Krantenkoppen

Provinciale fase rampenplan Oost-Vlaanderen niet langer van kracht

In Oost-Vlaanderen heeft gouverneur Carina Van Cauter de provinciale fase van het rampenplan opgeheven. “Het blijft zeer nat, maar de situatie op het terrein is onder controle en vereist geen bovenlokale coördinatie meer”, meldt de gouverneur.

Meer krantenkoppen in België

“Is iémand verbaasd?”: beelden van Messi die uitvliegt gaan viraal, Rodrygo in nasleep slachtoffer van racisme
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Is iémand verbaasd?”: beelden van Messi die uitvliegt gaan viraal, Rodrygo in nasleep slachtoffer van racisme

De potjes kookten deze week stevig over voor en tijdens het duel tussen Brazilië en Argentinië. Het kwam onder meer tot een aanvaring tussen Lionel Messi (36) en Rodrygo (22) – beelden van het akkefietje worden gretig gedeeld. Terwijl de vader van de Braziliaan scherp is voor Messi, veroordeelt de speler van Real Madrid zelf de vele racistische opmerkingen die

Lees meer »
Al sinds haar 11de confronteert ze Israëlische soldaten: opgepakte Ahed Tamimi staat nu op lijst voor vrijlating in gevangenenruil tussen Israël en Hamas
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Al sinds haar 11de confronteert ze Israëlische soldaten: opgepakte Ahed Tamimi staat nu op lijst voor vrijlating in gevangenenruil tussen Israël en Hamas

De Palestijnse activiste Ahed Tamimi (22), die begin november op de Westelijke Jordaanoever werd opgepakt door het Israëlische leger, staat volgens Israëlische media op de lijst van Palestijnse gevangenen die dinsdag vrijgelaten zullen worden in ruil voor Israëlische gijzelaars. Tamimi duikt al sinds haar 11de op in protestvideo’s en groeide uit tot een icoon van het Palestijnse verzet.

Lees meer »
Dirk De fauw: “Koning Fiets denkt dat hij alles mag in Brugge”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Dirk De fauw: “Koning Fiets denkt dat hij alles mag in Brugge”

Voortaan krijgen Brugse tieners tussen 12 en 16 een ‘jongerenpv’ aangesmeerd, als hun fiets niet in orde is of ze verkeersinbreuken begaan. Dat jongerenpv bestaat uit een verplichte verkeersles in het Politiehuis.
The post Dirk De fauw: “Koning Fiets denkt dat hij alles mag in Brugge” appeared first on KW.be.

Lees meer »
Mortsel schrapt bedden in woonzorgcentrum door personeelstekort: “Wachtlijst gaat nog langer worden, maar we kunnen niet anders”
VRT NWS
VRT NWS

Mortsel schrapt bedden in woonzorgcentrum door personeelstekort: “Wachtlijst gaat nog langer worden, maar we kunnen niet anders”

De stad Mortsel heeft beslist om zo’n 30 bedden in het woonzorgcentrum van het OCMW te schrappen omdat er te weinig personeel is. Dat is een vierde van het totale aantal bedden. De leegstaande kamers worden omgebouwd tot assistentiewoningen. De oppositiepartijen begrijpen niet dat de stad ervoor kiest om de kamers zo drastisch om te bouwen, in plaats van ze

Lees meer »
Tim Burton rondt opnames Beetlejuice 2 af
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Tim Burton rondt opnames Beetlejuice 2 af

De opnames van de film Beetlejuice 2 zijn afgerond. Regisseur Tim Burton deelt dat nieuws op Instagram met een foto van zichzelf op de set. De film moet naar verwachting 6 september 2024 in première gaan, werd eerder al bekendgemaakt.

Lees meer »
Brokstukken vallen van Sint-Bavokerk
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Brokstukken vallen van Sint-Bavokerk

Opmerkelijke taferelen aan de Lauwse Sint-Bavokerk. Daar werd aan de voordeur een veiligheidsperimeter ingesteld, nadat brokstukken naar beneden kwamen. “De herstellingswerken worden voorbereid maar we moeten nog wachten op enkele externe partijen”, verduidelijkt schepen Griet Vanryckegem.
The post Brokstukken vallen van Sint-Bavokerk appeared first on KW.be.

Lees meer »
Overlever van de holocaust Lili Leignel (91) deelt haar levensverhaal met leerlingen van Koninklijk Atheneum: “Dit mag nooit vergeten worden”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Overlever van de holocaust Lili Leignel (91) deelt haar levensverhaal met leerlingen van Koninklijk Atheneum: “Dit mag nooit vergeten worden”

Afgelopen week kregen de leerlingen van het Koninklijk Atheneum in Komen bewonderenswaardig bezoek. Lili Leignel (91), een overlever van de holocaust, kwam er haar levensverhaal delen met de schoolgaande jeugd. “Dit is mijn missie, dit mag nooit vergeten worden”, klonk het bij de pittige dame.
The post Overlever van de holocaust Lili Leignel (91) deelt haar levensverhaal met leerlingen van

Lees meer »
Bruno Timperman van BRUUT in Brugge na goede score in Gault Millau gids: “Ik wens geen Michelinster voor mijn restaurant”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Bruno Timperman van BRUUT in Brugge na goede score in Gault Millau gids: “Ik wens geen Michelinster voor mijn restaurant”

“Ik wil geen Michelinster, want ik wens geen klanten met das die vitten over het feit dat ik geen katoenen serviettes gebruik”, zegt Bruno Timperman van restaurant ‘BRUUT’, de rijzende ster van de Brugse gastronomie, die 16 op 20 scoort in Gault Millau gids.
The post Bruno Timperman van BRUUT in Brugge na goede score in Gault Millau gids: “Ik

Lees meer »
Tristan Gevaert (19) geplaatst voor Europees kampioenschap veldloop: “Hopelijk vlot beloopbaar parcours”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Tristan Gevaert (19) geplaatst voor Europees kampioenschap veldloop: “Hopelijk vlot beloopbaar parcours”

Het loopt lekker voor Tristan Gevaert. De 19-jarige Torhoutenaar heeft zich vorige zondag tijdens het BK veldloop in Hulshout in de provincie Antwerpen kunnen plaatsen voor het Europees kampioenschap veldloop bij de juniores (U20) op zondag 10 december in Brussel. De eerste zes van het BK mochten naar het EK en Tristan werd… zesde.
The post Tristan Gevaert (19) geplaatst

Lees meer »
KIJK. Rode Duivels aan het kanon: Lukaku trefzeker in Europa League, Batshuayi maakt eerredder in ongeziene afstraffing
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

KIJK. Rode Duivels aan het kanon: Lukaku trefzeker in Europa League, Batshuayi maakt eerredder in ongeziene afstraffing

Romelu Lukaku en de Europa League, het blijft een uitstekende combinatie. De vorige speeldag zag hij zijn onwaarschijnlijk record van scoren in 14 opeenvolgende Europa League-wedstrijden sneuvelen. Tegen Servette pikte ‘Big Rom’ de draad terug op met een knappe goal. Zijn collega-spits bij de Rode Duivels, Michy Batshuayi, stond ook aan het kanon. Op de andere velden in Europa kregen

Lees meer »
Lissewege krijgt eindelijk opnieuw een bankautomaat
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Lissewege krijgt eindelijk opnieuw een bankautomaat

Lissewege krijgt eindelijk, na jaren, op nieuw een bankautomaat. Die wordt momenteel geïnstalleerd in de Stationsstraat, in het gebouwtje van de stedelijke basisschool Ter Poorten. Op 22 december wordt de automaat in gebruik genomen.
The post Lissewege krijgt eindelijk opnieuw een bankautomaat appeared first on KW.be.

Lees meer »