Krantenkoppen

Populaire schoolmethode Bodymap blijkt gebaseerd op verzonnen onderzoek: “Het was te goed om waar te zijn”

De Bodymap-methode, die ondertussen in meer dan 200 scholen en kinderdagverblijven ingang heeft gevonden, beweert wetenschappelijk ondersteund te zijn. Maar ruim de helft van de geciteerde artikels bestaat niet eens.

Meer krantenkoppen in België

Overlever van de holocaust Lili Leignel (91) deelt haar levensverhaal met leerlingen van Koninklijk Atheneum: “Dit mag nooit vergeten worden”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Overlever van de holocaust Lili Leignel (91) deelt haar levensverhaal met leerlingen van Koninklijk Atheneum: “Dit mag nooit vergeten worden”

Afgelopen week kregen de leerlingen van het Koninklijk Atheneum in Komen bewonderenswaardig bezoek. Lili Leignel (91), een overlever van de holocaust, kwam er haar levensverhaal delen met de schoolgaande jeugd. “Dit is mijn missie, dit mag nooit vergeten worden”, klonk het bij de pittige dame.
The post Overlever van de holocaust Lili Leignel (91) deelt haar levensverhaal met leerlingen van

Lees meer »
Decoratiezaak Ti Belle viert verhuis naar Wallenstraat met feestweek: “Willen er een belevingswinkel van maken”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Decoratiezaak Ti Belle viert verhuis naar Wallenstraat met feestweek: “Willen er een belevingswinkel van maken”

Begin november verhuisde Isabelle Depuydt (42) met haar decoratiezaak Ti Belle van de Ooststraat naar de Wallenstraat in Roeselare. Volgens Isabelle noodzakelijk om van haar zaak een echte belevingswinkel te maken. Dat concept zet ze al meteen kracht bij, want vrijdag 1 december trapt ze de feestweek op gang. Later deze maand volgt ook nog de opening van de koffie-

Lees meer »
Vroedvrouwenpraktijk Villa Mama opent de deuren in Roeselare
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Vroedvrouwenpraktijk Villa Mama opent de deuren in Roeselare

Haike Baert (30) en Fien Stockman (27) openen op vrijdag 1 december hun vroedvrouwenpraktijk Villa Mama op het Kerkplein in Rumbeke, bij Roeselare. Naast vroedvrouw zijn, wil het duo ook workshops voorzien. “We willen een ontmoetingsplek zijn waar mama’s zonder zorgen naartoe kunnen komen en waarbij verbinding centraal staat”, klinkt het.
The post Vroedvrouwenpraktijk Villa Mama opent de deuren in

Lees meer »
LIVE PLAYERS CHAMPIONSHIP FINALS. Wat een comeback! Huybrechts overleeft matchpijlen tegen Schindler en stoot door
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

LIVE PLAYERS CHAMPIONSHIP FINALS. Wat een comeback! Huybrechts overleeft matchpijlen tegen Schindler en stoot door

De Players Championship Finals, zeg maar de generale WK-repetitie in het darts, is dit weekend voor Dimitri Van den Bergh en co een ultieme kans om hun vorm te testen. Drie van de vier Belgen bereikten de tweede ronde. Kim Huybrechts haalde het na een nagelbijter van Martin Schindler, terwijl ‘Dancing Dimi’ afrekende met Jim Williams. Mario Vandenbogaerde klopte tot

Lees meer »
Dakloos duo breekt vakantiewoning in Koksijde binnen: “Amper een kwartier aanwezig”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Dakloos duo breekt vakantiewoning in Koksijde binnen: “Amper een kwartier aanwezig”

Twee daklozen die oorspronkelijk uit Brussel en Wallonië komen, riskeren een celstraf nadat ze een vakantiewoning in Koksijde openbraken en er overnachtten. Alhoewel alles er op wees dat ze er al langere tijd verbleven, ontkenden ze dat. “Ik was amper een kwartier aanwezig toen de politie hier binnenviel”, zei een van hen.
The post Dakloos duo breekt vakantiewoning in Koksijde

Lees meer »
Servische regeringspartij beschuldigd van kopen van stemmen
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Servische regeringspartij beschuldigd van kopen van stemmen

De Servische Progressieve Partij (SNS) van de nationalistische president Aleksander Vucic organiseert de aankoop van stemmen via een callcenter. Dat blijkt woensdag uit onderzoek van het Centrum voor Onderzoeksjournalistiek in Servië. Medewerkers van een callcenter in dienst van de partij kunnen hun loon verdrievoudigen als ze kunnen bewijzen dat ze voor SNS-kandidaten stemmen. In Servië staan op 17 december vervroegde

Lees meer »
Naakte man stapt op attractie in Disneyland: “Jij idioot!”
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Naakte man stapt op attractie in Disneyland: “Jij idioot!”

Een naakte man heeft maandag in Disneyland Californië voor opschudding gezorgd. Hij betrad een attractie met water en zwom daar ook eventjes in rond. Voorbijgangers konden hun ogen niet geloven, maar lang duurde het schouwspel echter niet. De politie kwam de naakte man al snel oppakken. Waarom hij het deed, is nog niet duidelijk.

Lees meer »
Vlaams Belang Jongeren weigeren verkiezingsresultaat Vlaamse Jeugdraad te erkennen: “Allesbehalve representatief”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Vlaams Belang Jongeren weigeren verkiezingsresultaat Vlaamse Jeugdraad te erkennen: “Allesbehalve representatief”

De Vlaams Belang Jongeren (VBJ) leggen zich niet neer bij het verkiezingsresultaat van de nieuwe Vlaamse Jeugdraad. Volgens VBJ-voorzitter Filip Brusselmans hebben amper 4.700 jongeren of 0,32 procent van de stemgerechtigden een stem uitgebracht. Op die manier zijn de verkiezingen volgens Brusselmans “allesbehalve representatief”. Hij dringt met de VBJ bij minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) aan op nieuwe verkiezingen.

Lees meer »
De Sint neemt ieder jaar niet alleen snoep mee, maar ook een politieke rel. Wordt het sinterklaasfeest ooit weer gezellig?
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

De Sint neemt ieder jaar niet alleen snoep mee, maar ook een politieke rel. Wordt het sinterklaasfeest ooit weer gezellig?

Queen Nikkolah was genoeg om het debat over Sinterklaas weer in lichterlaaie te zetten. Waarom lopen de gemoederen over een kinderfeest zo hoog op en hoe kunnen we het weer plezant maken? Hugo Matthysen, de ‘godfather’ van de legendarische VRT-reeks ‘Dag Sinterklaas’, en filosoof Patrick Loobuyck (UA) denken na over oplossingen. “Als zij zo graag een ‘echte’ Zwarte Piet willen,

Lees meer »