Krantenkoppen

Orde van Sint-Jan van Jeruzalem in rouw door overlijden ridder Theo Meuleman

In Moorsele is Theo Meuleman (76) onverwacht overleden. Hij was ridder van de Orde van Sint-Jan van Jeruzalem-Hospitaalridders. “Theo was meer bepaald lid van de commanderij Slype- Caestre”, zegt commandeur Geertrui Demeestere. De Orde van Sint-Jan van Jeruzalem, Hospitaalridders, is een internationale christelijke ridderorde met een geschiedenis van negenhonderd jaar.

“Hij was een sociaal voelend man die als gewetensbezwaarde drie jaar les gaf in Congo, daarna een loopbaan als zaakvoerder uitbouwde maar nooit zijn diep geloof en zijn engagement tegenover zijn familie en medemens uit het oog verloor”, vertelt Geertrui

“Theo zorgde voor zijn ouders, ging talloze keren mee als brancardier met de Lourdesbedevaarten, hielp mee op de Kasteelfeesten in Moorsele waarbij de opbrengsten ten goede komen aan pater Bohé die als missionaris in Zuid-Afrika werkzaam is en ondersteunde de projecten van onze commanderij.”

“We ondersteunen momenteel een viertal projecten uit onze provincie: Mama’s Start in Brugge, de St Vincentius –vereniging in Roeselare, een project voor ex-gedetineerden in Kortrijk en Jakoeboe, een project voor vluchtelingen in Oostende- naast een aantal buitenlandse projecten waarbij we proberen met onze beperkte steun toch het verschil te maken in de toekomst van onze medemensen . We verliezen met Theo een geëngageerde man die we in geloof terug aan Zijn en Onze Vader toevertrouwen.”

De intieme uitvaartdienst vindt plaats in de Sint-Martinuskerk te Moorsele, op dinsdag 21 november 2023 om 10.00 uur.

The post Orde van Sint-Jan van Jeruzalem in rouw door overlijden ridder Theo Meuleman is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Demir gaat in Cassatie tegen klimaatarrest: “Franstalige rechter legt Vlaanderen collectieve verarming op”
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Demir gaat in Cassatie tegen klimaatarrest: “Franstalige rechter legt Vlaanderen collectieve verarming op”

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) zal wel degelijk cassatieberoep aantekenen tegen de beslissing van het Brusselse hof van beroep, dat het Vlaams Gewest, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, en de Belgische staat donderdag het bevel gaf om de uitstoot van broeikasgassen tegen 2030 met 55 procent te doen dalen in vergelijking met 1990. Dat heeft ze aangekondigd op Radio

Lees meer »
Hilde Crevits stelt boek “Tussen eb en vloed” voor
VRT NWS
VRT NWS

Hilde Crevits stelt boek “Tussen eb en vloed” voor

Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) heeft haar boek "Tussen eb en vloed" voorgesteld. Geen memoires of politiek boek, maar mijmeringen over haar leven en werk. Ze vertelt onder meer over de moeilijke periode, waardoor ze vorig jaar een tijd rust moest nemen. Ze stelde het boek voor in Torhout, de plek waar ze zich echt thuis voelt.

Lees meer »
“Hij kreeg het Etihad stil”: Rode Duivel Loïs Openda oogst lof in buitenland­se pers na tweeklapper tegen City
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Hij kreeg het Etihad stil”: Rode Duivel Loïs Openda oogst lof in buitenland­se pers na tweeklapper tegen City

Rode Duivel Loïs Openda gaat Europa rond. Hij schitterde door twee goals te maken op het veld van Manchester City. De Champions League-winnaars leken op weg om voor het eerst sinds 2018 nog eens een thuiswedstrijd op het kampioenenbal te verliezen. Maar met Jérémy Doku als invaller ging het elftal van Pep erop en erover: 3-2. Toch ging de prestatie

Lees meer »
KIJK. “Dat zie je niet vaak, hé”: Noa Lang toont emotionele kant wanneer moeilijke jeugdjaren ter sprake komen in interview
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

KIJK. “Dat zie je niet vaak, hé”: Noa Lang toont emotionele kant wanneer moeilijke jeugdjaren ter sprake komen in interview

Noa Lang (24) laat zich vaak van zijn stoerste kant zien, maar de Nederlandse aanvaller heeft ook een klein hartje. In de podcast ‘Spelershome’ van zijn club PSV wordt Lang emotioneel als enkele mooie woorden van zijn moeder over Langs jeugd ter sprake komen. Hij spreekt vervolgens ook over de mentale problemen die hij als tiener moest overwinnen.

Lees meer »
IncogGio dropt nieuwe clip: “Voorbode voor eerste album”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

IncogGio dropt nieuwe clip: “Voorbode voor eerste album”

Giovanni Carrière groeide een groot deel van zijn jeugd op in Oostende. Sinds een drietal jaar woont hij in Ieper. In het dagelijkse leven is hij vertegenwoordiger bij Holstra. Zijn vrije tijd gaat grotendeels naar zijn passie voor muziek. “Ik heb al sinds de kleuterklas affiniteit voor een podium”, vertelt Giovanni. “Op het einde van de lagere school begon ik

Lees meer »
Raadslid uit zorgen om kapotte fietsstallingen in Harelbeke: “Allesbehalve ideale locaties”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Raadslid uit zorgen om kapotte fietsstallingen in Harelbeke: “Allesbehalve ideale locaties”

Op de gemeenteraadszitting uitte raadslid Brecht Vandeburie (N-VA) zijn ongenoegen over de huidige toestand van de fietsstallingen ter hoogte van diverse bushaltes. “Ze lijken als sneeuw voor de zon te smelten: weinig exemplaren zijn nog volledig.”
The post Raadslid uit zorgen om kapotte fietsstallingen in Harelbeke: “Allesbehalve ideale locaties” appeared first on KW.be.

Lees meer »
Nieuwe oproep voor Bellende Vlakken naar aanleiding van de Internationale Dag voor Mensen met een Beperking
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Nieuwe oproep voor Bellende Vlakken naar aanleiding van de Internationale Dag voor Mensen met een Beperking

Op zondag 3 december is het de Internationale Dag voor Mensen met een Beperking. Naar aanleiding van deze dag, lanceert Stad Oostende een nieuwe oproep naar handelszaken en horeca om zich in te schrijven voor Bellende Vlakken. Dat is een project waarmee zaken hun zaak toegankelijker maken door drempels weg te werken. Ondertussen zet de Stad alle huidige ingeschreven zaken

Lees meer »
Twee mannen die decennialang onterecht in de gevangenis zaten vrijgesproken in New York
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Twee mannen die decennialang onterecht in de gevangenis zaten vrijgesproken in New York

Twee Amerikanen die al decennia vastzaten, zijn maandag lokale tijd vrijgesproken door rechtbanken in New York. Het gaat om Wayne Gardine (49), die meer dan achttien jaar vastzat voor een moord in 1994, en Jabar Walker (49), die werd veroordeeld voor de moord op twee mannen in 1995. Na herziening, aangevraagd door twee verschillende stichtingen, houden de veroordelingen juridisch niet

Lees meer »
Nieuwe locatie voor Pizzeria Omnibus dat Singh Omnibus wordt: “Lekkere pizza’s en meer Indische gerechten”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Nieuwe locatie voor Pizzeria Omnibus dat Singh Omnibus wordt: “Lekkere pizza’s en meer Indische gerechten”

Pizzeria Omnibus in Ingelmunster heet voortaan Singh Omnibus en huist ook op een andere locatie, aan de Kortrijkstraat 30. “Onze familienaam is heel bekend in de wijde omgeving”, zegt Daya Singh, die Pizzeria Omnibus opstartte in 1995 aan het Stationsplein. “Daarom besloten we om op de nieuwe locatie onze familienaam Singh te gebruiken. Deze zaak staat nu op de twee

Lees meer »