Krantenkoppen

Onderzoek naar mogelijke inslag meteoriet op Renault Clio in Straatsburg

Brandweer en politie zijn in de Franse stad Straatsburg een onderzoek begonnen naar een gat – met een diameter van een halve meter – in het dak van een geparkeerde auto. Het lijkt erop dat er een meteoriet op de wagen is neergekomen.

Meer krantenkoppen in België

Omdat Vincent Mannaert de lat zo hoog heeft gelegd, zal zijn opvolger een hoogvlieger moeten zijn
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Omdat Vincent Mannaert de lat zo hoog heeft gelegd, zal zijn opvolger een hoogvlieger moeten zijn

Hard in hun muziek, hard in het supporteren voor hun club/vereniging. Dat zijn hardrockers Henk Vanhee (Club) en Roel Jacobus (Cercle). Zij vormen dit seizoen onze VAR, oftewel onze Voetbal Analyserende Rockers. Beurtelings werpen ze hun blik op de meest opvallende voetbalmomenten.
The post Omdat Vincent Mannaert de lat zo hoog heeft gelegd, zal zijn opvolger een hoogvlieger moeten zijn

Lees meer »
Wielsbeke doet nu ook zelf een burgerbevraging
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Wielsbeke doet nu ook zelf een burgerbevraging

Het gemeentebestuur van Wielsbeke organiseert een burgerbevraging. “Een politiek neutrale peiling over wat goed is, beter kan en waar de inwoners van wakker liggen. Het beleid kan dan op de resultaten afgestemd worden”, klinkt het bij het bestuur.
The post Wielsbeke doet nu ook zelf een burgerbevraging appeared first on KW.be.

Lees meer »
Plaatsing bankautomaat in Bissegem uitgesteld naar 2024
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Plaatsing bankautomaat in Bissegem uitgesteld naar 2024

Een jaar geleden kondigde Stad Kortrijk aan nog voor het einde van 2023 werk te maken van een nieuwe ‘bankneutraal automaat’ in Bissegem. De plaatsing en ingebruikname daarvan worden uitgesteld naar het voorjaar van 2024.
The post Plaatsing bankautomaat in Bissegem uitgesteld naar 2024 appeared first on KW.be.

Lees meer »
ONZE OPINIE. “Overheid moet niet subsidiëren wat ook zonder subsidies kan. Grote uitgevers zijn krachtig genoeg om zelf krantenbedeling te organiseren”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

ONZE OPINIE. “Overheid moet niet subsidiëren wat ook zonder subsidies kan. Grote uitgevers zijn krachtig genoeg om zelf krantenbedeling te organiseren”

“Dat de federale regering eerst beslist dat er jaarlijks 125 miljoen euro subsidie naar de bedeling van kranten moet gaan, maar het roer helemaal omgooit nu bpost niet als beste verdeler uit de bus komt, lijkt op doorgestoken kaart”, schrijft politiek journalist Astrid Roelandt. “Maar dat er nu fors gesnoeid wordt in de subsidie, is wél terecht.”

Lees meer »
Federale, Vlaamse, en Brusselse regering veroordeeld voor ontoereikend klimaatbeleid
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Federale, Vlaamse, en Brusselse regering veroordeeld voor ontoereikend klimaatbeleid

Het Brusselse hof van beroep heeft donderdag de Belgische staat, het Vlaams Gewest, en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest veroordeeld omdat ze te weinig inspanningen hebben gedaan en doen om de uitstoot van broeikasgassen terug te dringen. Dat meldt persmagistraat Anne Leclerc. In eerste aanleg was ook het Waals Gewest veroordeeld, maar volgens het hof van beroep heeft dat gewest wel

Lees meer »
“Zo onoverzichtelijk dat mensen niet meer elektrisch willen rijden”: elke stad heeft eigen regels over laden en parkeren
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Zo onoverzichtelijk dat mensen niet meer elektrisch willen rijden”: elke stad heeft eigen regels over laden en parkeren

Wie zijn elektrische wagen op straat parkeert en oplaadt, doet maar beter eerst grondig zijn huiswerk. Overal in Vlaanderen gelden er andere regels en tarieven, zo blijkt uit een rondvraag door HLN bij verschillende steden. Van eindeloos gratis blijven staan tot vier uur gratis met parkeerschijf of gratis tot de parkeersensor daar anders over beslist. Het is een kluwen, dat

Lees meer »
Britse koning Charles spreekt op COP28: “We brengen de wereld naar gevaarlijk, ongekend terrein”
VRT NWS
VRT NWS

Britse koning Charles spreekt op COP28: “We brengen de wereld naar gevaarlijk, ongekend terrein”

De Britse koning Charles heeft zijn grote bezorgdheid geuit over waar het met onze planeet naartoe gaat. Hij deed dat met een speech op een tweede dag vol toespraken op de klimaatconferentie. "We staan niet voldoende stil bij warmterecords die keer op keer worden gebroken", waarschuwde hij. Naast Charles spraken ook nog andere bekende namen, zoals VN-baas António Guterres en

Lees meer »