Krantenkoppen

Raadkamer plaatst Sven Pichal onder elektronisch toezicht, parket gaat niet in beroep

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Wat is sepsis, de “sluipmoordenaar” die elk jaar duizenden levens eist in België?
VRT NWS
VRT NWS

Wat is sepsis, de “sluipmoordenaar” die elk jaar duizenden levens eist in België?

Elk jaar overlijden duizenden Belgen aan sepsis, in de volksmond ook bekend als bloedvergiftiging. Daarnaast treft de aandoening elk jaar nog tienduizenden patiënten, soms met zware gevolgen, zoals amputaties. Nochtans is sepsis weinig bekend bij het grote publiek en ontbreken exacte cijfers. Dat blijkt uit een reportage van "Pano" vanavond. Wat is sepsis nu precies en hoe gevaarlijk is het?

Lees meer »
“Ik wou graag kinderen, maar m’n carrière stond in de weg”: Anastacia is in het land voor ‘Night of the Proms’
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Ik wou graag kinderen, maar m’n carrière stond in de weg”: Anastacia is in het land voor ‘Night of the Proms’

Anastacia (55) staat dit weekend voor het eerst in lange tijd weer op het podium van ‘Night of the Proms’. Er is nog een andere reden waarom de Amerikaanse popster regelmatig in ons land in, namelijk onze eigenste popdiva Natalia. Anastacia komt vaak op bezoek bij haar hartsvriendin en haar dochtertje Bobbi-Loua, van wie Anastacia meter is. Showbits-reporter Jarne sprak

Lees meer »
Jelle Wallays (34) heeft ambitieuze plannen na wielerpensioen: “Vijf Iron Mans en 15.000 kilometer fietsen in 100 dagen”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Jelle Wallays (34) heeft ambitieuze plannen na wielerpensioen: “Vijf Iron Mans en 15.000 kilometer fietsen in 100 dagen”

Jelle Wallays kondigde na dertien jaar in het profpeloton zijn wielerpensioen aan. De Stadenaar reed de afgelopen seizoenen bij het Franse Cofidis, maar kreeg daar nu geen contractverlenging. Wallays besloot daarom om geen nieuwe ploeg te zoeken, maar de fiets aan de haak te hangen. Of toch als profrenner dan, want Wallays heeft nog heel wat plannen voor de komende

Lees meer »
Politieke reacties uit Nederland op overwinning van Geert Wilders: “Dit zal van veel politici vragen om over hun schaduw heen te springen” 
VRT NWS
VRT NWS

Politieke reacties uit Nederland op overwinning van Geert Wilders: “Dit zal van veel politici vragen om over hun schaduw heen te springen” 

Grote winnaar van de Nederlandse parlementsverkiezingen is de rechts-radicale partij PVV van Geert Wilders. Die zou 37 zetels van de 150 halen in het parlement – net geen verdubbeling van het aantal zetels dat de PVV nu had. Wilders zegt zich alvast "redelijk te willen opstellen", maar de andere grote partijen reageren voorlopig niet bijster enthousiast om een coalitie te

Lees meer »
Frankrijk maakt roken duurder
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Frankrijk maakt roken duurder

Roken in Frankrijk wordt duurder, en het aantal rookvrije zones zal ook worden uitgebreid. Dat heeft de Franse minister van Gezondheid Aurélien Rousseau bekendgemaakt.

Lees meer »
Brussels Airlines vliegt dit jaar niet meer naar Tel Aviv
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Brussels Airlines vliegt dit jaar niet meer naar Tel Aviv

Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines zal zeker tot begin volgend jaar niet vliegen naar Tel Aviv, in Israël. De opschorting van de vluchten sinds de uitbraak van de oorlog tussen Israël en de extremistische Palestijnse organisatie Hamas is opnieuw verlengd, zo heeft Brussels Airlines vrijdag bevestigd.

Lees meer »
Respect stelt tijdens gemeenteraad in Ruiselede vragen rond onduidelijke communicatie op allerlei vlakken
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Respect stelt tijdens gemeenteraad in Ruiselede vragen rond onduidelijke communicatie op allerlei vlakken

Tijdens de jongste gemeenteraad in Ruiselede stelde Respect-raadslid Marnix Van Daele heel wat vragen over – wat hij noemde – de onduidelijke communicatie van het gemeentebestuur naar de inwoners op allerlei vlakken. Burgemeester Greet De Roo (RKD) gaf grif toe dat niet alles liep zoals het hoorde, maar verdedigde haar personeel. “Wij proberen zo snel mogelijk te reageren, maar wij

Lees meer »