Krantenkoppen

Politie Westkust neemt voertuig in dienst speciaal voor drones: “Zorg voor meer veiligheid”

Politiezone Westkust (De Panne/Koksijde/Nieuwpoort) neemt een nieuw voertuig in dienst dat speciaal ontworpen is voor de werking met drones. Het voertuig is uitgerust met de nieuwste technologieën en kan omgebouwd worden tot mobiel commandocentrum. “Zo zorgen we voor meer veiligheid”, zegt voorzitter van het politiecollege Marc Vanden Bussche.

Het nieuwe voertuig dat speciaal ontworpen is voor droneteams is uniek in de regio. “Het nieuwe voertuig is volledig naar onze wens gebouwd en naar onze noden uitgerust zodat ons droneteam nog beter, sneller en performanter kan werken”, meldt politiezone Westkust.

“De terreinwagen kan worden omgebouwd tot een mobiel commandocenter. Dankzij het ingebouwde scherm streamen we live beelden en sturen we deze door naar verschillende partners, de kofferruimte is volledig ingedeeld op maat van de drones en de wagen is uitgerust met speciale belichting, Starlink en 5G router. Het droneteam van PZ Westkust beschikt op dit moment over negen drones: één oefentoestel en acht toestellen om effectief op het terrein in te zetten. De drones helpen ons bij evenementen, bij verdwijningen, verkeershandhaving, gerechtelijke vaststellingen, in de strijd tegen transmigratie, … Samen met collega’s van politiezones Polder, Vlas en RIHO is het WVL4-droneteam permanent beschikbaar.”

Meer veiligheid

Voorzitter van het politiecollege PZ Westkust en burgemeester van Koksijde Marc Vanden Bussche is tevreden. “In 2019 waren we één van de eerste politiezones die drones inzetten. We staan niet stil en blijven inzetten op innovatie. Dankzij UK Borderforce – dat deze dronewagen volledig financierde – beschikken we over een voertuig van topkwaliteit dat volledig naar onze wens is gebouwd en is uitgerust met de nieuwste technologieën. Zo zorgen we voor nog meer veiligheid in Koksijde, De Panne en Nieuwpoort.” (JH)

The post Politie Westkust neemt voertuig in dienst speciaal voor drones: “Zorg voor meer veiligheid” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Nooit werd het zo ijzig stil in ‘De slimste mens’: non-binaire Charlie Dewulf maakt verpletterende indruk in pakkendste aflevering ooit
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Nooit werd het zo ijzig stil in ‘De slimste mens’: non-binaire Charlie Dewulf maakt verpletterende indruk in pakkendste aflevering ooit

Het is gebeurd. Erik Van Looy verwelkomde dinsdag de allereerste non-binaire kandidaat in ‘De slimste mens’. Charlie Dewulf (29) maakte een verpletterende indruk. Eriks collega-regisseur zorgde wellicht voor de minst grappige aflevering van dit seizoen, maar tegelijkertijd ook de pakkendste ooit. Charlie dwong veel respect af met een wrang levensverhaal. Nooit eerder werd het zo oorverdovend stil in de tv-studio

Lees meer »
Eerste Europese winst voor Maaseik: 1-3 bij het Roemeense Galati
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Eerste Europese winst voor Maaseik: 1-3 bij het Roemeense Galati

Greenyard Maaseik heeft zijn eerste Europese overwinning te pakken. De Maaslanders wonnen in de poulefase van de CEV Champions League met 1-3-cijfers op het veld van het Roemeense Galati. “We bevestigen dat we goed bezig waren. Vorige week waren we nog te voorzichtig, maar vandaag zag ik een agressief Maaseik dat het duel niet uit de weg ging”, vertelt kapitein

Lees meer »
Leuven zoekt 200 proefkonijnen voor mobiliteitsonderzoek
VRT NWS
VRT NWS

Leuven zoekt 200 proefkonijnen voor mobiliteitsonderzoek

De stad Leuven organiseert de komende maanden een mobiliteitsonderzoek en zoekt hiervoor 200 inwoners die hieraan willen meewerken. Zij krijgen een half jaar lang een budget waarmee ze alternatieven voor de eigen auto kunnen testen. Het gaat om een bedrag van minstens 100 euro per maand.

Lees meer »
Eli Iserbyt wint zesde manche van WB veldrijden en verstevigt leidersplaats
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Eli Iserbyt wint zesde manche van WB veldrijden en verstevigt leidersplaats

Eli Iserbyt (Pauwels Sauzen – Bingoal) heeft zondag in het Franse Flamanville de zesde manche van de wereldbeker veldrijden op zijn naam geschreven. Hij verstevigde meteen zijn leidersplaats in de tussenstand. Op het podium werd Iserbyt geflankeerd door de Nederlanders Lars van der Haar, tweede op dertien seconden, en Pim Ronhaar, derde op 47 seconden.
The post Eli Iserbyt wint

Lees meer »
Eén op zes kledingstukken uit China bevat kankerverwekkende stoffen
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Eén op zes kledingstukken uit China bevat kankerverwekkende stoffen

Er komen strengere controles in ons land op geïmporteerd textiel uit China, nu blijkt dat heel wat van die kledij kankerverwekkende stoffen bevat. Staatssecretaris voor Consumentenbescherming Alexia Bertrand (Open VLD) heeft het over “schokkende resultaten” en vraagt consumenten alert te zijn, “wanneer ze ‘Made in China’ op het etiket zien staan”.

Lees meer »
Dode in Duitsland en lawinegevaar in Oostenrijk: hevige sneeuwval zorgt voor heel wat hinder in Europa
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Dode in Duitsland en lawinegevaar in Oostenrijk: hevige sneeuwval zorgt voor heel wat hinder in Europa

De verkeerschaos door de hevige sneeuwval in het zuiden van Duitsland heeft volgens de media een eerste dodelijk slachtoffer geëist. Het vliegverkeer op de luchthaven van München is dan weer tijdelijk opgeschort door de slechte weersomstandigheden. Tot nu toe zijn ongeveer 320 van de 760 geplande vluchten geannuleerd. Ook Oostenrijk, Zwitserland en het Schotse Glasgow worden getroffen door ijzige kou

Lees meer »
Hogere erfbelasting of slimme kilometerheffing: Vlaamse regering moet met mes door uitgaven, als ze de begroting in evenwicht willen houden
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Hogere erfbelasting of slimme kilometerheffing: Vlaamse regering moet met mes door uitgaven, als ze de begroting in evenwicht willen houden

Wil de volgende Vlaamse regering ooit uitpakken met een begroting in evenwicht, dan zal ze eerst serieus het mes moeten bovenhalen óf nieuwe belastingen moeten introduceren, voor ze met geld beginnen strooien voor nieuw beleid. Zelfs de eigen administratie waarschuwt dat de alarmbellen voor de Vlaamse overheidsfinanciën op rood staan. Wat is er aan de hand?

Lees meer »