondanks gevechtspauze toch Palestijnen gedood, zegt Hamas
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

LIVE ISRAËL. Voorbereidingen in volle gang voor uitwisseling gijzelaars voor gevangenen – Ondanks gevechtspauze toch Palestijnen gedood, zegt Hamas

Nu de gevechtspauze ingegaan is in de Gazastrook, keren duizenden ontheemde Palestijnen terug naar het noorden. De ontheemden hopen hun huizen en familieleden te controleren. Het Israëlisch leger waarschuwt echter dat de oorlog nog niet voorbij is: de noordelijke regio blijft een “gevaarlijke oorlogszone” en verplaatsingen zijn er verboden. Volgens Hamas zijn er vanochtend twee Palestijnen gedood bij confrontaties met

Lees meer »
Amerikaanse start-up wil dodo weer tot leven brengen
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Amerikaanse start-up wil dodo weer tot leven brengen

Een Amerikaanse start-up wil de uitgestorven dodo weer tot leven brengen. Het bedrijf gaat daarvoor samenwerken met een non-profitorganisatie die zich bezighoudt met natuurbehoud op het eiland Mauritius om de dieren een duurzame thuis te geven als het in zijn opzet slaagt.

Lees meer »