Krantenkoppen

Slechts 1 Nederlandstalige moderator op X en onduidelijkheid over “shadow banning”: deze info moeten onlineplatformen voortaan prijsgeven

Onlineplatformen als Facebook, TikTok en YouTube hebben de afgelopen weken data over hun werking moeten bekendmaken. Dat is een gevolg van de DSA-wetgeving, een Europese wet die sinds deze zomer van kracht is en die het internet veiliger moet maken. Een overzicht van de voornaamste conclusies.

Meer krantenkoppen in België

Mortsel schrapt bedden in woonzorgcentrum door personeelstekort: “Wachtlijst gaat nog langer worden, maar we kunnen niet anders”
VRT NWS
VRT NWS

Mortsel schrapt bedden in woonzorgcentrum door personeelstekort: “Wachtlijst gaat nog langer worden, maar we kunnen niet anders”

De stad Mortsel heeft beslist om zo’n 30 bedden in het woonzorgcentrum van het OCMW te schrappen omdat er te weinig personeel is. Dat is een vierde van het totale aantal bedden. De leegstaande kamers worden omgebouwd tot assistentiewoningen. De oppositiepartijen begrijpen niet dat de stad ervoor kiest om de kamers zo drastisch om te bouwen, in plaats van ze

Lees meer »
IN BEELD. Dublin in shock na zwaarste rellen in jaren: “Aanval op onschuldige kinderen, en dan een aanval op onze samenleving en rechtsstaat”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

IN BEELD. Dublin in shock na zwaarste rellen in jaren: “Aanval op onschuldige kinderen, en dan een aanval op onze samenleving en rechtsstaat”

De rellen in de Ierse hoofdstad Dublin gisterenavond waren de ergste in tientallen jaren. Dat heeft de topman van de Ierse politie, Drew Harris, vrijdagochtend gezegd tijdens een persconferentie. Zijn agenten zetten zich schrap voor meer geweld, de politieaanwezigheid in Dublin wordt vrijdag opgevoerd. Premier Leo Varadkar noemde de relschoppers vrijdag “een schande voor het land”.

Lees meer »
Op weg naar school wordt meisje (11) aangereden, maar echte verrassing wacht in ziekenhuis: “Plots werd ons kind getest op drugs en alcohol”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Op weg naar school wordt meisje (11) aangereden, maar echte verrassing wacht in ziekenhuis: “Plots werd ons kind getest op drugs en alcohol”

Een 11-jarig meisje is woensdagmorgen naar het UZ Gent gevoerd nadat ze in Gentbrugge was aangereden met haar fiets op weg naar school. Opvallend: eens aangekomen op de spoedafdeling van de politie, moest de scholiere een alcohol- en drugstest ondergaan. “Wie heeft in godsnaam die wet opgesteld dat een 11-jarige op weg naar school weleens onder invloed zou kunnen zijn”,

Lees meer »

Hoe relatief is EinsteinGPT?

16:48 Een softwarebedrijf dat zich met luide trom in de AI-strijd werpt: veeg teken of potentiële goudklomp? Woensdag moet blijken in hoeverre Salesforce zijn grote AI-belofte – en dito beurswaardering – wa…

Lees meer »
Nieuwe 48 urenstaking bij spoor begin december
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Nieuwe 48 urenstaking bij spoor begin december

Er komt een nieuwe 48 urenstaking bij het spoor begin december. Twee van de drie vakbonden zetten de plannen door. Dat zegt HR Rail, de juridische werkgever van het spoorpersoneel. De staking, met alternatieve dienstregeling, zal starten op 5 december om 22 uur.

Lees meer »
LIVE ISRAËL. Tijdelijk staakt-het-vuren van start gegaan – “Na bestand nog minstens twee maanden strijd in Gaza”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

LIVE ISRAËL. Tijdelijk staakt-het-vuren van start gegaan – “Na bestand nog minstens twee maanden strijd in Gaza”

Het tijdelijke staakt-het-vuren in de Gazastrook gaat deze morgen om 7 uur van start (6 uur in België). De eerste gijzelaars zouden rond 16 uur lokale tijd worden vrijgelaten. Het Israëlische leger meldde nog wel een commandant van Hamas te hebben gedood vlak voor het begin van de vierdaagse wapenstilstand. Na het bestand zal het Israëlische leger nog zeker twee

Lees meer »
Nederlandse vertaling van controversiële boek verklapt per ongeluk wie ‘racist’ in Britse koningshuis is: verkoop stopgezet
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Nederlandse vertaling van controversiële boek verklapt per ongeluk wie ‘racist’ in Britse koningshuis is: verkoop stopgezet

‘Endgame’, het controversiële boek van Omid Scobie over het Britse koningshuis, is in België en Nederland tijdelijk uit de handel genomen door een fout in de Nederlandse vertaling. Dat bevestigt Xander Uitgevers, dat het boek in ons land en bij onze noorderburen uitgeeft. In de internationale berichtgeving wordt nu gespeculeerd of de Nederlandse versie iets te veel prijsgaf.

Lees meer »
LIVE ISRAËL. Voorbereidingen in volle gang voor uitwisseling gijzelaars voor gevangenen – Ondanks gevechtspauze toch Palestijnen gedood, zegt Hamas
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

LIVE ISRAËL. Voorbereidingen in volle gang voor uitwisseling gijzelaars voor gevangenen – Ondanks gevechtspauze toch Palestijnen gedood, zegt Hamas

Nu de gevechtspauze ingegaan is in de Gazastrook, keren duizenden ontheemde Palestijnen terug naar het noorden. De ontheemden hopen hun huizen en familieleden te controleren. Het Israëlisch leger waarschuwt echter dat de oorlog nog niet voorbij is: de noordelijke regio blijft een “gevaarlijke oorlogszone” en verplaatsingen zijn er verboden. Volgens Hamas zijn er vanochtend twee Palestijnen gedood bij confrontaties met

Lees meer »
Israël wijst VN-oproep tot permanent staakt-het-vuren af
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Israël wijst VN-oproep tot permanent staakt-het-vuren af

Israël heeft bij de VN-Veiligheidsraad de oproep tot een permanent staakt-het-vuren in de Gaza-oorlog afgewezen. “Iedereen die een staakt-het-vuren steunt, steunt feitelijk het voortdurende terreurbewind van Hamas in Gaza”, zei de Israëlische VN-ambassadeur Gilad Erdan woensdag.

Lees meer »
Pakistaanse oud-premier Sharif vrijgesproken in corruptiezaak
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Pakistaanse oud-premier Sharif vrijgesproken in corruptiezaak

Een Pakistaanse rechtbank heeft woensdag de veroordeling wegens corruptie van oud-premier Nawaz Sharif vernietigd. Mogelijk opent dit opnieuw de weg naar de politiek voor Sharif, die enkele jaren geleden na onthullingen in de ‘Panama Papers’ door het Pakistaanse Hooggerechtshof uit zijn functie werd ontzet. “Dankzij Allah”, zo reageerde Sharif na de rechtszaak.

Lees meer »
Club Brugge Foundation lanceert voetbalploeg voor mensen met amputatie
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Club Brugge Foundation lanceert voetbalploeg voor mensen met amputatie

Club Brugge Foundation, de sociaal-maatschappelijke werking van blauwzwart, lanceert een nieuwe voetbalploeg voor mensen met een amputatie: het ‘Club Brugge Amp Team’. Op zaterdag 25 november spelen ze in Keulen hun allereerste internationale amputatievoetbaltornooi onder de vlag van Club Brugge.
The post Club Brugge Foundation lanceert voetbalploeg voor mensen met amputatie appeared first on KW.be.

Lees meer »