Krantenkoppen

Niet alleen gelukwensen maar ook kritiek voor Biden, die vandaag 81 wordt: “77 procent van Amerikanen vindt hem te oud”

De Amerikaanse president Joe Biden blaast vandaag 81 kaarsjes uit. Volgens de krant ‘The New York Times’ viert de oudste president van de Verenigde Staten zijn verjaardag in bescheiden kring. Een groot feest komt er dus niet, vooral omdat de hoge leeftijd van Biden politiek gevoelig ligt. Heel wat Amerikanen vragen zich immers af of de president nog wel scherp genoeg is om het land te leiden.

Meer krantenkoppen in België

Janko verovert Vlaanderen met gewaagde seitanproducten:“Ik probeer originele en lekkere combo’s te zoeken”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Janko verovert Vlaanderen met gewaagde seitanproducten:“Ik probeer originele en lekkere combo’s te zoeken”

Le Seitanist zag negen jaar geleden het levenslicht in Gent. Uit experimenteren met seitan – een populaire vleesvervanger uit Azië op basis van tarwe-eiwitten – brengt Janko Jatidjan (42) een immer groeiend assortiment van plantaardige worsten, burgers en kebab, in een verscheidenheid aan smaken, op de markt. Ontdek zijn beer based hamburgers in Atelier Nooitgedacht op de eerste editie van

Lees meer »
Tijdelijke voetgangersbrug over Kanaal Bossuit-Kortrijk ter hoogte van Sluis 9
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Tijdelijke voetgangersbrug over Kanaal Bossuit-Kortrijk ter hoogte van Sluis 9

De Vlaamse Waterweg nv laat tijdens de week van 4 december een tijdelijke voetgangersbrug plaatsen over het Kanaal Bossuit-Kortrijk ter hoogte van Sluis 9. De tijdelijke brug maakt het mogelijk dat de trage weggebruikers tijdens de vernieuwing van de voetgangers- en fietsersbrug onder de spoorbrug in het voorjaar 2024 het kanaal kunnen blijven kruisen.
The post Tijdelijke voetgangersbrug over Kanaal

Lees meer »
Wim Bruynooghe vertaalt Lucky Luke-album naar Kortrijks dialect: “We zijn wetenschappelijk te werk gegaan”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Wim Bruynooghe vertaalt Lucky Luke-album naar Kortrijks dialect: “We zijn wetenschappelijk te werk gegaan”

Wim Bruynooghe uit Kortrijk is geobsedeerd door de verhalen van Lucky Luke. Thuis heeft hij een grote verzameling aan merchandising en in het kader van de retrospectieve tentoonstelling die hij organiseert ter ere van het 100-jarig bestaan van Morris, de geestelijke vader van Lucky Luke uit Kortrijk, vertaalde hij het album Dr. Doxey’s elixer naar het Kortrijks dialect uit de

Lees meer »
Minister De Sutter lanceert verkeerslessen voor pakjeskoeriers
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Minister De Sutter lanceert verkeerslessen voor pakjeskoeriers

Minister van Post, Petra De Sutter (Groen), biedt samen met de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) verkeerslessen aan voor pakjeskoeriers. Het gaat om een testproject. Woensdagochtend stelde minister De Sutter het project voor bij Febelco, een groothandel van farmaceutische producten, in het Oost-Vlaamse Sint-Niklaas.

Lees meer »
Fractieleider N-VA vervangt zieke gemeenteraadsvoorzitter tijdens gemeenteraad in Wervik
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Fractieleider N-VA vervangt zieke gemeenteraadsvoorzitter tijdens gemeenteraad in Wervik

Wegens ziekte was gemeenteraadsvoorzitter Els Scheirlynck (CD&V) dinsdagavond verontschuldigd op de gemeenteraad in Wervik. De procedure voorziet in dat geval dat het gemeenteraadslid met de meeste jaren anciënniteit de gemeenteraad leidt. Sanne Vantomme zetelt al sinds 1995. De fractieleider van N-VA kreeg maandag de vraag en ging akkoord om te fungeren als waarnemend gemeenteraadsvoorzitter.
The post Fractieleider N-VA vervangt zieke

Lees meer »
Met dr. Vincent Van Belleghem verliest AZ Groeninge Kortrijk een gedreven arts
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Met dr. Vincent Van Belleghem verliest AZ Groeninge Kortrijk een gedreven arts

Op zaterdag 2 december wordt in de Kortrijkse Sint-Maartenskerk afscheid genomen van dr. Vincent Van Belleghem, anesthesist en urgentiearts, die op zaterdag 25 november op 58-jarige leeftijd thuis in Rollegem na ziekte overleden is. Hij was meer dan 25 jaar verbonden aan het AZ Groeninge waar hij laatst diensthoofd was van de spoedafdeling.
The post Met dr. Vincent Van Belleghem

Lees meer »
Devils Rock for an Angel schenkt 13.000 euro weg
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Devils Rock for an Angel schenkt 13.000 euro weg

57 gemotiveerde medewerkers van Devils Rock for an Angel schonken liefst 13.000 euro aan drie verschillende goede doelen. “Dit is de totaalopbrengst van ons metalfest met toevoeging van enkele gedoneerde fondsen”, aldus organisator Didier Declercq. “Er gaat 3.000 euro naar de G-ploegen van voetbalclub KOG Stasegem en naar vzw Matthijs in Ieper en 7.000 euro
The post Devils Rock for

Lees meer »
Mortsel schrapt bedden in woonzorgcentrum door personeelstekort: “Wachtlijst gaat nog langer worden, maar we kunnen niet anders”
VRT NWS
VRT NWS

Mortsel schrapt bedden in woonzorgcentrum door personeelstekort: “Wachtlijst gaat nog langer worden, maar we kunnen niet anders”

De stad Mortsel heeft beslist om zo’n 30 bedden in het woonzorgcentrum van het OCMW te schrappen omdat er te weinig personeel is. Dat is een vierde van het totale aantal bedden. De leegstaande kamers worden omgebouwd tot assistentiewoningen. De oppositiepartijen begrijpen niet dat de stad ervoor kiest om de kamers zo drastisch om te bouwen, in plaats van ze

Lees meer »
Reizigers betaalden honderdduizenden dollars voor waanzinnige cruise, maar krijgen nu slecht nieuws: vertrek gaat op laatste nippertje niet door
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Reizigers betaalden honderdduizenden dollars voor waanzinnige cruise, maar krijgen nu slecht nieuws: vertrek gaat op laatste nippertje niet door

Drie jaar op een cruiseschip wonen en de wereld rondreizen: het klinkt voor velen waarschijnlijk als muziek in de oren. Zo ook voor enkele honderden mensen die een ticket hadden gekocht voor de drie jaar durende reis van Life at Sea Cruises. Maar slechts twee weken voor vertrek werd de trip van hun leven geannuleerd. Het bedrijf beschikte namelijk niet

Lees meer »
Visser Michael in ‘De Gevaarlijkste jobs van Vlaanderen’: “De Noordzee kent veel gevaren”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Visser Michael in ‘De Gevaarlijkste jobs van Vlaanderen’: “De Noordzee kent veel gevaren”

Stuntmannen, ontmijners, boomchirurgen, professionele duikers: ze passeren allemaal in de nieuwe realityreeks De Gevaarlijkste Jobs van Vlaanderen die sinds deze week te zien is op VTM2. Ook Michael Deley heeft geen alledaagse nine-to-five job: in de tweede aflevering zie je de 60-jarige torenkraanmonteur in actie op Oosteroever. “Ik kreeg het met de paplepel mee”, vertelt Michael.
The post Visser Michael

Lees meer »
Huwelijk met gemeenschap van goederen biedt beste bescherming voor vrouwen
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Huwelijk met gemeenschap van goederen biedt beste bescherming voor vrouwen

Als een wettelijk samenwonend koppel uit elkaar gaat, dan wordt vooral de economisch zwakkere partner daar de dupe van. Vaak is dat een vrouw. Hetzelfde geldt voor getrouwde koppels met scheiding van goederen. Dat blijkt uit een studie die staatssecretaris voor Gelijke Kansen Marie-Colline Leroy (Ecolo) dinsdag voorstelt. Het huwelijk met gemeenschap van goederen biedt de beste bescherming.

Lees meer »