Krantenkoppen

Oeverherstellingen in Brugge en Middelkerke gaan van start

De oevers in Brugge en Middelkerke die vorige week inzakten als gevolg van de verhoogde waterafvoer, worden vanaf deze week hersteld. De Vlaamse Waterweg nv stelde een aannemer aan. Die gaat onmiddellijk aan de slag. De herstellingswerken zullen meerdere weken duren. In Brugge blijft het jaagpad afgesloten. In Middelkerke wordt tijdelijk een rijstrook op de Vaartdijk-Zuid (N358) ingenomen.

In Brugge zakte op donderdag 16 november een deel van de oever van het Kanaal Gent-Oostende tussen de Steenbruggebrug en de Bombardierbrug over een afstand van ongeveer 60 meter in. Zaterdag 18 november stelde de dijkinspecteur vast dat een deel van de oever van het Kanaal Plassendale-Nieuwpoort tussen de Leffinge- en de Slijpebrug over een afstand van ongeveer 35 meter verzwakt en verzakt is.

Om verdere afkalving te vermijden, herstelt De Vlaamse Waterweg nv beide oevers onmiddellijk. Een aannemer zal een voorlopige damwand heien om de beschadigde zones te stabiliseren. Dit zal enkele dagen duren. Vervolgens start de eigenlijk herstelling. Die zal vermoedelijk tot in het voorjaar duren.

De scheepvaart zal hinder ondervinden van de herstellingswerken maar er worden doorvaartmomenten voorzien. In Brugge wordt daarbij ook rekening gehouden met de vastgelegde sperperiodes. Het aanbrengen van de damplanken gebeurt vanop een ponton op het water. Dit belast de verzwakte oever niet bijkomend.

Om te verhinderen dat de gewestweg N358 in Middelkerke schade oploopt door het afkalven van de dijk en om de herstellingen veilig te laten verlopen, wordt in Leffinge een rijvak afgesloten. Het verkeer zal beurtelings kunnen passeren.

“In Brugge noch in Middelkerke is er vrees voor een dijkbreuk. Inspecteurs van de Vlaamse Waterweg nv blijven de oevers van alle waterlopen controleren om zwaktes snel op te sporen.”, aldus Geert Weymeis regionale communicatieverantwoordelijke van De Vlaamse Waterweg nv.

The post Oeverherstellingen in Brugge en Middelkerke gaan van start is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Vrouw riskeert haar leven op 30 meter hoogte voor… propere ramen
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Vrouw riskeert haar leven op 30 meter hoogte voor… propere ramen

Een vrouw uit het Chinese Panjin is vrijdag gefilmd toen ze op een erg gevaarlijke manier haar ramen lapte. Op de beelden is te zien hoe de vrouw zonder enige vorm van beveiliging op de zevende verdieping (zo’n 30 meter hoog) haar ramen langs de buitenkant wast. Een buurvrouw maakte het filmpje omdat ze haar ogen niet kon geloven. “Ik

Lees meer »
Raadsleden lachen met gebrekkig Engels van Theo Francken in gemeenteraad: “I fall of my stoel”
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Raadsleden lachen met gebrekkig Engels van Theo Francken in gemeenteraad: “I fall of my stoel”

De gemeenteraad in Antwerpen, dat betekent naar goede maandelijkse gewoonte: oeverloze, vaak saaie, debatten en verbaal gekibbel tussen leden van meerderheid en oppositie. Gelukkig wordt dat urenlange gekrakeel af en toe opgeleukt door een speelse woordgrap, een kwinkslag hier of een plaagstoot daar. Maandag vond een aantal raadsleden tijdens hun tussenkomsten inspiratie bij de, nu al legendarische, ‘drup in the

Lees meer »
Verdachte blijft in cel voor moord in Oostendse prostitutiebuurt
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Verdachte blijft in cel voor moord in Oostendse prostitutiebuurt

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 33-jarige Franse Algerijn met twee maanden verlengd op verdenking van moord. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. De verdachte blijft volhouden dat het slachtoffer hem in de Oostendse prostitutiebuurt aanviel met een mes.
The post Verdachte blijft in cel voor moord in Oostendse prostitutiebuurt appeared first on KW.be.

Lees meer »
Chocolaterie Libeert breekt record voor Sinterklaas
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Chocolaterie Libeert breekt record voor Sinterklaas

De Sint komt eraan en dan zijn chocoladefiguurtjes alom tegenwoordig. Chocolaterie Libeert trekt dit jaar alle registers open en breekt meteen ook records. Vanuit Komen-Waasten vertrekken dit jaar niet minder dan 4 miljoen figuurtjes, in meer dan 30 variaties, waardoor de chocolaterie zich als absolute marktleider weet te profileren.
The post Chocolaterie Libeert breekt record voor Sinterklaas appeared first on

Lees meer »
Brugge baadt weer in warme Wintergloed
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Brugge baadt weer in warme Wintergloed

Eerder deze week kregen alle standhouders van de kerstmarkt, 85 in totaal, de sleutel overhandigd om hun unit naar eigen wensen in te richten. En vandaag zijn ze er helemaal klaar voor om het publiek in groten getale te verwelkomen.
The post Brugge baadt weer in warme Wintergloed appeared first on KW.be.

Lees meer »