Krantenkoppen

‘Of we beter kunnen doen dan de gouden generatie? Ik denk het wel’

De generatiewissel bij de Rode Duivels is compleet. Met Romelu Lukaku als gids maakt de nieuwe lichting zich op voor het EK van komende zomer.

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Djokovic krijgt het aan de stok met rumoerige fans én dopingcontroleur: “Anderhalf uur voor de match wil ik niet getest worden”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

KIJK. Djokovic krijgt het aan de stok met rumoerige fans én dopingcontroleur: “Anderhalf uur voor de match wil ik niet getest worden”

Een woelige kwartfinale van de Davis Cup voor Novak Djokovic (36). De Serviër kreeg het tijdens zijn wedstrijd tegen Cameron Norrie aan de stok met rumoerige Britse fans, maar ook ervoor had ‘Nole’ zich al opgewonden. Anderhalf uur voor aanvang van de match weigerde hij namelijk een dopingcontrole. “Het is de eerste keer in 20 jaar dat ze mij voor

Lees meer »
Ex-opleider van Union en STVV reageert in open brief over jeugdtransfers: “Veel kleinere clubs werken met principes die meer dan 100 jaar oud zijn”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Ex-opleider van Union en STVV reageert in open brief over jeugdtransfers: “Veel kleinere clubs werken met principes die meer dan 100 jaar oud zijn”

Het HLN-artikel over de speelminuten voor eigen jeugd in België doet veel stof opwaaien. Union en STVV trokken aan de alarmbel over de structuur van het jeugdvoetbal, en hekelen dat het systeem jonge talenten naar de topclubs drijft. Maar er is een andere zijde van de medaille, zegt Wim Declercq, die voor beide clubs werkte als jeugdopleider.

Lees meer »
Onze digitale voetafdruk is een goudmijn voor bedrijven: welke sporen laten we elke dag achter op het internet?
VRT NWS
VRT NWS

Onze digitale voetafdruk is een goudmijn voor bedrijven: welke sporen laten we elke dag achter op het internet?

Elke muisklik of vingertik laat op het internet digitale sporen na. Onze gegevens worden vaak opgeslagen en bedrijven of adverteerders kunnen daar munt uit proberen te slaan. Waarvoor worden die gegevens precies gebruikt? En hoe hou je je digitale voetafdruk binnen de perken? Privacy-experten Matthias Dobbelaere-Welvaert (Ministry of Privacy) en Ine Van Zeeland (VUB) geven tips.

Lees meer »
COLUMN. De januskop van Vlaams Belang heeft maar één doel: regeren
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

COLUMN. De januskop van Vlaams Belang heeft maar één doel: regeren

“Het enige wat ze bij Vlaams Belang nog moeten doen, is fouten vermijden, de rest komt vanzelf”, schrijft politicoloog Carl Devos (UGent) na de overwinning van de extreemrechtse PVV in Nederland. “Hun succes is het falen van de centrumpartijen om te antwoorden op de almaar toenemende zorgen van het volk. Maar vergis u niet: de ‘verzachting’ van Vlaams Belang is

Lees meer »