Krantenkoppen

Misnoegde bewoner verdraait stiekem camera die omstreden knips controleert: “Hoogst onverantwoord”

Een jaar na de invoering van de knips in de Mechelse wijk Nekkerspoel is het protest duidelijk nog niet gaan liggen. In de Sint-Gommarusstraat heeft een onbekende een ANPR-camera verdraait die normaal de knip daar controleert. Zo kunnen bestuurders passeren zonder een boete op te lopen. Burgemeester Bart Somers (VLD-Groen-m+) veroordeelt de actie.

Meer krantenkoppen in België

Bruno Beeckman in het door bommen belaagde Cherson: “Wij spelen hier allemaal Russische roulette”
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Bruno Beeckman in het door bommen belaagde Cherson: “Wij spelen hier allemaal Russische roulette”

Een jaar na de bevrijding op 11 november 2022 is Cherson veranderd in een spookstad, geteisterd door de onophoudelijke Russische bombardementen die vertrekken vanop de andere kant van de Dnjepr-rivier. Journalist Bruno Beeckman verblijft er sinds begin deze week en spreekt van zijn meest intense ervaring in Oekraïne tot nog toe. “Ik hoor een fluittoon en zie een raket overvliegen.

Lees meer »
LIVE BELGIË-SCHOTLAND (za, 20.30u). Red Flames doen oproep om Den Dreef vol te krijgen voor cruciale Nations League-matchen
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

LIVE BELGIË-SCHOTLAND (za, 20.30u). Red Flames doen oproep om Den Dreef vol te krijgen voor cruciale Nations League-matchen

De Red Flames staan voor een cruciaal tweeluik in de Nations League. Als ze beide wedstrijden – vrijdag 1 december thuis tegen Schotland en volgende week woensdag 5 december in Nederland – winnen, zijn ze zeker van groepswinst. Die groepswinst levert een ticket voor de Final Four op, waar dan weer twee tickets te verdienen zijn voor de Olympische Spelen

Lees meer »
‘Biden niet naar klimaattop Dubai’
De Standaard
De Standaard

‘Biden niet naar klimaattop Dubai’

De Amerikaanse president Joe Biden is niet aanwezig bij de klimaattop die donderdag van start gaat in Dubai. Dat heeft een medewerker van het Witte Huis die anoniem wil blijven aan The New York Times laten weten.

Lees meer »
Frankrijk wil windmolenpark op zee ruim verdubbelen
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Frankrijk wil windmolenpark op zee ruim verdubbelen

De Franse regering zal in 2025 een aanbesteding lanceren voor de bouw van nieuwe windmolenparken op zee. Die moeten in 2035 goed zijn voor 10 gigawatt (GW) capaciteit, zo heeft president Emmanuel Macron dinsdag aangekondigd. De capaciteit zal zo meer dan verdubbelen.

Lees meer »
#iedereenwestvlaming
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

#iedereenwestvlaming

De prijs van cacao bereikt recordhoogtes. Chocolade wordt duurder en dat voelt de ene nog meer dan de andere…
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »
Tickethouders kunnen dan toch niet gratis met openbaar vervoer reizen tijdens Olympische Spelen 2024 in Parijs
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Tickethouders kunnen dan toch niet gratis met openbaar vervoer reizen tijdens Olympische Spelen 2024 in Parijs

Hoewel er bij het aankopen van tickets voor de Olympische en Paralympische Spelen vermeld werd dat openbaar vervoer gratis zou zijn, kan de Franse hoofdstad deze belofte niet nakomen. Door budgettaire redenen zal het openbaar vervoer tijdens de wedstrijden niet gratis zijn voor tickethouders. Integendeel, de prijs zal voor sommige toeschouwers zelfs verdubbelen.

Lees meer »
Moyo brengt Japanse headspa naar hartje Kortrijk
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Moyo brengt Japanse headspa naar hartje Kortrijk

Zaterdag 25 november opent Moyo headspa and more in de Lekkerbeetstraat 3. “We staan bekend om onze Japanse tradities, rustige uitstraling en milieuvriendelijke benadering. De Japanese headspa is een wellness-ervaring voor lichaam en geest”, zegt zaakvoerder Monia B. (26).
The post Moyo brengt Japanse headspa naar hartje Kortrijk appeared first on KW.be.

Lees meer »
Elke week kregen elf mensen in België in 2022 een hiv-diagnose
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Elke week kregen elf mensen in België in 2022 een hiv-diagnose

In 2022 kregen 597 personen een nieuwe hiv-diagnose in België, of zowat 11 per week. Dat is een stijging met 14 procent ten opzichte van 2021, zo meldt gezondheidsinstituut Sciensano dinsdag. De stijging moet volgens Sciensano wel met de nodige voorzichtigheid geïnterpreteerd worden, omdat de jaarlijkse trends sinds de coronapandemie meer schommelen. De globale trend inzake nieuwe hiv-diagnoses in België

Lees meer »