Krantenkoppen

Nieuwe Argentijnse president laat zich adviseren door zijn vijf gekloonde honden: “Ze zijn de beste strategen ter wereld”

Dat hij een excentrieke figuur is, bewees hij eerder al door met een kettingzaag op het podium te verschijnen. Maar Javier Milei (53), die zondag werd verkozen als president van het Zuid-Amerikaanse land Argentinië, houdt er wel héél bijzonder raadgevers op na: zijn vijf honden Conan, Murray, Milton, Robert en Lucas, die allemaal een kloon zijn van de ‘originele’ Conan, een mastiff die in 2017 overleed. “Ze zijn de beste strategen ter wereld”, zei hij.

Meer krantenkoppen in België

De Lijn loodst opnieuw feestvierders door de oudejaarsnacht
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

De Lijn loodst opnieuw feestvierders door de oudejaarsnacht

De Lijn gaat tijdens de jaarwende opnieuw feestvierders veilig naar hun bestemming brengen. Zowat 300 medewerkers staan in voor 123 lijnen. In 68 steden en gemeenten is dat aanbod tijdens oud en nieuw gratis. Elders moet de reiziger 4 euro betalen voor een oudejaarsticket, meldt de openbaarvervoermaatschappij vrijdag in een persbericht.

Lees meer »
Brugs bedrijf geselecteerd voor innovatieprogramma van NAVO
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Brugs bedrijf geselecteerd voor innovatieprogramma van NAVO

De onderneming DotOcean uit Brugge is geselecteerd voor de eerste fase van het incubatieprogramma Diana van de NAVO, dat bedoeld is om innovatieve bedrijven te helpen bij de ontwikkeling van civiel-militaire technologieën. Dat heeft de NAVO bekendgemaakt.
The post Brugs bedrijf geselecteerd voor innovatieprogramma van NAVO appeared first on KW.be.

Lees meer »
Rutten sluit ‘Sinterklaasakkoord’ met ACV, maar ACOD en VSOA gaan door met acties bij sluizen: “Nog steeds hinder”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Rutten sluit ‘Sinterklaasakkoord’ met ACV, maar ACOD en VSOA gaan door met acties bij sluizen: “Nog steeds hinder”

Ondanks een akkoord tussen de christelijke vakbond ACV en Vlaams minister van Binnenlands bestuur en Bestuurszaken Gwendolyn Rutten (Open Vld) over de hervorming van het ambtenarenstatuut, blijft er woensdag hinder aan de sluizen. De Vlaamse regering roept de andere vakorganisaties op om zich bij het voorliggend akkoord aan te sluiten, maar ACOD en VSOA zullen hun acties bij de sluizen

Lees meer »
Van Dina tot Annabelle, Lenke, Fälke en Léonie
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Van Dina tot Annabelle, Lenke, Fälke en Léonie

In Esen mochten we onlangs een meervoudig viergeslacht fotograferen. Dina Delepierre (81) is de stammoeder die een eerste viergeslacht vormt met haar dochter Nicole D’Haeyere (58, Esen), haar kleindochter Sharon Persyn (32, Esen) en achterkleindochter Annabelle De Haese (17 maanden).
The post Van Dina tot Annabelle, Lenke, Fälke en Léonie appeared first on KW.be.

Lees meer »
Jasper Dekien hoopt bij EFC zijn beste benen terug te vinden
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Jasper Dekien hoopt bij EFC zijn beste benen terug te vinden

Na een moeilijk seizoen als eerstejaarsbelofte bouwt Jasper Dekien in de strandraces aan zijn conditie. De 19-jarige Pannenaar hoopt volgend seizoen bij EFC zijn beste benen terug te vinden.
The post Jasper Dekien hoopt bij EFC zijn beste benen terug te vinden appeared first on KW.be.

Lees meer »
Neos Poperinge op bezoek bij Blokken en Ben Crabbé
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Neos Poperinge op bezoek bij Blokken en Ben Crabbé

Onlangs woonde Neos Poperinge een opname bij van het tv-programma Blokken in Vilvoorde met presentator Ben Crabbé. Het bezoek werd afgesloten met een warme maaltijd. “Maandelijks plant het bestuur een activiteit”, vertelt secretaris Gilbert Deforche. “In de wintermaanden wordt een bekende spreker uitgenodigd die in het clublokaal Romanhof een voordracht geeft. In januari is er
The post Neos Poperinge op

Lees meer »
LIVE ISRAËL. Uitgebreide Israëlische bombardementen in Gazastrook – Britten gaan observatievluchten uitvoeren om gijzelaars te zoeken
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

LIVE ISRAËL. Uitgebreide Israëlische bombardementen in Gazastrook – Britten gaan observatievluchten uitvoeren om gijzelaars te zoeken

Er is een einde gekomen aan het staakt-het-vuren tussen Israël en Hamas. Ook de onderhandelingen over een nieuwe wapenstilstand zijn vastgelopen. Het Israëlische leger zegt dat het de strijd in de Gazastrook heeft hervat, minuten nadat het staakt-het-vuren om 7 uur (6 uur Belgische tijd) afliep. Volgens Israël houdt terreurbeweging Hamas nog altijd 137 mensen gegijzeld in de Gazastrook. Volg

Lees meer »
KM Hoger Op viert Sint-Ceciliafeest in oc Walnes
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

KM Hoger Op viert Sint-Ceciliafeest in oc Walnes

Koninklijke muziekmaatschappij Hoger Op beleefde een feestelijke dag naar aanleiding van het naamfeest van Sint-Cecilia, patroonheilige van alle muzikanten die op 22 november in de bloemetjes wordt gezet.
The post KM Hoger Op viert Sint-Ceciliafeest in oc Walnes appeared first on KW.be.

Lees meer »
“Is de deur breed genoeg voor mijn rolstoel?”: Café in Diest krijgt eerste gouden medaille voor toegankelijkheid
VRT NWS
VRT NWS

“Is de deur breed genoeg voor mijn rolstoel?”: Café in Diest krijgt eerste gouden medaille voor toegankelijkheid

’t Kroonrad in Diest heeft een gouden medaille voor toegankelijkheid gekregen. De prijs toont dat het café rekening houdt met mensen die slecht te been zijn of een beperking hebben. Een deur die breed genoeg is voor rolstoelgebruikers is een minimumvereiste. De uitreiking ging gepaard met de lancering van een nieuwe website die aangeeft welke horecazaken in Vlaanderen toegankelijk zijn.

Lees meer »