Krantenkoppen

Politie houdt dinsdag nieuwe flitsmarathon

De federale wegpolitie en de lokale politie houden dinsdag vanaf 6 uur een flitsmarathon. Gedurende 24 uren zal de politie de snelheid van weggebruikers op de Belgische wegen extra controleren. Dat heeft de federale politie aangekondigd in een persbericht.

Meer krantenkoppen in België

Meer agenten én zwaarder bewapend: extra politiemaatregelen op kerstmarkten na verhoogde waakzaamheid Nationaal Crisiscentrum
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Meer agenten én zwaarder bewapend: extra politiemaatregelen op kerstmarkten na verhoogde waakzaamheid Nationaal Crisiscentrum

Door het aanhoudende terreurniveau 3 geldt er een verhoogde waakzaamheid op de kerstmarkten in ons land. In Brugge lopen meer agenten rond, in Aalst zal de politie ter plekke zwaarder bewapend zijn. “Copycats vallen niet uit te sluiten na de aanslag in Brussel afgelopen oktober”, zegt OCAD, het coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse. Welke veiligheidsmaatregelen zullen er in de steden genomen

Lees meer »
Basketbal in Zwevezele weer in de lift: voorzitter is tevreden en blijft ambitieus
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Basketbal in Zwevezele weer in de lift: voorzitter is tevreden en blijft ambitieus

De basketbalcompetitie valt dit weekend even stil, want er wordt tijd vrijgemaakt voor de volgende ronde in de beker. In Zwevezele wordt stiekem gedroomd van een (halve) finale, al moet de eerstvolgende klip niet onderschat worden. Ondertussen kijkt de voorzitter tevreden terug op het eerste deel van de reguliere competitie.
The post Basketbal in Zwevezele weer in de lift: voorzitter

Lees meer »
Zonnebeke krijgt zes Hoppinpunten
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Zonnebeke krijgt zes Hoppinpunten

De gemeente Zonnebeke krijgt in totaal zes Hoppinpunten, een vervoersknooppunt dat verschillende vervoersmiddelen op elkaar afstemt.
The post Zonnebeke krijgt zes Hoppinpunten appeared first on KW.be.

Lees meer »
Martine Jonckheere is net 67, maar wil nog lang niet op pensioen: “Kan me niet voorstellen dat ik elke dag thuis moet zitten”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Martine Jonckheere is net 67, maar wil nog lang niet op pensioen: “Kan me niet voorstellen dat ik elke dag thuis moet zitten”

Martine Jonckheere (67) maakt deze week na 20 jaar haar comeback op de theaterplanken. Martine mag schitteren naast Koen Crucke in de kerstkomedie ‘Kerst met krukken.’ Het verhaal gaat als volgt: in een chalet in de Ardennen heeft het glamoureuze showbizzkoppel ‘Koen & Martine’ afgesproken om met de bevriende manager en zijn vrouw kerstavond te vieren. Door allerlei omstandigheden loopt

Lees meer »
Sharon en Karen nemen blitzstart in ‘Het vijfde huwelijk’: “De nadruk moet niet liggen op onze geaardheid”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Sharon en Karen nemen blitzstart in ‘Het vijfde huwelijk’: “De nadruk moet niet liggen op onze geaardheid”

Het was geen liefde op het eerste gezicht, maar er is wel al sprake van gevoelens tussen Sharon (33) en Karen (27) in ‘Blind getrouwd, het vijfde huwelijk’. “We spreken zelfs over kinderen”, zegt Sharon. Een voorlopig succesvolle match dus, en sowieso een primeur voor ‘Blind getrouwd’ – waar nog nooit eerder twee vrouwen elkaar het jawoord gaven. Al is

Lees meer »
AV Jabbeke scoort dankzij jeugdopleiding op BK veldlopen
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

AV Jabbeke scoort dankzij jeugdopleiding op BK veldlopen

Hermes Club Oostende heeft in Jabbeke een afdeling waar vooral de jeugd actief is. Op het BK veldlopen in Hulshout behaalde de club knappe prestaties. Scholier Willem Renders won goud. Zilver was er voor kadet Roel Damman en pupil Jérome Doom.
The post AV Jabbeke scoort dankzij jeugdopleiding op BK veldlopen appeared first on KW.be.

Lees meer »
De ontmoeting die indruk maakte: Aaron Blommaert en ex-druggebruiker David. “In Aalst kom ik drugs niet tegen. Maar sinds ik vrienden heb in Antwerpen…”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

De ontmoeting die indruk maakte: Aaron Blommaert en ex-druggebruiker David. “In Aalst kom ik drugs niet tegen. Maar sinds ik vrienden heb in Antwerpen…”

Waar stopt de fictie? En waar begint de werkelijkheid? In ‘Familie’ op VTM is de grens deze week flinterdun. Het personage van acteur Aaron Blommaert (21) wil afkicken van de drugs, maar de man op wie hij zich voor die rol baseert, is er één van vlees en bloed: David Ketteridge (46), ex-gebruiker. Voor allebei een ontmoeting die indruk heeft

Lees meer »
Politiek getouwtrek over fusiegemeente Zwijndrecht, Beveren en Kruibeke: komt die bij Antwerpen of Oost-Vlaanderen?
VRT NWS
VRT NWS

Politiek getouwtrek over fusiegemeente Zwijndrecht, Beveren en Kruibeke: komt die bij Antwerpen of Oost-Vlaanderen?

Tot welke provincie zal de nieuwe fusiegemeente tussen Zwijndrecht, Beveren en Kruibeke behoren: Antwerpen of Oost-Vlaanderen? De vraag leidt tot veel discussie tussen de betrokken spelers. Voor Vlaams minister van binnenlands bestuur Gwendolyn Rutten (Open VLD) is het duidelijk: "Ik wil de mening van de inwoners respecteren, en zij verkiezen Oost-Vlaanderen."

Lees meer »
Zelfs Iggy Pop en Cillian Murphy zijn fan: dit is Charlotte Adigéry, leading lady in ‘De slimste mens’
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Zelfs Iggy Pop en Cillian Murphy zijn fan: dit is Charlotte Adigéry, leading lady in ‘De slimste mens’

Opvallen of goed quizzen, dat is waar je mee scoort in ‘De slimste mens ter wereld’. En Charlotte Adigéry doet het alle twee. Achter de immer stralende glimlach schuilt ook een gewiekste tegenspeelster van de andere BV’s. Enkel Alex Agnew doet het met zijn acht deelnames beter, maar de Gentse spraakwaterval is met 7 dé leading lady van Vlaanderens bekendste

Lees meer »
Zele kondigt rampenplan af na chemisch lek
VRT NWS
VRT NWS

Zele kondigt rampenplan af na chemisch lek

In Zele is het gemeentelijk rampenplan afgekondigd door een chemisch lek bij een bedrijf in het industrieterrein. De 70 werknemers van het bedrijf moesten de gebouwen verlaten. Ook in een straal van 300 meter moest het personeel van andere bedrijven de plek verlaten. Ze zijn met bussen naar een veilige opvangplaats gebracht.

Lees meer »