Krantenkoppen

Megaproces tegen Italiaanse maffia eindigt met meer dan 200 veroordelingen

17:44 In Italië is maandag een uitspraak gevallen in het grootste maffiaproces in ruim 30 jaar. Een rechtbank in de zuidelijke regio Calabrië bevond 207 mensen – leden van de ‘ndrangheta, ambtenaren, politi…

Meer krantenkoppen in België

Weer Russische generaal omgekomen in Oekraïne en dat brengt officiële teller op 7: “Echte aantal mogelijk hoogste sinds Tweede Wereldoorlog”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Weer Russische generaal omgekomen in Oekraïne en dat brengt officiële teller op 7: “Echte aantal mogelijk hoogste sinds Tweede Wereldoorlog”

Er is opnieuw een Russische generaal om het leven gekomen in Oekraïne. Dat melden Oekraïense en Russische media en het nieuws wordt bevestigd door de militaire school waar generaal-majoor Vladimir Zavadski afstudeerde. Volgens een telling van het onafhankelijke Russische nieuwskanaal ‘Mediazona’ is hij al de zevende generaal van wie Rusland het overlijden bevestigt.

Lees meer »
KIJK. “Respectloos en schandalig!”: Schotten niet te spreken over insinuaties dat ze Engeland zouden helpen
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

KIJK. “Respectloos en schandalig!”: Schotten niet te spreken over insinuaties dat ze Engeland zouden helpen

De Red Flames kunnen vanavond groepswinnaar worden in de Nations League en maken zo nog kans op een ticket voor de Olympische Spelen. Dan moeten ze wel zelf winnen van Nederland én rekenen op puntenverlies van Engeland tegen Schotland. Al is er nog één pittig detail: Engeland en Schotland gaan samen als Team Groot Brittannië naar de Spelen. Lees: Schotse

Lees meer »
Al 350 ontslagen bij Match en Smatch, rest wacht nog op koper
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Al 350 ontslagen bij Match en Smatch, rest wacht nog op koper

Bij de winkelketens Smatch en Match zijn ruim 350 personeelsleden hun baan kwijt. Dat zegt Cathérine Roisin van vakbond BBTK-SETCa. Op de administratieve hoofdzetel en in het logistieke depot moet iedereen afvloeien. De overige 338 werknemers van de laatste winkels kennen hun lot op 2 januari, de uiterste verkoopdatum.

Lees meer »
‘Home Alone’-reünie op Walk of Fame: Macaulay Culkin krijgt ster en kan tranen niet inhouden bij hereniging met filmmoeder
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

‘Home Alone’-reünie op Walk of Fame: Macaulay Culkin krijgt ster en kan tranen niet inhouden bij hereniging met filmmoeder

Macaulay Culkin (43) heeft vrijdag een eigen tegel onthuld op de beroemde Walk of Fame in Hollywood. De acteur, die als kind wereldberoemd werd dankzij ‘Home Alone’, werd tijdens de ceremonie herenigd met Catherine O’Hara (69). Zij speelde in de kerstfilm de rol van Kate McCallister, de moeder van het personage van Culkin. Het weerzien zoveel jaren later wekte bij

Lees meer »
Neos Poperinge op bezoek bij Blokken en Ben Crabbé
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Neos Poperinge op bezoek bij Blokken en Ben Crabbé

Onlangs woonde Neos Poperinge een opname bij van het tv-programma Blokken in Vilvoorde met presentator Ben Crabbé. Het bezoek werd afgesloten met een warme maaltijd. “Maandelijks plant het bestuur een activiteit”, vertelt secretaris Gilbert Deforche. “In de wintermaanden wordt een bekende spreker uitgenodigd die in het clublokaal Romanhof een voordracht geeft. In januari is er
The post Neos Poperinge op

Lees meer »
Vzw Koekegoed stelt twee winterprojecten voor: “Wereldlichtjesdag en winterbarbecue in één weekend”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Vzw Koekegoed stelt twee winterprojecten voor: “Wereldlichtjesdag en winterbarbecue in één weekend”

De vzw Koekegoed organiseert een hartverwarmend weekend met een winterse barbecue en Wereldlichtjesdag. “De opbrengst van dit weekend gaat integraal naar Praatpunt De Wasbeer. Een laagdrempelig fysiek ontmoetingshuis voor mensen met psychische problemen in Koekelare.”
The post Vzw Koekegoed stelt twee winterprojecten voor: “Wereldlichtjesdag en winterbarbecue in één weekend” appeared first on KW.be.

Lees meer »
Transformatie moet Belgisch leger “voorbereiden op conflicten in komende jaren”
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Transformatie moet Belgisch leger “voorbereiden op conflicten in komende jaren”

De transformatie die het Belgische leger aan het ondernemen is, moet Defensie klaar maken “voor een eventueel conflict in de komende jaren”. Dat heeft woensdag de “patron” van het leger, admiraal Michel Hofman, gezegd tijdens een ontmoeting met enkele journalisten op de generale staf in Brussel. De Chef Defensie (CHOD) maakt zich wel zorgen over de verslechtering van de algemene

Lees meer »
Rope skipping club brengt ‘Jumpfun, de musical’
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Rope skipping club brengt ‘Jumpfun, de musical’

Jumpfun, de Roeselaarse rope skipping club, staat letterlijk te springen om op zondag 3 december de musical te brengen in De Ark. De 95 jongeren krijgen de steun van wereldkampioen en Roeselarenaar Jelle Van Heesbeke.
The post Rope skipping club brengt ‘Jumpfun, de musical’ appeared first on KW.be.

Lees meer »
IncogGio dropt nieuwe clip: “Voorbode voor eerste album”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

IncogGio dropt nieuwe clip: “Voorbode voor eerste album”

Giovanni Carrière groeide een groot deel van zijn jeugd op in Oostende. Sinds een drietal jaar woont hij in Ieper. In het dagelijkse leven is hij vertegenwoordiger bij Holstra. Zijn vrije tijd gaat grotendeels naar zijn passie voor muziek. “Ik heb al sinds de kleuterklas affiniteit voor een podium”, vertelt Giovanni. “Op het einde van de lagere school begon ik

Lees meer »
Controversiële film “Maestro” in première: is een neus maar een neus of beging Bradley Cooper een catastrofale vergissing?
VRT NWS
VRT NWS

Controversiële film “Maestro” in première: is een neus maar een neus of beging Bradley Cooper een catastrofale vergissing?

Sinds vorige zomer de eerste beelden opdoken van de film "Maestro" over het leven van de beroemde dirigent Leonard Bernstein, gaat het alleen nog maar over de neus van Bradley Cooper. De Amerikaanse acteur draagt in de film een prothese om meer op de Joodse Bernstein te lijken, maar zou met zijn overdreven grote neus antisemitische stereotypes versterken. Cooper, die

Lees meer »
Fractieleider N-VA vervangt zieke gemeenteraadsvoorzitter tijdens gemeenteraad in Wervik
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Fractieleider N-VA vervangt zieke gemeenteraadsvoorzitter tijdens gemeenteraad in Wervik

Wegens ziekte was gemeenteraadsvoorzitter Els Scheirlynck (CD&V) dinsdagavond verontschuldigd op de gemeenteraad in Wervik. De procedure voorziet in dat geval dat het gemeenteraadslid met de meeste jaren anciënniteit de gemeenteraad leidt. Sanne Vantomme zetelt al sinds 1995. De fractieleider van N-VA kreeg maandag de vraag en ging akkoord om te fungeren als waarnemend gemeenteraadsvoorzitter.
The post Fractieleider N-VA vervangt zieke

Lees meer »
Ex-partner aangehouden voor dood van Veronique (36)
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Ex-partner aangehouden voor dood van Veronique (36)

Jurgen M. (41) is dinsdag aangehouden door de onderzoeksrechter, in het onderzoek naar de dood van zijn ex-partner Veronique Nobus (36) uit Heist. Dat bevestigt de advocate van de man aan het Nieuwsblad. De jeugdtrainer is naar de gevangenis gestuurd.

Lees meer »