Krantenkoppen

NET OPEN. Drie ondernemers openen deuren van pop-up FLASH in shoppingcenter Zuid: “Dé perfecte plek voor al je eindejaarsgeschenken”

Drie Gentse ondernemers slaan de handen in elkaar voor FLASH, een pop-upstore in het Shoppingcenter Zuid. In de conceptstore zal je drie maanden lang terecht kunnen voor allerhande spullen van kleine, lokale ondernemers. De pop-up zal daarnaast ook ruimte bieden voor verschillende creatieve workshops.

Meer krantenkoppen in België

Brugge heeft geen veilig huis voor slachtoffers van intrafamiliaal geweld
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Brugge heeft geen veilig huis voor slachtoffers van intrafamiliaal geweld

Dit jaar heeft de politie van Brugge al 470 meldingen gekregen van intrafamiliaal geweld. Tot spijt van raadslid Karin Robert (Groen) wil Brugge bij gebrek aan Vlaamse subsidies geen veilig huis voor slachtoffers oprichten. Oostende, Kortrijk en Gent hebben zo’n huis wel.
The post Brugge heeft geen veilig huis voor slachtoffers van intrafamiliaal geweld appeared first on KW.be.

Lees meer »
Nieuw asielcentrum in Gent voor 135 mensen
VRT NWS
VRT NWS

Nieuw asielcentrum in Gent voor 135 mensen

In Gent wordt een voormalig opvangcentrum voor Oekraïense vluchtelingen omgevormd tot een asielcentrum voor 135 mensen. In het centrum zullen gezinnen met kinderen en alleenstaanden opgevangen worden. De eerste bewoners arriveren binnenkort. In Gent is er nu ook al asielopvang op de Reno-boot aan de haven. Daar verblijven 220 mensen.

Lees meer »
Bouw nieuw politiekantoor van start gegaan
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Bouw nieuw politiekantoor van start gegaan

Op donderdag 23 november werd in de Woumenweg in Diksmuide de start gegeven voor de bouw van het nieuwe politiekantoor. Korpschef Johan Geeraert, een delegatie van de politie, burgemeesters van Diksmuide, Houthulst, Koekelare en Kortemark waren samen met architecten en firma’s die voor de bouw instaan aanwezig bij het plechtige moment.
The post Bouw nieuw politiekantoor van start gegaan appeared

Lees meer »
‘Blind getrouwd’-deelnemers uit alle seizoenen komen samen voor grote reünie en klinken op de liefde van Brecht en Jolien
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

‘Blind getrouwd’-deelnemers uit alle seizoenen komen samen voor grote reünie en klinken op de liefde van Brecht en Jolien

Heel wat ‘Blind getrouwd’-kandidaten kwamen dinsdagavond samen in Dilbeek om te klinken op het einde van het achtste seizoen. Van Stijn en Nuria, het allereerste ‘Blind getrouwd’-koppel, tot het recentste echtpaar Jolien en Brecht: heel wat tortelduifjes en vrolijke vrijgezellen van de voorbije seizoenen wilden het feestje niet missen.

Lees meer »
Israëlische ambassadeur in België verdedigt “Dutroux-tweet”: “Vreselijke criminelen mag je niet vergelijken met slachtoffers van terroristen”
VRT NWS
VRT NWS

Israëlische ambassadeur in België verdedigt “Dutroux-tweet”: “Vreselijke criminelen mag je niet vergelijken met slachtoffers van terroristen”

De Israëlische ambassadeur Idit Rosenzweig-Abu verdedigt haar "Dutroux-tweet" waarin ze zegt dat Israëlische gijzelaars niet vergeleken mogen worden met vrijgelaten Palestijnse gevangenen. "Je mag geen vreselijke crimineel van Hamas vergelijken met een onschuldige Israëlische gijzelaar", verklaart ze haar heftige reactie op een fotocollage in De Morgen.

Lees meer »
Assisenproces martelmoord van start: hoe zijn vrienden Hilal doodmartelden in zijn gruwelijke laatste dagen
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Assisenproces martelmoord van start: hoe zijn vrienden Hilal doodmartelden in zijn gruwelijke laatste dagen

Vandaag gaat het grootste assisenproces ooit in Limburg van start. Dertien beschuldigden staan in Tongeren terecht voor de moord op Hilal Makhtout (33). De Genkenaar kwam in maart 2019 om het leven nadat hij drie dagen lang gemarteld werd op verschillende locaties. Het belooft een pittig proces te worden, dat vier weken zal duren. Vlak voor de kerstvakantie kennen de

Lees meer »
Nederlands museum geeft schatten na 9 jaar terug aan Oekraïne
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Nederlands museum geeft schatten na 9 jaar terug aan Oekraïne

Een Amsterdams museum dat sinds 2014 honderden museumobjecten uit de Krim onder zijn hoede had, heeft die kunstschatten zondag aan Oekraïne overhandigd. Dat meldt het Allard Pierson Museum maandag. “Dit is een bijzondere zaak geweest, waarbij cultureel erfgoed slachtoffer werd van geopolitieke ontwikkelingen”, zegt museumdirecteur Els van der Plas in een verklaring.

Lees meer »
Haar oudste kinderen probeerden haar nog tegen te houden, maar ze sprong toch met de twee jongsten in het ijskoude water: Nederlandse moeder krijgt vijf jaar cel voor moord en poging moord
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Haar oudste kinderen probeerden haar nog tegen te houden, maar ze sprong toch met de twee jongsten in het ijskoude water: Nederlandse moeder krijgt vijf jaar cel voor moord en poging moord

Een 39-jarige moeder is donderdag in Nederland veroordeeld tot vijf jaar cel en dwangverpleging in een gesloten kliniek voor de moord op haar baby en poging tot moord op haar kleuter. De vrouw sprong op 13 oktober vorig jaar met twee van haar vier kinderen in de IJssel, bij de stad Kampen. Haar baby van 1,5 jaar overleefde het koude

Lees meer »