Krantenkoppen

Opnieuw treinverkeer mogelijk tussen Oudenaarde en Kortrijk

Er is opnieuw treinverkeer mogelijk tussen Oudenaarde en Kortrijk in beide richtingen, kondigt Infrabel maandagochtend aan. Het treinverkeer was er sinds zaterdag onderbroken nadat een auto in Harelbeke op het spoor terechtkwam en er de seinkeet naast de overweg zwaar beschadigde.

Meer krantenkoppen in België

Gemeentelijke kinderopvang De Buidel viert twintigste verjaardag: “Kinderen krijgen hier inspraak”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Gemeentelijke kinderopvang De Buidel viert twintigste verjaardag: “Kinderen krijgen hier inspraak”

Vrijdag 1 december is het exact twintig jaar geleden dat de gemeentelijke kinderopvang De Buidel zijn deuren opende. Dat wordt vrijdag uiteraard gevierd samen met de begeleiders, de kinderen, hun ouders en het gemeentebestuur.
The post Gemeentelijke kinderopvang De Buidel viert twintigste verjaardag: “Kinderen krijgen hier inspraak” appeared first on KW.be.

Lees meer »
Eerste dode al een feit: zorgt vroege sneeuwval voor groter lawinegevaar? Expert legt uit
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Eerste dode al een feit: zorgt vroege sneeuwval voor groter lawinegevaar? Expert legt uit

Terwijl wij het voorbije weekend hier even sneeuwpret beleefden, zorgde hevige sneeuwval in Oostenrijk voor de ene lawine na de andere. Daarbij viel zelfs een dodelijk slachtoffer te betreuren, twee skiërs zijn nog vermist. Zorgt hevige sneeuwval zo vroeg op het wintersportseizoen voor een verhoogd gevaar op lawines? Peter Sterckx, lawine-expert bij Sneeuwsport Vlaanderen, legt uit.

Lees meer »
Voor de 21ste keer Gitsbergtoertocht in Hooglede
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Voor de 21ste keer Gitsbergtoertocht in Hooglede

Op vrijdag 29 december en zaterdag 30 december organiseert WTC De IJzerzonen voor de 21ste keer de Gitsbergtoertocht Classic. Deelnemers kiezen uit afstanden van 32, 42 of 52 kilometer. Er is ook een extra cyclorit van 65 kilometer. De start gebeurt aan de sporthal van Dominiek Savio tussen 8.30 uur en 13 uur. “Op het
The post Voor de 21ste

Lees meer »
Achtste editie kerstmarkt bij Decaflor in Rekkem is succes
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Achtste editie kerstmarkt bij Decaflor in Rekkem is succes

Honderden mensen zakten dit weekend af naar Decaflor in Rekkem, waar de ondertussen 8ste editie van de kerstmarkt plaatsvond. Traditiegewijs speelden de bewoners van De Pelikaan er een belangrijke rol, al konden aanwezigen ook snuisteren tussen het aanbod van de lokale handel en ambacht. “Twaalf lokale spelers waren aanwezig en dat lokale mag je echt letterlijk nemen”, lachte een tevreden

Lees meer »
Apotheek Hanne Martens steunt De Warmste Week met de actie ‘Zeep voor Zorg’: “Bodywash Eau’Denburg verwijst naar onze stad”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Apotheek Hanne Martens steunt De Warmste Week met de actie ‘Zeep voor Zorg’: “Bodywash Eau’Denburg verwijst naar onze stad”

Vanaf vrijdag 9 december kan je bij apotheek Hanne Martens in de Marktstraat De Warmste Week steunen door de bodywash Eau’Denburg aan te kopen. “Onze actie krijgt de naam Zeep voor Zorg. En hoe kunnen we dat beter waarmaken dan met een product dat verwijst naar deze stad?”, zegt Hanne Martens.
The post Apotheek Hanne Martens steunt De Warmste Week

Lees meer »
Auto gaat in vlammen op in Zeebrugge
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Auto gaat in vlammen op in Zeebrugge

Afgelopen nacht heeft in de Wandelaarstraat in Zeebrugge een auto vuur gevat. Het voertuig brandde volledig uit.
The post Auto gaat in vlammen op in Zeebrugge appeared first on KW.be.

Lees meer »