Krantenkoppen

Na de veelbelovende start: bittere tranen en onverwachte domper in ‘Blind getrouwd’

Het is zover: het eerste beslissingsmoment in ‘Blind Getrouwd’ is aangebroken. Blijven de koppels getrouwd, of gooien ze de handdoek in de ring? Dag Allemaal laat drie echtparen aan het woord over eventuele romantische gevoelens, hun gezamenlijke toekomst én de frustraties die ze voelen. “Ik wil iemand die niet alleen de problemen ziet.”

Meer krantenkoppen in België

4.000 filosofen, theologen en andere economen op 1.740 pagina’s: “Er zijn maar 25 exemplaren”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

4.000 filosofen, theologen en andere economen op 1.740 pagina’s: “Er zijn maar 25 exemplaren”

Jaak Coopman bundelde 4.000 filosofen, theologen, andere economen en honderden samengevatte opinieartikelen in een document van maar liefst 1.740 pagina’s. Jaak liet maar 25 exemplaren maken. Niet om te verkopen, wel als geschenk. Een ‘erfenis’ voor zijn kinderen, kleinkinderen en enkele kennissen.
The post 4.000 filosofen, theologen en andere economen op 1.740 pagina’s: “Er zijn maar 25 exemplaren” appeared first

Lees meer »
NMBS biedt voortaan gratis drinkwater aan in stations
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

NMBS biedt voortaan gratis drinkwater aan in stations

De NMBS heeft in zes stations watertappunten geïnstalleerd waar reizigers hun drinkbus gratis kunnen vullen met gefilterd kraantjeswater. Tegen eind volgend jaar zal de spoorwegmaatschappij die dienst in een honderdtal stations aanbieden, zo meldt ze vrijdag in een persbericht.

Lees meer »
LIVE TOULOUSE-UNION (21u). Wie zet Blessin naast Amoura in de spits? Ruim 700 fans meegereisd naar Zuid-Frankrijk
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

LIVE TOULOUSE-UNION (21u). Wie zet Blessin naast Amoura in de spits? Ruim 700 fans meegereisd naar Zuid-Frankrijk

Belangrijke afspraak voor Union in het zuiden van Frankrijk. Want achter het ongenaakbare Liverpool liggen de drie ploegen in poule E op een zakdoek bij elkaar. Toulouse telt 6 punten, Union 4 en LASK Linz staat op 3 stuks. Op de slotspeeldag speelt Union tegen (het B-elftal van?) Liverpool. De nummers twee plaatsen zich voor de poulefase van de Europa

Lees meer »
Minister Vandenbroucke stelt expertengroep aan over sepsis
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Minister Vandenbroucke stelt expertengroep aan over sepsis

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke gaat een werkgroep van experten aanstellen over sepsis. Dat zei de Vooruit-minister donderdag tijdens het vragenuurtje in de Kamer. De groep, geleid door prof. Erika Vlieghe, moet binnen vier tot zes maanden een rapport afleveren en mondt mogelijk uit in een sepsisplan.

Lees meer »
Tante van gijzelaar Eitan (12) getuigt over “horror” in Gaza: “Terroristen dwongen hem om naar gruwelijke video’s te kijken”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Tante van gijzelaar Eitan (12) getuigt over “horror” in Gaza: “Terroristen dwongen hem om naar gruwelijke video’s te kijken”

De leden van de Palestijnse terreurgroep Hamas gaan in Gaza te werk als echte “monsters”. Dat vertelt de tante van de 12-jarige Eitan Yahalomi, een van de Israëlische gijzelaars die gisteren werd vrijgelaten, in een interview met de Franse nieuwszender ‘BFM TV’. Tijdens zijn gevangenschap werd de jonge Eitan gedwongen om naar gruwelijke video’s te kijken, klinkt het. “Telkens wanneer

Lees meer »
NAVO-leden verhogen druk op Turkije om Zweeds lidmaatschap goed te keuren: “Er mag geen dag meer verloren gaan”
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

NAVO-leden verhogen druk op Turkije om Zweeds lidmaatschap goed te keuren: “Er mag geen dag meer verloren gaan”

De vertragingsmanoeuvres om het Zweedse NAVO-lidmaatschap goed te keuren, beginnen de NAVO-leden op de zenuwen te werken. Uitstel kan zwaarwegende gevolgen hebben, meent de Franse minister van Buitenlandse Zaken Catherine Colonna. “Het gaat hier om de sterkte en geloofwaardigheid van ons bondgenootschap”, zei Colonna dinsdag bij een NAVO-bijeenkomst in Brussel. “Er mag geen dag meer verloren gaan.”

Lees meer »
Gebrekkige getuigenverklaringen en procedurefouten: twee mannen na decennia in Amerikaanse cel vrijgesproken
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Gebrekkige getuigenverklaringen en procedurefouten: twee mannen na decennia in Amerikaanse cel vrijgesproken

Twee Amerikanen die al decennia vastzaten, zijn maandag vrijgesproken door rechtbanken in New York. Het gaat om Wayne Gardine (49), die meer dan achttien jaar vastzat voor een moord in 1994, en Jabar Walker (49), die werd veroordeeld voor de moord op twee mannen in 1995. Na herziening, aangevraagd door twee verschillende stichtingen, houden de veroordelingen juridisch niet stand. Zo

Lees meer »
Wannes uit ‘Het laatste portret’ lijdt aan ALS: “Een zorgeloos gevoel? Dat heb ik al vijf jaar niet meer gehad”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Wannes uit ‘Het laatste portret’ lijdt aan ALS: “Een zorgeloos gevoel? Dat heb ik al vijf jaar niet meer gehad”

Hoe uitzichtloos z’n situatie is, zo grenzeloos is z’n optimisme. De 42-jarige Wannes vertelt dinsdagavond een aangrijpend verhaal in ‘Het laatste portret’ door Lieve Blanquaert. Al vijf jaar lijdt hij aan ALS, een spier-zenuwziekte met een vaste eindhalte. De weg daarnaartoe probeert de West-Vlaming zo mooi mogelijk in te vullen, samen met echtgenote Mayté (41) en hun twee kinderen.

Lees meer »
UAntwerpen opent expo rond persoonlijke bibliotheek van auteur Samuel Beckett (met notities en boodschappenlijstjes)
VRT NWS
VRT NWS

UAntwerpen opent expo rond persoonlijke bibliotheek van auteur Samuel Beckett (met notities en boodschappenlijstjes)

De Universiteit van Antwerpen heeft een tentoonstelling geopend met 20 boeken uit de persoonlijke bibliotheek van de Ierse auteur Samuel Beckett. De UA heeft eerder dit jaar 771 stukken uit zijn persoonlijke bibliotheek ontvangen om de komende 10 jaar te onderzoeken. Het is de eerste keer dat er zoveel materiaal van een buitenlandse topauteur naar de Antwerpse Universiteitsbibliotheek komt.

Lees meer »