Krantenkoppen

Safeonweb kreeg dit jaar al meer dan 8.100.000 verdachte mails doorgestuurd: “Zo helpen we softwarebedrijven en de politie”

Het Centrum voor Cybersecurity België (CCB) kreeg dit jaar al meer dan 8.100.000 verdachte e-mails doorgestuurd door alerte landgenoten. Dat zijn er ruim 2.000.000 meer dan vorig jaar. Volgens het CCB is dat opvallend hoge cijfer te wijten aan een combinatie van criminelen die steeds actiever worden en de bredere bekendheid van het adres [email protected].

Meer krantenkoppen in België

EXCLUSIEF. Anna Eikendal, de vriendin van Thibau Nys, wil het maken als fotomodel: “Werken tot 35 en daarna gezinnetje stichten”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

EXCLUSIEF. Anna Eikendal, de vriendin van Thibau Nys, wil het maken als fotomodel: “Werken tot 35 en daarna gezinnetje stichten”

Al bijna drie jaar doet ze het hart van Thibau Nys (21) sneller slaan. Anna Eikendal (21) uit Utrecht liet voor haar grote liefde haar familie in Nederland achter, maar werkt ook keihard aan haar eigen carrière. De ex-topsportster wil het maken als model op de catwalks van Parijs en Milaan. In dit exclusieve interview – met fotoshoot – praat

Lees meer »
Fietser (60) komt onder vrachtwagen terecht, overlijdt ter plaatse
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Fietser (60) komt onder vrachtwagen terecht, overlijdt ter plaatse

Om 7.52 uur donderdagochtend gebeurde een ongeval ter hoogte van de Kruishoutemseweg en de Driekavenstraat in Waregem waarbij een fietser en een vrachtwagen betrokken waren. Het slachtoffer J.D. kwam onder de vrachtwagen terecht en overleed ter plaatse, dat bevestigt de woordvoerder van politiezone Mira.
The post Fietser (60) komt onder vrachtwagen terecht, overlijdt ter plaatse appeared first on KW.be.

Lees meer »
Verzameling uilen te ontdekken in WZC De Bottelarij
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Verzameling uilen te ontdekken in WZC De Bottelarij

‘Den uil die op de peereboom zat’… Iets oudere lezers zullen zich dit kinderliedje nog wel herinneren. Het lied lag aan de basis van een heuse verzameling uilen die samen met Maria Vanhooren (85) in juli 2020 mee verhuisde naar woon-zorgcentrum de Bottelarij. De collectie is er komend weekend gratis te ontdekken.
The post Verzameling uilen te ontdekken in WZC

Lees meer »
Grensovergang gesloten nadat voertuig ontploft aan Canadees-Amerikaanse grens
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Grensovergang gesloten nadat voertuig ontploft aan Canadees-Amerikaanse grens

De Niagara Falls International Rainbow Bridge is afgesloten na de ontploffing van een voertuig dat de VS vanuit Canada wilde binnenkomen. Twee inzittenden kwamen bij de explosie om het leven en er is ook een agent voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis, meldt Fox News, de zender maakt ook gewag van een onderzoek naar een terreuraanslag. De hulpdiensten en agenten

Lees meer »
De Kaai organiseert spinningmarathon ten voordele van lokaal goede doel ‘Warriors Against Cancer’
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

De Kaai organiseert spinningmarathon ten voordele van lokaal goede doel ‘Warriors Against Cancer’

Op vrijdag 8 december organiseert fitnesscentrum De Kaai in Kortrijk een spinningmarathon van 12 tot 20 uur ten voordele van het lokale goede doel ‘Warriors against Cancer’ uit Marke. “Deelnemers betalen 5 euro die integraal wordt doorgestort naar het goede doel, De Kaai verdubbelt dan nog eens het ingezamelde bedrag”, zegt zaakvoerder Manu Huyzentruyt (26).
The post De Kaai organiseert

Lees meer »
“Het was enkel buddyseks”: Bruggeling vrijgesproken voor jarenlange verkrachting stiefdochter
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

“Het was enkel buddyseks”: Bruggeling vrijgesproken voor jarenlange verkrachting stiefdochter

Een 59-jarige Bruggeling is voor de strafrechtbank vrijgesproken voor jarenlange verkrachting van zijn toenmalige stiefdochter. P.M. kreeg wel een jaar cel omdat hij de jonge vrouw belaagde en stiekem filmde onder de douche. Het openbaar ministerie had acht jaar cel gevraagd.
The post “Het was enkel buddyseks”: Bruggeling vrijgesproken voor jarenlange verkrachting stiefdochter appeared first on KW.be.

Lees meer »
ANALYSE. 4 dagen lang geen aanvallen op Gaza: kan de gevechtspauze de oorlog omkeren? “Israël maakt opnieuw een grote fout”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

ANALYSE. 4 dagen lang geen aanvallen op Gaza: kan de gevechtspauze de oorlog omkeren? “Israël maakt opnieuw een grote fout”

Israël en Hamas hebben een akkoord bereikt over de vrijlating van 50 gijzelaars, in ruil voor ongeveer 150 Palestijnse vrouwen en minderjarigen en een staakt-het-vuren van 4 dagen. Kan dat bestand de oorlog omkeren? En hoe kijken de Israëlische topstukken ernaar? Onze buitenlandjournalist analyseert. “Veel politici beseffen dat ze de reactie op de Hamas-aanval van 7 oktober niet eindeloos kunnen

Lees meer »
Productiebedrijf ‘Britain’s got talent’ treft schikking met voormalig jurylid David Walliams
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Productiebedrijf ‘Britain’s got talent’ treft schikking met voormalig jurylid David Walliams

Productiebedrijf Fremantle heeft een schikking getroffen met hun voormalige ‘Britain’s got talent’-jurylid David Walliams (52), die de talentenjacht verliet nadat hij respectloze opmerkingen over de kandidaten had gemaakt. De voorwaarden van de schikking zijn niet bekendgemaakt, maar volgens bronnen van ‘Daily Mail’ zou Walliams 1 miljoen pond hebben ontvangen.

Lees meer »
Wannes uit ‘Het laatste portret’ lijdt aan ALS: “Een zorgeloos gevoel? Dat heb ik al vijf jaar niet meer gehad”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Wannes uit ‘Het laatste portret’ lijdt aan ALS: “Een zorgeloos gevoel? Dat heb ik al vijf jaar niet meer gehad”

Hoe uitzichtloos z’n situatie is, zo grenzeloos is z’n optimisme. De 42-jarige Wannes vertelt dinsdagavond een aangrijpend verhaal in ‘Het laatste portret’ door Lieve Blanquaert. Al vijf jaar lijdt hij aan ALS, een spier-zenuwziekte met een vaste eindhalte. De weg daarnaartoe probeert de West-Vlaming zo mooi mogelijk in te vullen, samen met echtgenote Mayté (41) en hun twee kinderen.

Lees meer »
Katrien heeft tweede dichtbundel ‘Onderweg’ klaar
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Katrien heeft tweede dichtbundel ‘Onderweg’ klaar

Katrien Goegebeur (57) woont met haar man Johnny Eecloo in de Dr. Adriaensstraat in Zedelgem. De mama van twee werkt bij speelgoedketen Fun in Torhout. Katrien houdt van mensen, dieren, reizen, de zee, de natuur, fotograferen en gedichten schrijven.
The post Katrien heeft tweede dichtbundel ‘Onderweg’ klaar appeared first on KW.be.

Lees meer »
Dit weekend eerste sneeuwlaag(je) in de Ardennen mogelijk
VRT NWS
VRT NWS

Dit weekend eerste sneeuwlaag(je) in de Ardennen mogelijk

Wie een weekendje Ardennen in het vooruitzicht zou hebben, kan daar vanaf vannacht mogelijk verrast worden door sneeuw. Al tempert weervrouw Jacotte Brokken de verwachtingen. De temperaturen liggen overdag nog net iets te hoog. "Mooie sneeuwtaferelen zijn nog niet aan de orde, verwacht je eerder aan drab."

Lees meer »
KIJK – Frederik (41) vliegt over overstroming die zijn vader trof: “Zo leren we bij voor de toekomst”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

KIJK – Frederik (41) vliegt over overstroming die zijn vader trof: “Zo leren we bij voor de toekomst”

Met zijn botten trotseerde Frederik Vandamme bijna dagelijks de overstroming in het huis van zijn vader Gabriel bij Noordschote. Om eens een overzicht te krijgen van al dat water, vloog hij met de paramotor boven de getroffen regio. “Het was de moeite.”
The post KIJK – Frederik (41) vliegt over overstroming die zijn vader trof: “Zo leren we bij voor

Lees meer »