Krantenkoppen

Politie houdt dinsdag nieuwe flitsmarathon

De federale wegpolitie en de lokale politie houden dinsdag vanaf 6 uur een flitsmarathon. Gedurende 24 uren zal de politie de snelheid van weggebruikers op de Belgische wegen extra controleren. Dat heeft de federale politie aangekondigd in een persbericht.

Meer krantenkoppen in België

Jean Elleboudt, nazaat van Zeewacht-stichter en bestuurder drukkerij, overleden
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Jean Elleboudt, nazaat van Zeewacht-stichter en bestuurder drukkerij, overleden

In De Haan overleed op dinsdag 28 november Jean Elleboudt, de laatste nazaat van De Zeewacht-stichter Alphonse Elleboudt die nog zelf aan de krant meewerkte. Jean Elleboudt was meester-drukker en bestuurder van de Unitas-drukkerij. Hij werd 92 jaar.
The post Jean Elleboudt, nazaat van Zeewacht-stichter en bestuurder drukkerij, overleden appeared first on KW.be.

Lees meer »
Stad Poperinge wil energiedelen voor de Vroonhofsite en de scholen
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Stad Poperinge wil energiedelen voor de Vroonhofsite en de scholen

De komende jaren richt de stad Poperinge de Vroonhofsite volledig nieuw in, met de nieuwbouw van een aantal gebouwen. “Nu ook enkele lokale scholen nieuwbouwprojecten plannen, ziet het Autonoom Gemeentebedrijf (AGB) De Kouter een unieke kans om samen aan een energieproject te werken. De Vleterbeek (met bijvoorbeeld warmtepompen en dergelijke) kan dienen als fysieke verbinding voor de uitwisseling van energie

Lees meer »
Project ‘Family ProEf’ zorgt dat iedereen automatisch de geboortepremie krijgt
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Project ‘Family ProEf’ zorgt dat iedereen automatisch de geboortepremie krijgt

Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits kwam naar Wingene om het project voor de automatische uitbetaling van de geboortepremies officieel te bekrachtigen. Ouders ontvangen vanaf nu hun geboortepremie automatisch en hoeven zich geen zorgen te maken over de administratieve formaliteiten.
The post Project ‘Family ProEf’ zorgt dat iedereen automatisch de geboortepremie krijgt appeared first on KW.be.

Lees meer »
Zo fier als een gieter lost Hugo Sigal eerste solo-album: “Miguel Wiels waarschuwde me: niet alleen maar tristesse”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Zo fier als een gieter lost Hugo Sigal eerste solo-album: “Miguel Wiels waarschuwde me: niet alleen maar tristesse”

Ze gingen samen euthanasie plegen, of hij zou na haar dood sterven van verdriet. “Maar jamais dat ik ooit solo zou verdergaan.” En toch ligt Hugo Sigal vandaag in z’n eentje in de winkel. Een eerste soloplaat op zijn 76ste. “Als oude zot een platencontract krijgen: ik beleef mijn tweede jeugd”, vertelt hij. Meer ontdek je in een nieuwe Showbits.

Lees meer »
LIVE PLAYERS CHAMPIONSHIP FINALS. Vandenbogaerde veegt vloer aan met De Decker in Belgisch duel, Van den Bergh straks aan zet
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

LIVE PLAYERS CHAMPIONSHIP FINALS. Vandenbogaerde veegt vloer aan met De Decker in Belgisch duel, Van den Bergh straks aan zet

De Players Championship Finals, zeg maar de generale WK-repetitie in het darts, is dit weekend voor Dimitri Van den Berg en co een ultieme kans om hun vorm te testen. Deze namiddag (17u30) begint ‘Dancing Dimi’ eraan tegen de Welshman Jim Williams. Kim Huybrechts treft vanavond (rond 21u42) de Duitser Martin Schindler. In een Belgisch duel klopte Mario Vandenbogaerde Mike

Lees meer »
Gebrekkige getuigenverklaringen en procedurefouten: twee mannen na decennia in Amerikaanse cel vrijgesproken
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Gebrekkige getuigenverklaringen en procedurefouten: twee mannen na decennia in Amerikaanse cel vrijgesproken

Twee Amerikanen die al decennia vastzaten, zijn maandag vrijgesproken door rechtbanken in New York. Het gaat om Wayne Gardine (49), die meer dan achttien jaar vastzat voor een moord in 1994, en Jabar Walker (49), die werd veroordeeld voor de moord op twee mannen in 1995. Na herziening, aangevraagd door twee verschillende stichtingen, houden de veroordelingen juridisch niet stand. Zo

Lees meer »
Naakte man stapt op attractie in Disneyland: “Jij idioot!”
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Naakte man stapt op attractie in Disneyland: “Jij idioot!”

Een naakte man heeft maandag in Disneyland Californië voor opschudding gezorgd. Hij betrad een attractie met water en zwom daar ook eventjes in rond. Voorbijgangers konden hun ogen niet geloven, maar lang duurde het schouwspel echter niet. De politie kwam de naakte man al snel oppakken. Waarom hij het deed, is nog niet duidelijk.

Lees meer »
VVD stapt niet in Nederlandse regering maar wil “kabinet van winnaars” eventueel gedogen, Wilders reageert teleurgesteld
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

VVD stapt niet in Nederlandse regering maar wil “kabinet van winnaars” eventueel gedogen, Wilders reageert teleurgesteld

De Nederlandse liberalen van de VVD stappen niet in de volgende regering. “Daarvoor is het verlies van tien zetels te groot”, zei partijleider Dilan Yesilgöz vanochtend. De partij wil een “kabinet van winnaars”, bestaande uit de extreemrechtse PVV van Geert Wilders en nieuwkomer NSC van Pieter Omtzigt eventueel wel gedogen. Wilders noemt het nieuws in een eerste reactie “erg teleurstellend”.

Lees meer »
Overlever van de holocaust Lili Leignel (91) deelt haar levensverhaal met leerlingen van Koninklijk Atheneum: “Dit mag nooit vergeten worden”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Overlever van de holocaust Lili Leignel (91) deelt haar levensverhaal met leerlingen van Koninklijk Atheneum: “Dit mag nooit vergeten worden”

Afgelopen week kregen de leerlingen van het Koninklijk Atheneum in Komen bewonderenswaardig bezoek. Lili Leignel (91), een overlever van de holocaust, kwam er haar levensverhaal delen met de schoolgaande jeugd. “Dit is mijn missie, dit mag nooit vergeten worden”, klonk het bij de pittige dame.
The post Overlever van de holocaust Lili Leignel (91) deelt haar levensverhaal met leerlingen van

Lees meer »