Krantenkoppen

Politie houdt vandaag nieuwe flitsmarathon: tot morgenochtend extra controles

De federale wegpolitie en de lokale politie houden vanaf 6 uur deze ochtend de negentiende flitsmarathon. Gedurende 24 uren zal de politie de snelheid van weggebruikers op de Belgische wegen extra controleren. Dat heeft de federale politie maandag aangekondigd in een persbericht.

Meer krantenkoppen in België

Michael Vanthourenhout hervat in Dublin
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Michael Vanthourenhout hervat in Dublin

Zondag vindt in het Ierse Dublin de vijfde manche van de wereldbeker veldrijden plaats. Ook Michael Vanthourenhout is opnieuw van de partij.
The post Michael Vanthourenhout hervat in Dublin appeared first on KW.be.

Lees meer »
Highlight Festival organiseert tweede nieuwjaarsfuif: “Op oudejaar mag het iets meer zijn”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Highlight Festival organiseert tweede nieuwjaarsfuif: “Op oudejaar mag het iets meer zijn”

Voor de tweede keer bouwen de organisatoren van Highlight Festival een stevig nieuwjaarsfeestje in de Fenix. Highlight Festival New Years Eve heeft alle ingrediënten die ook het dancefestival in september een succesrecept maken, inclusief hun officieuze resident-dj DJ F.R.A.N.K. en catering van de Yperley.
The post Highlight Festival organiseert tweede nieuwjaarsfuif: “Op oudejaar mag het iets meer zijn” appeared first

Lees meer »
Al sinds haar 11de confronteert ze Israëlische soldaten: opgepakte Ahed Tamimi staat nu op lijst voor vrijlating in gevangenenruil tussen Israël en Hamas
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Al sinds haar 11de confronteert ze Israëlische soldaten: opgepakte Ahed Tamimi staat nu op lijst voor vrijlating in gevangenenruil tussen Israël en Hamas

De Palestijnse activiste Ahed Tamimi (22), die begin november op de Westelijke Jordaanoever werd opgepakt door het Israëlische leger, staat volgens Israëlische media op de lijst van Palestijnse gevangenen die dinsdag vrijgelaten zullen worden in ruil voor Israëlische gijzelaars. Tamimi duikt al sinds haar 11de op in protestvideo’s en groeide uit tot een icoon van het Palestijnse verzet.

Lees meer »
Geen complexe scans meer tijdens de kantooruren en dus plannen ziekenhuizen hun scans voortaan op duurste momenten
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Geen complexe scans meer tijdens de kantooruren en dus plannen ziekenhuizen hun scans voortaan op duurste momenten

Vanaf 1 januari mogen radiologen geen supplement meer aanrekenen voor CT- en MRI-scans, maar dat verbod geldt enkel tijdens de kantooruren. Gevolg: het aantal medische foto’s tijdens nachten en weekenden wordt uitgebreid. En dat heeft nog andere (financiële) gevolgen voor de patiënt, zo blijkt uit interne communicatie van drie Vlaamse ziekenhuizen die onze redactie kon inkijken.

Lees meer »
“Arme Jan, moedige Jan”: onze wielerexpert maakte de opgang en de neergang van Ullrich mee
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Arme Jan, moedige Jan”: onze wielerexpert maakte de opgang en de neergang van Ullrich mee

Gewezen Tour-winnaar Jan Ullrich (49) bekende woensdag bij de voorstelling van een documentaire over zijn leven, doping te hebben gebruikt. En sprak tegelijk over zijn cocaïneverslaving en hoe die hem “in een monster veranderde.” Onze wielerexpert Michel Wuyts maakte in de jaren’90 de opgang en tien jaar later de val mee van de Duitser en schetst het beeld van een

Lees meer »
Schalke 04 weer in brand: club stuurt twee open brieven naar fans, Geraerts verwijst speler naar B-kern
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Schalke 04 weer in brand: club stuurt twee open brieven naar fans, Geraerts verwijst speler naar B-kern

Geen Karel Geraerts-effect op korte termijn voor Schalke 04. Na de 5-3-nederlaag zaterdag bij Fortüna Dusseldorf (na een halfuur stond het 3-0) en de daarmee gepaard gaande derdelaatste plaats brandt het zelfs opnieuw in Gelsenkirchen. Met twee open brieven slaan zowel bestuur als spelers een mea culpa naar de fans toe. Zo wordt de eind oktober aangetrokken Karel Geraerts alvast

Lees meer »